Pokazuje rezultate 1 do 50 od 620

Tema: porod u hrvatskoj

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mene su pregledavali na porodima, češće, svakih dva sata nisu sigurno jer sam rodila unutar tog vremenskog razdoblja ali mogu sa sigurnošću reći da me nijedan pregled nije bolio. Jesam ja toliko raštimana doli ili su oni bili nježni, ne znam. Mene boli samo izgon. I onih par trudova prije njega. A ovaj porod kuću koji zmajica opisuje....brrrr...naježila sam se. Tebi svaka čast, ono, hebiga, nisi imala izbora ali super si se snašla. Nedajmibog da mene uvati kući, nebi ja znala ni bebu uhvatiti kako treba, kamoli podvezati pupčanu i sve ostalo. Tako da meni stvarno, najiskrenije, uz svo dužno poštovanje, u kućnim porodima nema ništa lijepo jer gledam iz vlastite perspektive a ja to sebi ne želim. Svaka čast ženama koje se svjesno odluče na to, smatram da su baš jako hrabre i divim im se.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    A ovaj porod kuću koji zmajica opisuje....brrrr...naježila sam se. Tebi svaka čast, ono, hebiga, nisi imala izbora ali super si se snašla.
    moja prijateljica, koja je znala za sve moje želje i nadanja i u drugoj i u trećoj trudnoći, ocjenjuje da sam ja podsvjesno toliko željela pkk i neodvajanje, skin to skin, podoj.... da se to i moralo dogoditi
    a ja? mislm da bi me trebalo hipnotizirati pa da na svjesnoj razini znam jesam li ili nisam ama baš sve tako tila
    jest, one trudove sam uglavnom prespavala, pogotovo kad su se s nekih cca 8min razmaka povečali na 12min, pa sam mislila - niš od tog, opet lažnjaci
    a za pravo šamaranje.. imala sam u blizini mob i sve si mislila tupo što nisi nazvala, il što sad ne zoveš hitnu, a onda opet sama sebi, ma ionak ću sad rodit..
    i tak je i bilo

primjetila sam još neš
    neki će mene il meni slične prozvat neodgovornima, a kad čuješ da je neka došla tako kasno u rodilište da su je jedva stigli poleć na stol/krevet (recimo, ta moja priajteljica, i još jedna sa zadkom ) i već je rodila..onda takvima čestitamo i ne smatramo ih neodgovornima a uz to i samo osoblje napomeno "uh da je takvih više"...

uostalom, i preporučuju ne trčat na prvi trud...a što se sve može dogoditi za to vrijeme...eh...

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Nedajmibog da mene uvati kući, nebi ja znala ni bebu uhvatiti kako treba, kamoli podvezati pupčanu i sve ostalo. Tako da meni stvarno, najiskrenije, uz svo dužno poštovanje, u kućnim porodima nema ništa lijepo jer gledam iz vlastite perspektive a ja to sebi ne želim.
    pretpostavljam, osim ak nisi veliki paničar, da bi najnormalnije rodila a zatim zvala hitnu il bi hitna već bila pozvana, pa bi oni podvezali i odveli vas u rodilište

shvaćam da gledaš iz svojih cipela

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa Vidi poruku
    pretpostavljam, osim ak nisi veliki paničar, da bi najnormalnije rodila a zatim zvala hitnu il bi hitna već bila pozvana, pa bi oni podvezali i odveli vas u rodilište

shvaćam da gledaš iz svojih cipela
    ovo si pisala Trini, ali naravno da svatko gleda iz svojih cipela. Iz mojih bi to izgledalo tako da, ako bi mi kućni porod bio opcija 0.000001 posto, da bih, kao nepopravljiva štreberica, proučila sve moguće podatke o tijeku pkk, pročitala brdo literature, od odenta preko onih o porodništvu, u bolničkim uvjetima, pogledala sve dostupne klipiće s neta,
    pripremila se maksimalno, nema šasni da ne bih znala i u snu kako se i gdje reže pupčana vrpca i sl. no...
    to je valjda to, to bi me i spriječilo da se opustim...

I sve bih to još , čini mi se, i mogla progurati, ali ne znam gdje bih naučila kako izgleda cijela, neoštećena posteljica, za to fakat treba iskustva, ne bih se mogla opustiti računajući da bih osjetila da nešto nije u redu. Ako nemam iskusnu primalju kraj sebe, odnijela bih je na pregled, to definitivno.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    ovo si pisala Trini, ali naravno da svatko gleda iz svojih cipela. Iz mojih bi to izgledalo tako da, ako bi mi kućni porod bio opcija 0.000001 posto, da bih, kao nepopravljiva štreberica, proučila sve moguće podatke o tijeku pkk, pročitala brdo literature, od odenta preko onih o porodništvu, u bolničkim uvjetima, pogledala sve dostupne klipiće s neta,
    pripremila se maksimalno, nema šasni da ne bih znala i u snu kako se i gdje reže pupčana vrpca i sl. no...
    to je valjda to, to bi me i spriječilo da se opustim...

I sve bih to još , čini mi se, i mogla progurati, ali ne znam gdje bih naučila kako izgleda cijela, neoštećena posteljica, za to fakat treba iskustva, ne bih se mogla opustiti računajući da bih osjetila da nešto nije u redu. Ako nemam iskusnu primalju kraj sebe, odnijela bih je na pregled, to definitivno.
    već u drugoj trudnoći sam oči izgubila čitajuć..od Odenta, Wagnera, Interneta, ovih i onih studija, na hrv, na engl, statistike vake i nake...ronin priča na forumu....

i u trećoj trudnoći, opet sve ispočetka...čak toliko, da su me neke moje cure prozvale živim crnjakom jer s neta izvlačim negativne primejra, iskustva...i govorile mi da se ne bum mogla opustit, too much andrenalina..a ja sam eto tila znat i ono naj naj gore...

i mogu ti reć, da me, bez obzira na ovaj pkk, ne bi niš manje brinulo kak bi mi izgledao eventualni četvrti porod tj i trudnoća...

A svaš neš moš pročitat... npr, čini mi se u Mostaru...žena rađala mislim peti put.. prvi porod vaginalni, svi ostali, mislim, carski..i mislm čak dva negativna iskustvaa, mrtvo dijete.....taj put, čini mi se peti, nakon prethodnih cr, došla je i na opće čuđenje dr, ispred njih jednostavno rodila....
    ima negdje na netu... ala ovaj slučaj je stvarno rubni slučaj...koliko se sjećam, radilo se o teškom socijalnom slučaju...navodno taj put nije ni znala da je trudna... no ja sam to čitala iz perspektive vag-cr

slažem se s tobom vezano za posteljicu
    ono što sam ja mogla ossigurati jest toplina prostorije, ne forsiranje, sisanje, ne andrenalin , te je na kraju posteljica vrlo elegantno iskliznula...
    ipak, voljela bih da sa imala primalju pored sebe.. i zbog toga al i zbog onih prijenosnih ctg-a il trube da koji put poslušamo bebicu...

interesantno mi što imam dojam da sam ovaj put manje krvarila nego nakon prvog vaginalnog. ovaj put sam cca 3dana imala pravo krvarenje, već kod petog dana su bile nekakve točkice, pa dva dana ni točkica i tak pomalo do oko cca 4,5tj.. koja točkica, pa par dana niš...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •