-
Nego, nešto razmišljam o ovoj temi danas i primjećujem da smo sa nekih statusnih simbola otišli u neku drugu krajnost. Doduše, to je isključivo moj subjektivni dojam pa ostavljam otvorenu mogućnost da sam skroz u krivu.
Naime, nekako primjećujem da je ovdje (ne naravno kod svih) prilično deplasirano gledati neke "plitke" serije, slušati recimo cajke umjesto klasike (karikiram
), čitati te famozne ljubiće umjesto vrhunske literature i svi se nešto opravdavamo kako mi to eto ne radimo pa smo valjda samim tim nešto bolji, pametniji...i ne mogu se ne zapitati da li time dajemo poruku djeci da su ovi "drugi" nužno lošiji jer eto dopuštaju da im ti prizemni sadržaji budu dijelom njihovih života.
Nije li to neka vrsta duhovnog elitizma? Da li bi bilo u redu nekoga vrijeđati na osnovu toga što eto gleda hr. sapunicu, a nije nikad npr. bio pogledati kazališnu predstavu? Znam da će svatko od nas ovdje osuditi svaki oblik nasilja, ali što bi napravili da vaše dijete kaže nekom drugom djetetu da je prizemno ili plitko zato što ono prati te nekakve sadržaje koje vi svojem eto ne dopuštate?
Evo, npr. ja osobno nikad nisam i nikad ne bih otišla u narodnjački klub slušati cajke i bilo bi mi strašno krivo da moja djeca ne slijede moj primjer, ali ne dajem li im ja onda zapravo poruku da su ovi drugi zapravo lošiji ili manje vrijedni od nas jer im je to omiljeni način zabave? To nikako ne bih htjela.
Eto, ja sam priznala da sam ove godine pratila BB i pritom stavila onaj srameći smajlić. I onda sama sebe pitam zašto bih se pobogu sramila nečega što u životu činim zbog nekog svog gušta, a pritom ne vrijeđam i ne ugrožavam nikog s tim. Ili se sramim reći da ću radije posegnuti za nekom beletristikom nego za knjigom vlastitog mi oca jer su mi njegove knjige uglavnom preteške i nisu mi nešto što se čita na dnevnoj bazi.
I na kraju, da li sve ove navedene suprotnosti isključuju jedne druge? Ne može li dijete pogledati i nekakvu sapunicu, a da pri tome ne zanemari i neke duge vrijednije stvari? I ne, ni sama ne pratim te famozne serije, ali ne vidim naprosto ni jedan razlog da bi mogle nanijeti toliku štetu pogleda li ih dijete jednom u 10 dana(naravno, ako to baš tako jarko želi
)
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma