-
zacece i visoki TSH
nakon prvog poroda javili su se problemi s radom štitnjače...nalazi su prestrašni...a ja se osjećam dobro. nakon nekoliko mjeseci uzastopnih pretraga doktorica je odlučila dati mi terapiju. na prvom testu tsh bio je veći od 200, a sada na zadnjem veći od 100. i ft3 i ft4 su van granica. zanima me da li se netko od vas našao u takvoj situaciji...jeste li imale problema sa začećem?!
-
TSH tako velik je u principu problem za začeće, ali akoi dođe do trudnoće to je razina TSH koja se mora lijekovima sniziti u trudnoći, odmah na početku.
Što kaže tvoj ginekolog?
Moj je 5,7, a dr. želi da je u trudnoći oko 1.
-
da malo podignem temu
naime ja već godinama pijem tabletice za štitnjaču,redovito kontroliram hormone i sad na zadnjem nalazu poslije spontanog TSH mi je 3,68 !
cure,jel to visok?mislim granica normale je do 5 ali opet čitam da bi bilo bolje za trudnoću da je ispod 2.
-
Dr. žele da je oko 2 (ili ispod 2). Ovaj tvoj nije specijalno visok, ali u trudnoći bi ga vjerojatno još malo snižavali. (Ne nužno, ovisi o stavu dr.)
-
Meni su rekli ovako: do 4 je ok, ali ako ima problema sa začećem onda bi trebao biti ispod 2. A kad si već trudna, onda opet dopuštaju i do 4 (bar su moju prijateljicu u trudnoći tako vodili).
-
U svakom slučaju osim T3, T4 i TSH treba redovno kontrolirati i antitijela i ft3 i ft4. Meni je TSH bio ok , ali me je dr slao raditi i antitijela koja su nenormalno podivljala...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma