-
Što s kokoši?
Kupila sam danas ambiciozno cijelu kokoš (mlada, navodno, valjda ne ovako kao ja
) u namjeri da ju rastrančiram i onda iskoristim sve to za nešto pa sad ne znam što za što, a i ovo trančiranje mi je upitno. Ima negdje neki video ili uputa kako se reže? Što sve skuhate od jedne kokice?
-
Vrat, krilca, sitnina koja dođe s njom ( nogice, iznutrice) ako si je kupila na placu za juhicu, prsa za pohanje, a ostalo za saft.
Posljednje uređivanje od školica : 08.10.2011. at 16:02
-
Hvala, školica. Sad još malo za neuke. Kako na saft? Batake ne mogu u pećnicu? Nije s tržnice, iz trgovine je.
-
Može u pećnicu. Može i cijela u pećnicu, pa sa strane malo krumpira ili mlinci kao prilog.To ću ja sutra radit za ručak. A saft radim tako da batke, zabatke i hrbat isječem na manje komade, skinem kožu jer je ne volimo, neki je i ostave. Štapnim mikserom izmiksam ulje, luk, papriku, mrkvu. To prodinstam, dodam crvene paprike. Meso ubacim unutra, posolim i podljevam. Krčka ovisno o starosti kokice, sat- sat i pol. Pred kraj dodam žlicu , dvije vrhnja ( kiselo ili ono za kuhanje), kao prilog široki rezanci i zelena salata. Mljac!
-
E sad , ako si kupila u trgovini pazi da nije stara koka. Znaju biti na akciji kokice za juhu. One su starije, meso tvrđe i najbolje je koristit samo za juhu. Moja svekrva takvu koku zna prvo kuhat cijelu u juhu, izvadit pa je zapeć u pećnici. Tad meso nije tvrdo i žilavo.
-
Stavi otvorenu bocu pive u nju i ispeci je s krumpirima.
-
-
Ja se od kokoši jedino juhu usudim pravit. Od domaćih pilića onih što izgledaju kao kokice al su pilići radim isto što i s gajbašima, al kokoš jedino u juhi znam skuhat/napravit.
-
Domaću, stariju kokicu (ili onu što je trčkarala po dvorištu) volim skuhati u juhici, a onda ju namažem sa kiselim vrhnjem/mileramom, posolim i sa krumpirićima zapečem u pećnici - njammmi!
-
Kokot u vinu! Dobro, ti imaš kokoš, al ako nije savršeno meka, to je idealan recept. Proguglaj, pa si nađi recept koji ti paše.
-
Vidi rasipnice, ja sam računala od te kokice na barem tri ručke 
Kloolk, hvala ti linku, nisam vidjela tu temu, a super su filmići. Ipak, unatoč svom trudu to što sam napravila bilo je katastrofalno, bit će valjda bolje drugi put. Odvojila sam batake i zabatke i spremila ih za u pećnicu ili ovako kako školica piše, spremila sam i prsa za nešto, a od svega ostalog sam skuhala juhu (odličnu).Od mesa iz juhe ću danas napraviti neki rižoto.
Inače, mi dosta volim piletinu, T. obožava batak i često kupujemo pileći rasjek no meni uvijek, uvijek to meso (sirovo) ima jako intenzivan miris i šake me peku dok s njim radim. Ova kokica nije uopće imala miris niti me što peklo. Do čega je to?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma