Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: rodoslovno stablo

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

A mene zanima na koji način dođete do ove rodbine od prije sto i nešto godina, evo npr. ja nemam pojima kako su se zvali pradjed i prabaka s tatine strane a tata je umro i ne mogu ga piatati a baš me zanima, jel postoji na netu neka stranica na kojoj se to može isčačkati.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    A mene zanima na koji način dođete do ove rodbine od prije sto i nešto godina, evo npr. ja nemam pojima kako su se zvali pradjed i prabaka s tatine strane a tata je umro i ne mogu ga piatati a baš me zanima, jel postoji na netu neka stranica na kojoj se to može isčačkati.
    na internetu malo teže, ali po crkvenim knjigama se može svašta naći

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    1. ako možeš, pitaš strica (ili nekog u tom rangu)
    2. u matičnom uredu možeš uzimati rodne, vjenčane i smrtne listove
    - za događaje od cca 1947 naovamo. tako ako uzmeš djedov smrtni list tu bi mogla biti upisana imena njegovih roditelja-pradjedova koje tražiš.
    3. starije crkvene knjige se nalaze u državnim arhivima gdje ih možeš pregledavati, ja se npr ne snalazim sa tražilicom hda, pa kao pomoćno sredstvo korstim tražilicu familysearch, preko koje mogu locirati u kojem hrvatskom arhivu se nalaze knjige koje tražim, onda se najaviš tom arhivu za čitanje, i sretno.
    4. ako imaš broj čestice neke zemlje koja je u familiji dugo, preko zemljišnika online -opcija povijesno stanje, možeš iskopati nešto podataka - npr., vidiš tko je sa tvojim djedom/pradjedom dijelio zemlju-(ja sam tu saznala ime jednog pradjeda što mi je nedostajao)

za hrv. uvjete ovo je dobro štivo za početnike http://www.rodoslovlje.hr/istaknuta-...ljnijoj-cijeni

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •