-
presađivanje cvijeta
trebala bi presadtiti cvijet u veći kalić pa me zanima kako ga presaditi? hvala
-
Osoblje foruma
-
Mislim da se na proljeće presađuje. Bar su tako meni rekli.
-
donna, možeš presaditi i sada, pogotovo ako je to kućna rožica. Ako napišeš vrstu cvijeta moći ću ti dati i točniji savjet.
Uglavnom uzmi vazu za 2 broja veću. Izvadi cijelu biljku pazeći da joj ne oštetiš sitne korijenčiće. Ja ne skidam staru zemlju, ako izgleda zdravo i nema nekih crvi u njoj. Tako je biljci manji šok presađivanja. Stavi na dno vaze malo krhotina cigle za bolju drenažu, malo nove zemlje, položi biljku na to, usipaj još zemlje okolo i dobro prstima pritisni.
Ja zalijem tek idući dan, jer nova zemlja bude vlažna. I pohvali biljku kako je lijepa. ( ovo zadnje je fakultativno
-
hehe pohvalit ću je svakako ! mislim da je to ono drvo života ili kako ga već zovu...morala bi ga presaditi jer sa savija na jednu stranu definitivno mu je ovo malo....gledam ove kaliće za cvijeće u baumaxu te dimenzije cca 350 kn !?! ima li negdje povoljnijih?
-
Ma, mora biti jeftinijih. Uz moje brdo cvijeće bankrotirala bih da su mi tako skupe vaze. Kupiš običnu za tridesetsk kuna i ukrasnu za šezdesetak. U vrtnim centrima, npr.ili u Konzumu, Plodinama...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma