Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 146 od 146

Tema: Otovent balon za upale srednjeg uha, zadrzavanje tekucine u srednjem uhu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mikroskopski pregled nije ništa strašno. Dijete mora ležati i onda otorinac pogleda u uho s malenom cijevčicom. Nije bolno, mi smo bili najmanje milijon puta, na svakom pregledu.

ivez051 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sad vidim da sam odgovorila umjesto ovdje na drugoj temi, pa evo ponavljam: jučer obavili otomikroskopiju. Doktor je rekao da ne treba ugrađivati cjevčice, već samo izvaditi 3. krajnik. Ja presretna, nisam ništa više ni pitala,a nalaz nisam ni čitala dok nismo došli doma, a na nalazu dijagnoza: kronična sekretorna upala uha, što me skroz zbunilo. Doktor na pregledu nije to ni spomenuo. Nisam znala da možeš imati upalu uha, pa još k tome i kroničnu i to srednjeg - bez bolova. Nismo dobili nikakvu terapiju, naručeni smo za vađenje 3. krajnika 8.8. Ne znam da li se dijete smije kupati u moru s takvom dijagnozom, ništa nam nije rekao. Ne znam što da napravim, pitati na ORL gdje smo obavili pregled, ili otići s nalazom kod njezine pedijatrice pa ću pitati, ali na žalost ona mi baš i nije mjerodavan izvor informacija, to sam se više puta uvjerila.Da li da tražim da nam prepiše Fluimukan ili nešto drugo za taj sekret u srednjem uhu?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

ivez, probaj možda radije ove prirodnije metode - žvake, baloni itd. Zovi radije ORL odjel, baš traži tog doktora, ak ne njega onda bilo kojeg drugog spec. da ti razjasni. Ja se ne bih zabrinjavala oko ovog kronično, ja bih to shvatila kao sklonost nakupljanja sekreta.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    ivez, probaj možda radije ove prirodnije metode - žvake, baloni itd. Zovi radije ORL odjel, baš traži tog doktora, ak ne njega onda bilo kojeg drugog spec. da ti razjasni. Ja se ne bih zabrinjavala oko ovog kronično, ja bih to shvatila kao sklonost nakupljanja sekreta.
    a tvoja žvače balone? kolka je razlika između žvakanja žvaka i mesa u ovom području?

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ivez051 prvotno napisa Vidi poruku
    Sad vidim da sam odgovorila umjesto ovdje na drugoj temi, pa evo ponavljam: jučer obavili otomikroskopiju. Doktor je rekao da ne treba ugrađivati cjevčice, već samo izvaditi 3. krajnik. Ja presretna, nisam ništa više ni pitala,a nalaz nisam ni čitala dok nismo došli doma, a na nalazu dijagnoza: kronična sekretorna upala uha, što me skroz zbunilo. Doktor na pregledu nije to ni spomenuo. Nisam znala da možeš imati upalu uha, pa još k tome i kroničnu i to srednjeg - bez bolova. Nismo dobili nikakvu terapiju, naručeni smo za vađenje 3. krajnika 8.8. Ne znam da li se dijete smije kupati u moru s takvom dijagnozom, ništa nam nije rekao. Ne znam što da napravim, pitati na ORL gdje smo obavili pregled, ili otići s nalazom kod njezine pedijatrice pa ću pitati, ali na žalost ona mi baš i nije mjerodavan izvor informacija, to sam se više puta uvjerila.Da li da tražim da nam prepiše Fluimukan ili nešto drugo za taj sekret u srednjem uhu?
    Ova vaša diagnoza je skroz klasicna diagnoza. Ništa posebno ne trebaš raditi, jedino pazi da ti se dijete ne razboli prije naručene operacije jer onda se odgađa ( a to vjerojatno već i sama znaš).

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

pa daj pogledaj snimku, a kam to onda ipak ide, ja nisam vidjela da ode van na uho

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja mislila da buš stavila nekaj kaj baš pokazuje kak izlazi i od kud

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

pa vidi se na animaciji u sredini videa

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Još uvijek nisam stigla pogledati video.

Ali kod nas novih događanja, ne znam kaj da mislim. Prek vikenda lagana temperatura, pet/sub noć se stalno budila, plakala da boli uho, dala sam joj u dva navrata panadol baby. Od subote iz lijevog uha (na njega se žalila) curi sluz, tu i tamo kaže da ju boli to uho. Temp od jučer popodne više nema, uho i dalje po cijeli dan lagano curi.

Sad sam već u laganoj banani jer se u zadnja 2 mjeseca nakupilo više ili manje jačih upala uha kao nikada do sada. Treba li joj možda hitno operacija ugradnje cjevčica? :/ Ne znam, ne znam.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Uh Jelka, ja bih k pedijatru hitno na pregled.
    Baš mi vas je žao...
    Znam da nije utjeha, ali svi se izgleda sa nečim borimo, moja evo ima bronhitis sred ljeta, mali sa ušima isto i isto samo odgađam orl, ma ne znam više...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

jel kaj bolje

mislim si ja ak bi to trebalo na nos ić van kakvim intenzitetom bi to trebalo ić van, ne mislim da baš curi ko na filmu.

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Pozdrav svima, molim savjet, stvarno ne znamo što nam je činiti..
    Sin nam je upravo napunio 2 godine, a od zimus, znači već preko 8 mjeseci imamo problema s upalama uha, ( dijete se stalno primalo za d. uho, skoro oduvijek, pa kad su krenule temperature i prehlade krenuli smo i kod pedijatra), njegovoj pedijatrici je to sve bilo OK (nema terapije), drugi (privat.) pedijatar poludio što prva ne vidi upalu uha jer da dijete može oglušiti (2 antibiotika + operil). Ali upala se ponovila ubrzo, pa nismo htjeli na antibiotike, pa smo otišli kod homeopatice (pulsatila + vsl3). Nije rješilo. Uho je procurilo, pa smo otišli na hitnu u vinogradsku gdje mu je dječji otorinac rekao da je to sve normalno i da nitko neće oglušiti jer bismo mi svi danas bili gluhi da je to tako. Terapije su bile operil sprey, fluimukan i to je to.
    Nakon toga što se dijete i dalje primalo za uho, našli smo vezu koja nas je primila i napokon poslala na timpanogram gdje mu je očitan C na desnom uhu. Radi njegovog usporenog razvoja govora (2 godine, a nema 10 riječi) uputio nas je na SUVAG, gdje mu je ponovljen timpanogram, nalaz C na desnom uhu i audiogram koji je OK. Zatim smo s tim išli kod naše "veze" i on je ponovio timpu i nalaz je sada bio B, što je kao još gore. Terapija operil 5 dana i vidimo se za mjesec dana. Ako ne bude bolje, ići ćemo na ugradnju cjevčica. Nikada nitko nije spominjao ovaj balon, za kojeg sam se ponadala sada da bi mu pomogao, ali se bojim da on to neće znati puhnuti, zatvoriti usta ili štogod to treba. Ima li tko iskustva s upotrebom kod 2-godišnjaka?
    Čini mi se premali i za žvakanje.. ako netko ima savjet što bismo mogli učiniti, neka javi...
    Puno hvala.

Puno hvala.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mara ima 4g. i ne može napuhati balon. :/ Tak da tvoj pogotovo.

Umjesto žvake daj mu kikiće, isti efekt. Svakodnevno špricajte hektolitre fiziološke. Dakle ne one kapi nego baš šprica (u gradskim ljekarnama imaš u staklenim bočicama, njih kasnije možeš otvoriti i nadopunjavati).

Imaš li onaj Arianne nastavak za usisavanje nosa? Ako imaš, javi se da ti objasnim što raditi, ako nemaš, nabavi ga (ljekarna ili vidi ovdje negdje na forumu gdje se naručuje, njuškalo?) pa se opet javi.

Kad god mu se krene začepljivati, daj mu vrećicu Fluimukana (ili ste sirup dobili?).

Ne pada mi za sada drugo na pamet.

Nemoj da te brine taj B nalaz, moja Mara ga ima već godinu dana bez prestanka, prije toga isto duži period. U međuvremenu ugradnja cjevčica, nije pomoglo, vratilo se na staro kad su ispale. Pronađi ovdje na forumu topice gdje smo pisale, ima toga podosta.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Umjesto žvake daj mu kikiće, isti efekt.
    uvijek pitam ali nitko da mi kaže moj ne smije ni kikače ni slično ali voli žvakati kožicu i meso puretine jel o isto, koliko bi teoretski trebalo žvakati dnevno, tjedno i kolko već period

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Mara ima 4g. i ne može napuhati balon. :/ Tak da tvoj pogotovo.

Umjesto žvake daj mu kikiće, isti efekt. Svakodnevno špricajte hektolitre fiziološke. Dakle ne one kapi nego baš šprica (u gradskim ljekarnama imaš u staklenim bočicama, njih kasnije možeš otvoriti i nadopunjavati).

Imaš li onaj Arianne nastavak za usisavanje nosa? Ako imaš, javi se da ti objasnim što raditi, ako nemaš, nabavi ga (ljekarna ili vidi ovdje negdje na forumu gdje se naručuje, njuškalo?) pa se opet javi.

Kad god mu se krene začepljivati, daj mu vrećicu Fluimukana (ili ste sirup dobili?).

Ne pada mi za sada drugo na pamet.

Nemoj da te brine taj B nalaz, moja Mara ga ima već godinu dana bez prestanka, prije toga isto duži period. U međuvremenu ugradnja cjevčica, nije pomoglo, vratilo se na staro kad su ispale. Pronađi ovdje na forumu topice gdje smo pisale, ima toga podosta.
    Danas smo bili na kontroli, sada su oba uha ravne crte na timpi o.O
    Kako moje dijete uopće sada čuje?
    Pogledao mu je kamericom kroz nos treći krajnik i kaže da je malo povećan, ali ne toliko da utječe na timpu i nije za vađenje.. jedino rješenje cjevčice poslije 8.mjeseca.

Puno lakše podnosi špricanje Aquamaris raspršivačem nego špricom, pa smo se na to prebacili, usisavamo redovno zbilja nos Ariannom, trudimo se zbilja oko toga jer su nam svi doktori govorili da je to najbitnije, iako dijete uvijek cmizdri kad se to radi, moramo i vidim da i on sad shvaća da mu je i samom lakše nakon toga.

Otorinac nam uglavnom propiše 5 dana špricati Operil, sada je rekao da radimo 10 dana pauzu, pa 5 Operil i tako u krug.
    A Fluimukan nam ne prepisuje jer kao nije dokazano da pomaže, ali da možemo, pa smo mu već u par navrata davali po pola vrećice dnevno po 15 dana.
    Što mislite koliko je OK Fluimukana uvesti?

Zbilja mi je stalo da to istjeramo van, jako sam zabrinuta.

Razmišljam da uvedemo paralelno fluimukan (koliko ?), operil i slanu sobu. I dok ga kupam ubaciti sol u kadu. Jel to ok?

Hvala!

Ne znam zašto nas ne pošalju na bris nosa.. nisam se sjetila pitati otorinca, a pedijatrica kaže da ne bi slala ako to otorinac ne traži..

Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Dobro vece,nova sam na forumu i nadam se lijepom druzenju sa vama.
    Prvo sam usla u ovu temu jer imam jedno pitanje i nadam se da cete mi odgovoriti.Da li neko zna kako i gdje moze da se poruci Otovent balon?
    Imam sina od 3 godine i ima problema sa usima,tj.sa sekretom i zapusenim tubicama, krajnicima itd, pa nam je dr.preporucio da ne bi bilo lose ako nekako mozemo nabaviti taj balon i vjezbati kuci,ne bi li mu se to otcepilo.
    Ja sam iz CG i ovdje nigdje nisam u mogucnosti to da nabavim..
    Hvala puno

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A šta ja znam, žvake ne volim da baš puno žvače pa joj dam jednu dnevno u prosjeku, nisam nikad pitala koliko. To je sve ono pomoglo ne pomoglo nju veseli.

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

može li trogodišnjak puhati te balone i gdje da ga nabavimo?.za mjesec ipo smo naručeni na operaciju trećeg krajnika,moguće sva tri,zarezivanje bubnjića i možda cjevčice.ja sam odlučna do tada istjerati tu tekućinu iz uha...moj otorinac je odmah za operaciju, kaže da se s tim nije za igrati.timpanogram nam je skroz ravan.naš malac slabije čuje i drugih nikakvih problema nema.zadnja upala u 10-om mjesecu(tada je uho curilo).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

može napuhati, ali treba nabaviti izvana, bar tak kažu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ima u Sloveniji, ne trebaš ići na kraj svijeta. InLove je pisala o tome.

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Gdje se može online naručiti, na ovom jednom britanskom linku mi nije htjelo primiti karticu...???

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ne mogu naručiti niti preko Amazona. Može li se Otovent naručiti preko weba iz Slovenije?

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Naše sumnje su se nažalost obistinile i ispada da J. stvarno slabije čuje i nalaz je dosta loš. Doktor kaže da je sve puno sekreta i dobila je antibiotik, fluimukan, aqua maris, meralys, nasonex. Uglavnom krajem 10 mj moramo obaviti neku pretragu ( zaboravila sam sad kako se zove) zbog koje ju moramo probuditi u 2 ujutro i držati je budnom da zaspe ujutro u bolnici.

U razgovoru s jednom mamom iz vrtića koja je rekla da su isto dosta tešku situaciju riješili ovim balonima, htjela sam i ja pokušati i zovem sad ljekarnu na Dolcu i kaže mi žena nemojte bez preporuke liječnika.
    Jel mogu neku štetu napraviti s tim balonima?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Da nije BERA u pitanju?

Mislim da ti preporuka ne treba, ne mozes nikakvu stetu napraviti. Koliko ti je dijete staro?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da nije BERA u pitanju?

Mislim da ti preporuka ne treba, ne mozes nikakvu stetu napraviti. Koliko ti je dijete staro?
    Meni se isto čini da je BERA - slušni evocirani potencijali (provjera cijelog lanca od vanjskog uha do mozga i natrag).

Otovent - i ja mislim da ne možeš napraviti štetu, ali ako je dijete ispod 4 godine, može se dogoditi da uopće ne može napuhati balon, pa nema nikakve koristi (ne odčepljuje eustahijeve tube). Možda zato u ljekarni ne žele to prodati, da im kasnije netko ne prigovori da to ne valja, a dijete je jednostavno premalo... Nemam vlastitih iskustava jer moj sin je imao drugačiju vrstu nagluhosti, pa to za nas nije dolazilo u obzir.

InLove je to koristila za svoju djecu - sigurno zna od koje dobi i kakvi su rezultati.

Zna tih balončića biti i na Njuškalu.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Je pise timpanometrija i BERA. Jel radio netko ove pretrage, kako to izgleda? Ima 4,5g. Doktor kaze da je prepuna tog gnoja koji ne otice pa sam zato htjela uzeti Otovent. Meni se isto cini da ne moze napraviti neku stetu. Ona je inace alergicar i ima jako velike adenoide tako da je to sve pridonjelo ovom stanju sada. Timpanogram nam je tipa B na oba uha.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Je pise timpanometrija i BERA. Jel radio netko ove pretrage, kako to izgleda? Ima 4,5g. Doktor kaze da je prepuna tog gnoja koji ne otice pa sam zato htjela uzeti Otovent. Meni se isto cini da ne moze napraviti neku stetu. Ona je inace alergicar i ima jako velike adenoide tako da je to sve pridonjelo ovom stanju sada. Timpanogram nam je tipa B na oba uha.
    Nije to ništa invazivno. Moj L. je timpanometriju zvao "pištoljčić" (išli smo na ORL u Merkur) i sviđalo mu se. Zdravoseljački - mjere ti pritisak u srednjem uhu, a rezultat je taj grafikon (timpanogram). Nije ti B loš nalaz, to je sve rješivo. Ako ima velike adenoide - to je vjerojatno uzrok problema. Možda će to trebati maknuti. Nakon toga se obično brzo popravi stvar. Čak i da joj uklone sve tri mandule, to je mala cijena za zdrav sluh, ali o tom potom...

BERA - ne znam gdje su vas naručili, ali znam da to rade u Suvagu (slušni evocirani potencijali). Dijete mora biti opušteno. Ne znam da li je nužno da baš spava - to traže kod male djece.
    Evo ti malo o tome: http://www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/768/

(Offt. - Moj L. je imao tešku nagluhost zbog suženja zvukovoda, a sve se uredno riješilo. Danas se ni ne sjetim toga osim kad ovako netko pita na forumu. Isuse, kako je meni sve to brzo prošlo... Danas je on zdrav 15-godišnjak.)

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Peterlin bas mi je drago da vam se rijesilo. Utjesna prica .
    Za BERU smo naruceni u Klaicevoj
    a i ovaj smo pregled radili tamo kod dr. Marna.

fakinTin avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Mi sutra idemo na kontrolu u Klaicevu, pa ako je sve ok u petak na evocirane.
    Timpanogram na oba uha tipa B.
    Na evociranima smo vec bili ali je mala bila skroz zastopana, uzasno je hrkala, tako da su rekli da treba ponoviti.
    Nije to nista strasno, samo kaj se rano moras dignuti s djetetom i odrzavati ga budnim do termina (bili smo krajem 4. mj, budenje u 4h, termin u 12h, uspjela je zaspati bez problema!), polijepe elektrode iznad korijena nosa, celo, iza uha, mislim da je bilo 4x2 elektrode i traje otprilike 30-40 min, ti si cijelo vrijeme s djetetom u zamracenoj sobici.
    Ako sve sutra prode ok, u petak smo naruceni u 10h, budenje u 3h (to mi je tlaka, jer sam ko muha bez glave cijeli dan).

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

I sta je bilo nakon sto ste odradili te potencijale? Koji su daljnji koraci bili?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I sta je bilo nakon sto ste odradili te potencijale? Koji su daljnji koraci bili?
    Tvoje dijete nije od rođenja imalo smetnje sluha niti je rođeno gluho - ona je čula i zna govoriti, pa nemaš brige...

Dakle, evo što ja mislim - sad su te naručili na BERA test da vide kvalitetu sluha (da sad ne guglam, mislim da se to zove prag čujnosti) i da imaju za usporedbu nakon orl obrade (uklanjanje adenoidnih vegetacija ili što će ti već reći). Ta pretraga im daje neki uvid gdje je došlo do zastoja - vanjsko, srednje ili unutarnje uho. Ne znam detalje.

Ako nalaz bude lošiji, ne brini, to će se riješiti kad se riješi sekret u ušima. Ima tu više drugih mogućnosti - reći će ti kad s nalazima ponovo odeš otorincu što je prikladno za tvoje dijete. Nekoj djeci ugrađuju ventilacijske cjevčice za rasterećenje. Drugo mi ne pada na pamet. Mom sinu je suženje zvukovoda bilo izvana i stvar se rješavala višestrukim ispiranjem cerumena + policeracijom (propuhivanjem Eustahijevih cijevi). Nije trebao cjevčice, ali morao je na operaciju sve tri mandule i nakon toga je bilo dosta bolje iako smo na ispiranje hodali još godinama, dok mu glava nije toliko narasla da uski zvukovodi nisu više bili problem.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 16.09.2014. at 11:46

fakinTin avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Terapija Augmentinom, fluimukan, cerustop, aqua maris strong....
    Nas su tete u vrticu alarmirale da mala ne cuje i da ne komunicira vec gestikulira?! to je bilo pocetkom 2. mjeseca, eh da bili smo i 2x na brisu nosa (tu i tamo osjetim kako joj smrdi po gnoju, oba nalaza ok), prosli tjedan i bris uha (zuti iscjedak, na antibiotiku trenutno), kad je vlazno stanje joj se pogorsava, bili na moru u 6. mjesecu, preporodila se, vratili se u Zg i u roku 5 dana sve na staro + urtikarija, takva da smo zavrsili u hitnoj na injekcijama + rinolan 7 dana, pao imunitet, pa je reagirala i na trave (bilo pokoseno, kihala ko sumanuta), u 11. mjesecu nas ceka alergolog/imunolog (zbog novonastale situacije s alergijama).
    Mala je ok, vesela i zaigrana, mene to vise nekako dotikavlje...

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Peterlin hvala ti na ovako detaljnom objasnjenju sad mi je puno jasnije.
    Nekako nam se u zadnje vrijeme svasta skupilo od alergija, obrade kod psihologa i sad jos i ovo tako da sam sva van sebe.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

mitovski, ova bolest baca bitno drugačije svjetlo na pitanje psihologa - dijete je uvijek puno osjetljivije ako ga nešto smeta, boli, ako ne čuje i slično. Kad riješite ovo, lako bi se moglo dogoditi da i "nezgodan karakter" postane puno manje nezgodan. Čovjek je naporan ako se ne osjeća ugodno u svojoj koži, a mala djeca ne znaju nam objasniti što ih to smeta... Znam jer sam prošla nešto slično s dvojicom, svakim na svoj način. Sretno!
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 16.09.2014. at 12:55

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Da, znam razmisljala sam o tome da i ovo sigurno pridonosi njenom nezadovoljstvu.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mara ide ovih dana na tonsku audiometriju.

Otovent mrvu pomogne, ali ni priblizno trajno. Nisi mitovski napisala koliko ima godina?

Ceka nas izgleda trajna ugradnja cjevcica, tzv. T tubule. Sad nakon proslotjedne upale uha gluha ko top.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jelka mala mitovski ima 4.5 godine

monti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Dižem temu,jer sam čitala i naišla na upit kako koristiti Otovent ako dijete ne može puhati balon na nos (premaleno je).U uputama proizvođača piše da se onda koristi metoda upuhivanja balona u nos. evo citiram " Zašto moje trogodišnje dijete ne može napuhati balon?
    Iako su u klinička ispitivanja bila uključena i djeca starosti 3 godine i više, moguće je da tako malo dijete nije sposobno napuhati balon. U svakom slučaju, vrijedi pokušati. Ako ipak dijete ne može samo napuhati balon, može ga napuhati roditelj i prisloniti uz djetetovu nosnicu. Zrak iz balona treba pustiti u djetetovu nosnicu, a dijete treba istovremeno gutati. Ovaj način mogao bi biti učinkovit za trogodišnjake i stariju djecu." a evo i random video https://www.youtube.com/watch?v=oi6DdairDIo Tako da ima rješenja.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Jel netko zna mogu li se kupiti Otovent baloni sada u ljekarnama ili se jos uvijek mogu samo naruciti u ljekarni na dolcu?

monti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ima sada u svakoj apoteci,ako nema odmah,naruče za sutra

monti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Jel netko zna mogu li se kupiti Otovent baloni sada u ljekarnama ili se jos uvijek mogu samo naruciti u ljekarni na dolcu?
    Citiraj monti prvotno napisa Vidi poruku
    Ima sada u svakoj apoteci,ako nema odmah,naruče za sutra
    E da nemožeš naručiti samo balone nego cijeli paket

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Koliko to dođe i koliko balona dobis, nisam čitala a jel se smije balon višekratno koristiti

monti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

5 balona,možeš ih koristiti cca 20 puta ili dok ne puknu, oko 120kn

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Meni i treba cijeli paket. Super da ih sad ima.

monti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Meni i treba cijeli paket. Super da ih sad ima.
    Suuuuupeer,

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •