Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Nek mi netko objasni...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Nek mi netko objasni...

Sad cu mozda ispast blesava al koga kod pitam nitko ne zna. Dakle, kad se uz kolica dobije AS, ona koja se stavi na kolica, treba li onda za nju baza kad se stavlja u auto?
    Ja osobno nisam nikad kupovala kolica s AS al sam se neki dan kod frendice susrela s 2 vrste AS. Ta iz kompleta od kolica nema utore za pojas, vidi se da ona kao takva mora ici na nesto dok ova druga ima normalno utore i tu sam joj montirala u auto.
    Nemojte mi se smijat al ja se nisam susretala s tim pa me nije ni zanimalo.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ima hrpu kompleta kolica koji sadrže: kolica, košaru i nosiljku NE AUTOSJEDALICU nego nosiljku. ta nije, naravno, za vožnju autom, nego za nošenje i vožnju na kolicima
    naravno, to vam uglavnom ne kažu kad kupujete, otkrijete tek kasnije

ako se radi o autosjedalici onda ona mora imati na sebi oznaku na kojoj piše koje je grupe (u ovom slučaju O ili O+), piše da je atestirana, datum proizvodnje itd. AKo sve to nema, onda nije autosjedalica nego nosiljka i ne smije se koristiti u autu

nisam savjetnica za autosjedalice, ali sam ih dosta vidjela. ali nikad nisam vidjela 'jaje' koje se montira na bazu a ne može se montirati i bez nje (sve sjedalice 0 ili 0+ koje sam vidjela, imale su utore za pojas, bez obzira dal se montiraju na bazu, ili ne). ali, ponavljam, moguće da postoje i one bez pojaseva, samo ja takve nisam vidjela

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

btw. koja su to kolica?

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Kako kaže puntica, to je samo nosiljka
    A dobila je valjda i uputstva sa cijelim tim kompletom pa bi i tamo trebalo nešto pisati

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ahaaaaa....Ma ustvari najvise pitam jer susjeda kupuje ova http://www.lux4kids.si/otroski-vozicek-viper-lux-2011 kolica pa sam ju, ponukana iskustvom s frendicom iz prvog posta, pitala dal dobije AS uz kolica i ima li utore za pojas. Ona kaze da ima jedan iza i jedan ispod Ona zna malo ili nimalo o AS pa me strah u cemu namjerava vozit bebu.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I sad nitko?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a gle piše da ima ECE atest
    nek još provjeri na samoj sjedalici

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a vidim i utore

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Sad cu mozda ispast blesava al koga kod pitam nitko ne zna. Dakle, kad se uz kolica dobije AS, ona koja se stavi na kolica, treba li onda za nju baza kad se stavlja u auto?
    Ja osobno nisam nikad kupovala kolica s AS al sam se neki dan kod frendice susrela s 2 vrste AS. Ta iz kompleta od kolica nema utore za pojas, vidi se da ona kao takva mora ici na nesto dok ova druga ima normalno utore i tu sam joj montirala u auto.
    Nemojte mi se smijat al ja se nisam susretala s tim pa me nije ni zanimalo.
    Ja sam svojevremeno kupila kolica PegPerego Venecia.
    Uz kolica dobila i autosjedalicu iz grupe 0+ (do 13kg). Autosjedalica klasična, sa svojim pojasevima za vezivanje bebe.
    Uz autosjedalicu je išla baza, koja se postavljala u auto uz pomoć pojasa - znači nije bila izofiks.
    Autosjedalica je nasjedala na kolica i na bazu na isti način.

Jednom kasnije, sasvim slučajno, u Austiji sam vidjela istu bazu kakvu imam, samo izofiks varijantu.
    Pretpostavljam da se tako prave po dvije varijante za svaku vrstu autosjedalice, jer ima starih auta koji nemaju mogućnosti izofiksa.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja isto vidim autosjedalicu grupe 0/0+
    samo mi nije jasno da se to u tekstu ne navodi

cowgirl avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Koliko se ja sjećam, postojala je jedna starija verzija Peg Perego AS 0/0+ i baze (ne isofix) kod koje se AS mogla montirati isključivo s bazom i nije imala svoje utore.
    Mislim da bi taj model sada ionako bio prestar za uporabu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ja isto vidim autosjedalicu grupe 0/0+
    samo mi nije jasno da se to u tekstu ne navodi
    ali navodi se:

Dodana je otroška lupinica, v izbrani barvi vozička, ki se uporablja tudi kot avtosedež za otroke do 11 kg (ECE 44/04 mednarodni standard) + adapter za montažo na voziček.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •