Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Što s kokoši?

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Što s kokoši?

Kupila sam danas ambiciozno cijelu kokoš (mlada, navodno, valjda ne ovako kao ja ) u namjeri da ju rastrančiram i onda iskoristim sve to za nešto pa sad ne znam što za što, a i ovo trančiranje mi je upitno. Ima negdje neki video ili uputa kako se reže? Što sve skuhate od jedne kokice?

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Vrat, krilca, sitnina koja dođe s njom ( nogice, iznutrice) ako si je kupila na placu za juhicu, prsa za pohanje, a ostalo za saft.
    Posljednje uređivanje od školica : 08.10.2011. at 16:02

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hvala, školica. Sad još malo za neuke. Kako na saft? Batake ne mogu u pećnicu? Nije s tržnice, iz trgovine je.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Može u pećnicu. Može i cijela u pećnicu, pa sa strane malo krumpira ili mlinci kao prilog.To ću ja sutra radit za ručak. A saft radim tako da batke, zabatke i hrbat isječem na manje komade, skinem kožu jer je ne volimo, neki je i ostave. Štapnim mikserom izmiksam ulje, luk, papriku, mrkvu. To prodinstam, dodam crvene paprike. Meso ubacim unutra, posolim i podljevam. Krčka ovisno o starosti kokice, sat- sat i pol. Pred kraj dodam žlicu , dvije vrhnja ( kiselo ili ono za kuhanje), kao prilog široki rezanci i zelena salata. Mljac!

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

E sad , ako si kupila u trgovini pazi da nije stara koka. Znaju biti na akciji kokice za juhu. One su starije, meso tvrđe i najbolje je koristit samo za juhu. Moja svekrva takvu koku zna prvo kuhat cijelu u juhu, izvadit pa je zapeć u pećnici. Tad meso nije tvrdo i žilavo.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Stavi otvorenu bocu pive u nju i ispeci je s krumpirima.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

http://forum.roda.hr/threads/66927-K...ati-quot-pile?
    evo cijeli topic o rezanju kokica

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja se od kokoši jedino juhu usudim pravit. Od domaćih pilića onih što izgledaju kao kokice al su pilići radim isto što i s gajbašima, al kokoš jedino u juhi znam skuhat/napravit.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Domaću, stariju kokicu (ili onu što je trčkarala po dvorištu) volim skuhati u juhici, a onda ju namažem sa kiselim vrhnjem/mileramom, posolim i sa krumpirićima zapečem u pećnici - njammmi!

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Kokot u vinu! Dobro, ti imaš kokoš, al ako nije savršeno meka, to je idealan recept. Proguglaj, pa si nađi recept koji ti paše.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Vidi rasipnice, ja sam računala od te kokice na barem tri ručke

Kloolk, hvala ti linku, nisam vidjela tu temu, a super su filmići. Ipak, unatoč svom trudu to što sam napravila bilo je katastrofalno, bit će valjda bolje drugi put. Odvojila sam batake i zabatke i spremila ih za u pećnicu ili ovako kako školica piše, spremila sam i prsa za nešto, a od svega ostalog sam skuhala juhu (odličnu).Od mesa iz juhe ću danas napraviti neki rižoto.

Inače, mi dosta volim piletinu, T. obožava batak i često kupujemo pileći rasjek no meni uvijek, uvijek to meso (sirovo) ima jako intenzivan miris i šake me peku dok s njim radim. Ova kokica nije uopće imala miris niti me što peklo. Do čega je to?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •