Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 95 od 95

Tema: cjepljenje s godinu dana

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Eto ga na.

Ipak je neka urota u pitanju. Koordinirana od strane onih kojima to na neki način ide u prilog petiluminati:
    Je, čak i dr oz priznao pred gledateljstvom da je odgadao vakcinaciju svoje djece ( nije rekao koliko i do koje dobi).

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ima i starijih slučajeva mala nakon cjepljenja s Mo-paru inačicom prije odlaska u školu zaradila zatajenje bubrega
    ?

Ne tvrdim da je nemoguće da to cjepivo uzrokuje takvo stanje. Ali do sada to nikada nitko nije demonstrirao. Niti proizvodim cjepivo niti ga prodajem i rado ću prihvatiti dokaze da je šteta od cjepiva veća od koristi. Samo bi to trebalo doista nečime potkrijepiti, a ne anegdotalnim pričama.

Tako da na temelju postojećeg medicinskog znanja, to što si napisala zvuči kao "Znam ja jednoga kjeg je auto pregazio na zebri tjedan dana nakon cijepljenja"

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Je, čak i dr oz priznao pred gledateljstvom da je odgadao vakcinaciju svoje djece ( nije rekao koliko i do koje dobi).
    Kaj, da smanji šansu za autizam?
    E, pa time nije ništa postigao.
    http://pediatrics.aappublications.or....full.pdf+html
    From a large population-based case-control study that included a well-defined case group and a comparison group of children selected from the same community, we found that, overall, the age at time of first MMR administration was similar among case and control children.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

http://www.aap.org/en-us/advocacy-an...inestudies.pdf

Please examine the evidence for yourself

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Evo jednog inspirativnog linka za mujicu
    http://ww.svjetloradnici.com/2013/01...aca/#more-4957

.. I ostale roditelje cjepiše

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

ja bih rado odustala od cijepljenja ali mi onda djeca nemogu ici u vrtic,a drugih opcija nemam.a sigurna sam da od njega vise stete nego koristi

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj rafi&gabi prvotno napisa Vidi poruku
    a sigurna sam da od njega vise stete nego koristi
    Ako je više štete nego koristi, zar ćeš cijepiti dijete samo radi vrtića?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Smokvica. prvotno napisa Vidi poruku
    Evo jednog inspirativnog linka za mujicu
    http://ww.svjetloradnici.com/2013/01...aca/#more-4957

.. I ostale roditelje cjepiše
    Hvala.
    Evo jedan inspirativan link i za sve ostale.
    http://portal.connect.znanost.org/20...#comment-64576

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pardon, link u prethodnom postu je greškom na zadnji komentar.. Trebao je biti ovaj link, na početni tekst
    http://portal.connect.znanost.org/20...osa-na-obzoru/

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Jucer je malac primio moparu cjepivo, a upravo sam primjetila 7-8 tockica na stomku, ledjima i glavi koje mozda lice na vodene kozice. Neke su vec suhe?? Je li to mozda reakcija od cjepiva? Ako su vodene kozice je li sad opasno sto je primio i cjepivo ? Jucer ga je doktorica pregledala i nije imao nista po sebi.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nuspojava Priorixa u obliku osipa ako se javi odmah nakon cijepljenja može biti samo alergijski osip, ali to ne izgleda ovako kako si opisala.
    Osip kao simptom postvakcinalnih ospica ili postvakcinalne rubele javlja se tek oko desetak dana nakon cijepljenja.
    Ako su ovo vodene kozice, nije baš najsretnija stvar na svijetu to što se dijete cijepilo dan prije izbijanja osipa, ali ne treba ništa posebno očekivati.
    Može se dogoditi da imunološki odgovor na cjepivo bude lošiji nego što bi trebao biti, pa da zaštita od ospica, rubele ili mumpsa bude nešto slabija od očekivane.
    Hoće li cijepljenje loše utjecati na vodene kozice ili ne, ne znam. Teoretski bi moglo utjecati na taj način davodene kozice dulje traju, ali nisam nikada čuo da je to dokumentirano (a sasvim sigurno se često dogodi da se dijete cijepi neposredno prije nego što izbiju vodene kozice).
    Ne znam povećava li se zbog vodenih kozica šansa za neke nuspojave cjepiva. Isto tako, teoretski bi mogao biti povećan rizik od nuspojava cjepiva, ali nisam to nigdje pročitao kao neku poznatu činjenicu.

Arya avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

sto se tice priorixa, je li moguce dijete cijepiti s tri odvojena cjepiva? u kojem slucaju? jel moze roditelj to sam odluciti i bez indikacije (i platiti - koliko?)

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nije jer ih nema na tržištu. Postoje samo pojedinačno protiv ospica i protiv rubele. Nisu sastavni dijelovi Priorixa, nego su od Imunološkog zavoda. Pojedinačno protiv mumpsa nije dostupno.
    Ako postoji opravdan razlog za davanje pojedinačno ospica i rubele, to se može bez plaćanja dobiti kod pedijtra ili školskog liječnika. Samo ih možda treba naručiti ako ih nema, s obzirom da su indikacije za takvu primjenu pilično rijetke.

Arya avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

a bez opravdanog razloga - nista?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Mujica, hvala ti na odgovoru. Glavno da nije sad to nesto strasno, a ovo sto se mozda moze dogoditi je rijetkost i nadam se da ce kod nas sve dobro zavrsiti.

Cekamo ovo cjepivo godinu ipo i bas potrefimo dan

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Arya prvotno napisa Vidi poruku
    a bez opravdanog razloga - nista?
    Čuj, može se i ilegalno sagrađen hotel izvan građevinske zone legalizirati.

U usporedbi s tim, tvoja je želja stvarno sitnica. Ako ti pedijatar želi izači ususret i cijepiti monovakcinama protiv ospica i rubele, nitko ga neće pitati zašto je ta cjepiva naručio, niti za koje dijete, niti za razlog. Dakle, može.

(ne znam može li ih se kupiti u apoteci. mislim da ne)
    Posljednje uređivanje od mujica : 15.01.2013. at 22:53

Arya avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

hvala samo razmatram opcije...

jos jedno pitanje imam, no tice se cjepiva protiv hep b. nadam se da smijem iskoristiti ovu temu da upitam usput.
    dakle, zasto se rutinski SVA djeca cijepe protiv hep b odmah po rođenju bez obzira na to ima li majka hep b. jasno mi je da ako ima dijete se lako moze zaraziti... ali ako nema???
    i recimo kuzim da je cjepivo korisno u kasnijoj dobi... npr skolskoj. no, koliko znam, nije bas tako lako dobiti hep b. nije li potreban kontakt s krvlju? onda kuzim da je cjepivo korisno za stariju djecu koja bi eventualno mogla naletiti na neki predmet na kojem je zarazena krv (iako... tu se postavlja pitanje koliko dugo je hep b u tom slucaju aktivan i ima sposobnost zaraziti)?

uglavnom, zasto se cijepe tek rodjene bebe...to me jako zanima, a nisam do sad imala koga pitati

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

"jer ste vi to tražili"

Zato što su to tražili brojni infektolozi, velik dio pedijatara, gastroenterolozi, tadašnji ministar zdravstva i udruge pacijenata. Također, par godina prije toga grad Rijeka je velikodušnošću svog tadašnjeg gradonačelnika cijepio riječku novorođenčad, pa su roditelji u drugim gradovima počeli postavljati pitanja zašto njihova djeca to ne dobe.
    Ukratko.

Arya avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

haha.. znaci nema nekog znanstvenog uporista. razocarana sam sad. :/

ne, zbilja, iznenadili ste me. a sto je vase misljenje o tome? mislim, da neka mama ne zeli to cjepivo iz gore navedenih razloga, biste li ih uvazili i s njima se cak i slozili - na nekoj razini??

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

bih.

Arya avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

hvala

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Jucer je malac primio moparu cjepivo, a upravo sam primjetila 7-8 tockica na stomku, ledjima i glavi koje mozda lice na vodene kozice. Neke su vec suhe?? Je li to mozda reakcija od cjepiva? Ako su vodene kozice je li sad opasno sto je primio i cjepivo ? Jucer ga je doktorica pregledala i nije imao nista po sebi.
    mujice nešto lično na kozice je imala moja klinka, kad su joj slučajno ili namjerno zamjenili buhtlu koja je pečena posebno za nju, a pošto je kozice imala dve godine prije incidenta, doktorica je još uvijek tvrdila da su koze, dok nakon dva tjedna, i pomnog ispitivanja u razlim bolnicama, ispalo da nije imala sreće i da je vjerovatno ipak alergija, bar prema tadašnjim testovima i s time kaj su se pojavile petehije, što je znala imat i kad je bila puno manja.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Broj tockica se povecava, sada se naziru i pravi vodeni vrhovi. Ima ih par i u ustima, bas izgleda kao vodene kozice. Popodne cu ga voditi u pediajtrice. Ne znam uopce smijem li voditi osuto dijete u pedijatrice (radi druge djece) ili da samo zovem na telefon ?

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ga ne bi vodila pedijatrici ili bih se najavila unaprijed da mi osiguraju izolaciju (zbog druge djece).
    Mi smo, kad je mala imala vodene, samo javili pedijatrici da ih imamo, ne znam ni sama zasto.

Ako bi imao tezi slucaj, da ih ima jako puno i da ih tesko podnosi, isla bih u zaraznu ili se cula s njima.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

pa da nije cjepljen 20 sati prije izbijanja ne bi se mislila, ovako sam malo jos sumnjicava... najprije cu je zvati na telefon pa cu vidjeti sto pediajtrica kaze.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Drzim fige da, ako su koze, budu blage i umjerene (u kolicini i svrabu).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

svakak nazovi

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Dr rekla da dodemo na kraju radnog vremena- potvrdila vodene kozice.
    Sto je tu je. Malo je zabrinuta da ga ovo dodatno ne oslabi u kombinaciji s cjepivom jer je inace slabasan i neuhranjen.
    Al evo zdere upravo

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

s2000 i moja je prvo mislila da su koze, posle se pedomislila

držite se, i nek nekaj jede
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 17.01.2013. at 07:19

Isobela avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

evo i mene zanima kako to ide s odbijanjem Priorixa... Naime, mi smo prije mjesec dana imali febrilne konvulzije pa nam savjetuju da od njih treba proći 2, 3 mjeseca, a onda cijepiti priorixom. Sad sam pročitala sve moguće nuspojave (MM je s godinu dana imao febrilne kao reakciju na ovo cjepivo) i moram priznati da me je jako strah da se napad ne ponovi, ne znam cega da se vise bojim, mogućnosti da se zarazi ovim trima bolestima protiv kojih je cjepivo ili febrilnih?
    Posljednje uređivanje od Isobela : 29.01.2013. at 12:22

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mujice, hajde tebi pitanje, jučer se mala cjepila s DiTe( to je ono u 1. razredu), danas je bole ruke za poludeti, došla iz škole i hlali se kak trećina razreda ima temperatuu, nakon sat vremena mjerimo njoj i ima 37. i nekaj sitno, istovremeno buraz ( stariji) imao temperaturu 37.8, e sad pitanje kaj ak je mala prije bila zaražena s nećim kaj imaju valjda drugi klinci kak se to može odraziti na nju i imunitet

mare157 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Molim info
    Koje cjepivo se dobiva sa 12mj starosti djeteta? Kako se zove cjepivo, protiv cega je i da li postoji pročišćena varijanta istog u slobodnoj prodaji? Ako postoji, kako se zove, ko je proizviđač?

Također zanima me protiv čega se cjepe do druge godine starosti i isto da li postoji pročišćena varijanta za kupiti.

Naime, imamo 21mj i sa godinu dana se nismo cjepili jer je konstantno bolestan. Sad teba krenuti u vrtic i nece ga primiti ako nije cjepljen. Naravno da ga ne planiram odjednom cjepiti protiv svega, ali posto ni neznam šta i kad treba dobiti i protiv čega, molim vas pomoć!
    Hvala

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

MoParu( ospice, rubeola, mums).

Jedna komponenta je na bazi jajeta, tak da ako niste jeli to ili ste alergični bolje je pričekati.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 12.08.2013. at 16:40

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Moparu -priorix. Nekoc ce cjepilo sa domacim a priorix se placao, sad svi cijepe samo priorixom i besplatan je. Ne znam kad je sljedece iza moparo. Mi smo moparo dobili s 2,5 g (u vrtic krenio s 1 g). Sad imamo 3 godine i doktorka ne spominje jos sljedece.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

MoParu( ospice, rubeola, mums).

Jedna komponenta je na bazi jajeta, tak da ako niste jeli to ili ste alergični bolje je pričekati.
    Ovo se nekada mislilo. Sad se zna da alergija na jaja nije kontraindikacija za to cjepivo. Nije potrebno čekati s cijepljenjem dok dijete ne pojede jaje.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moparu -priorix. Nekoc ce cjepilo sa domacim a priorix se placao, sad svi cijepe samo priorixom i besplatan je. Ne znam kad je sljedece iza moparo. Mi smo moparo dobili s 2,5 g (u vrtic krenio s 1 g). Sad imamo 3 godine i doktorka ne spominje jos sljedece.
    Doktorka ti je malo usporena

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mare157 prvotno napisa Vidi poruku
    Molim info
    Koje cjepivo se dobiva sa 12mj starosti djeteta? Kako se zove cjepivo, protiv cega je i da li postoji pročišćena varijanta istog u slobodnoj prodaji? Ako postoji, kako se zove, ko je proizviđač?

Također zanima me protiv čega se cjepe do druge godine starosti i isto da li postoji pročišćena varijanta za kupiti.

Naime, imamo 21mj i sa godinu dana se nismo cjepili jer je konstantno bolestan. Sad teba krenuti u vrtic i nece ga primiti ako nije cjepljen. Naravno da ga ne planiram odjednom cjepiti protiv svega, ali posto ni neznam šta i kad treba dobiti i protiv čega, molim vas pomoć!
    Hvala
    U drugoj godini se prvo daje MPR (Priorix), zatim se docjepljuje 5u1 (isti onaj koji je dijete primilo tri puta u prvoj godini života).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ovo se nekada mislilo. Sad se zna da alergija na jaja nije kontraindikacija za to cjepivo. Nije potrebno čekati s cijepljenjem dok dijete ne pojede jaje.
    vidiš meni nimalo to ne savjetuju, tak da moj još nije cjepljen s time ima 3g i 2 mj.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vidiš meni nimalo to ne savjetuju, tak da moj još nije cjepljen s time ima 3g i 2 mj.
    valjda je i tvoja doktorica usporena kao i ona od S2000.

a koji razlog navode za necijepljenje tvog djeteta? Ne jede jaja ili je alergično na jaja?

Ovdje je ukratko službeni američki stav o cijepljenju djece alergične na jaja s MPR cjepivom, a koji se temelji na kliničkim ispitivanjima (iliti, na dokazima):

http://www.medscape.com/viewarticle/524359

a ovdje je ukratko iznesen britanski

http://www.politics.co.uk/opinion-fo...-allergic-chil

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ova moja ima teoriju da ne cjepi ljeti, tako da ce vjerojatno to primiti na jesen. Do kada se to docjepljivanje radi? Da li ima veze veliki razmak izmedju tih u prvoj godini i docjepljivanja (ako nije u drugoj vec u cetvrtoj?).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nema moja je jako za cjepljenje bez obzira na sve, ali mi je slučajno alergologica stala u obranu, tak i tak jednom kad će se cjepiti cjepit ćese u bolnici.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ova moja ima teoriju da ne cjepi ljeti, tako da ce vjerojatno to primiti na jesen. Do kada se to docjepljivanje radi?
    nimalo loše rješenje, s obzirom na temperature vani

docjepljivanje za moparu je s odlaskom u školu

deeeyoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Eto ga na.

Ipak je neka urota u pitanju. Koordinirana od strane onih kojima to na neki način ide u prilog petiluminati:
    http://www.huffingtonpost.com/david-...b_2468343.html

Toliko o teorijama urota...

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

?
    Kakve veze ima navedena sudska odluka s teorijama urote?

Inače, o utjecaju sudskih odluka na znanstvene istine već je biilo ranije govora u nekoj od tema. Ukratko, sudske odluke nemaju nikakve veze sa znanstvenom istinom niti su način na koji se nešto u znanosti dokazuje/opovrgava.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •