Tvoje dijete nije od rođenja imalo smetnje sluha niti je rođeno gluho - ona je čula i zna govoriti, pa nemaš brige...
Dakle, evo što ja mislim - sad su te naručili na BERA test da vide kvalitetu sluha (da sad ne guglam, mislim da se to zove prag čujnosti) i da imaju za usporedbu nakon orl obrade (uklanjanje adenoidnih vegetacija ili što će ti već reći). Ta pretraga im daje neki uvid gdje je došlo do zastoja - vanjsko, srednje ili unutarnje uho. Ne znam detalje.
Ako nalaz bude lošiji, ne brini, to će se riješiti kad se riješi sekret u ušima. Ima tu više drugih mogućnosti - reći će ti kad s nalazima ponovo odeš otorincu što je prikladno za tvoje dijete. Nekoj djeci ugrađuju ventilacijske cjevčice za rasterećenje. Drugo mi ne pada na pamet. Mom sinu je suženje zvukovoda bilo izvana i stvar se rješavala višestrukim ispiranjem cerumena + policeracijom (propuhivanjem Eustahijevih cijevi). Nije trebao cjevčice, ali morao je na operaciju sve tri mandule i nakon toga je bilo dosta bolje iako smo na ispiranje hodali još godinama, dok mu glava nije toliko narasla da uski zvukovodi nisu više bili problem.