Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: presađivanje cvijeta

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno presađivanje cvijeta

trebala bi presadtiti cvijet u veći kalić pa me zanima kako ga presaditi? hvala

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Mislim da se na proljeće presađuje. Bar su tako meni rekli.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

donna, možeš presaditi i sada, pogotovo ako je to kućna rožica. Ako napišeš vrstu cvijeta moći ću ti dati i točniji savjet.

Uglavnom uzmi vazu za 2 broja veću. Izvadi cijelu biljku pazeći da joj ne oštetiš sitne korijenčiće. Ja ne skidam staru zemlju, ako izgleda zdravo i nema nekih crvi u njoj. Tako je biljci manji šok presađivanja. Stavi na dno vaze malo krhotina cigle za bolju drenažu, malo nove zemlje, položi biljku na to, usipaj još zemlje okolo i dobro prstima pritisni.

Ja zalijem tek idući dan, jer nova zemlja bude vlažna. I pohvali biljku kako je lijepa. ( ovo zadnje je fakultativno

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

hehe pohvalit ću je svakako ! mislim da je to ono drvo života ili kako ga već zovu...morala bi ga presaditi jer sa savija na jednu stranu definitivno mu je ovo malo....gledam ove kaliće za cvijeće u baumaxu te dimenzije cca 350 kn !?! ima li negdje povoljnijih?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ma, mora biti jeftinijih. Uz moje brdo cvijeće bankrotirala bih da su mi tako skupe vaze. Kupiš običnu za tridesetsk kuna i ukrasnu za šezdesetak. U vrtnim centrima, npr.ili u Konzumu, Plodinama...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •