Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
Zar ne bi bilo ispravnije od malih nogu nekako drukčije se postavit prema djeci i objasnit da nisi faca ako imaš markice i koješta nego zbog nekih drugih stvari i da malo ojačaju stav nekim drugim vrijednostima, a ne da se zadužujemo i kupujemo im sve što ima ekipa faca iz razreda pa time i oni postanu face. ...
eh, kad bi bilo tako jednostavno...
čudni su putevi dječjeg zlostavljanja. to je zasebna tema, bilo ih je već.
u mom razredu je najveća faca bio mali kojemu je mama bila čistačica, tata radio povremeno, a djece ko u priči.
ne znam zašto, valjda radi su mu starija braća dala taj status.
a bilo je djece pomoraca, sa svim ondašnjim, nama nedostižnim, statusnim simbolima.
slična priča je i u razredu najboljeg frenda od J.
jošje taj mali i debel. i nosi naočale. i loš učenik. a svi se oće s njim družiti. bogte pita zašto i kako.

a o tome se radi u ovom topiku.
da sva djeca imaju, jedno nema i zato ga izruguju. da 90% djece nose u školu skupe telefone i skupe stvari, skupu odjeću. pa onaj ostatak pati.
nije to tako. ima svega naravno, kad gledaš red carpet i exluziv. ali u globalu - nema se love. ja odem u minus ako se samo jedan mjesec "zaigram". i to na sniženjima. slijedeći mjesec se nemam od kud zaigrati. nema. ili sam samo nesposobna, zajedno s mm, zaraditi više. i to stoji. i tako ponekad sebi i izgledamo. na rate, ne na rate, na kredite i kartice - sve to košta i dođe na naplatu.
mislim, različiti smo. ja volim i pršut i kazalište, a volim se i lijepo obuć. al nekako mi ne ide u zadnje vrijeme.
e sad, tu se moguće razlikujemo od nekih naroda. kojih u globalu nije briga kako izgledaju.
talijani, francuzi, ako se oblače i u supermarketima, nekako to slože sve skupa, sa stilom. njemci - no way.