hahahahahahahahahahhahahahaa
Mene stvarno užasavaju takve priče tim više što do prije kojih tj. dana nisam pretjerano razmišljala o tome, nije da nemam povjerenja u svoje dijete i nije da nismo pričali o ovim "događajima", al si svejedno nekako mislim "kaj ako bi on stvarno jadan naivan otišao do tog famoznog kombija?!" Joj grozno....Trudim se ja njega čekati ispred škole, a ne on mene...možda pretjerujem, možda me samo malo peru hormoni, al me isprepadalo sve to skupa...
kod nas obavezno neko preuzima mladju djecu, niko ne ide sam kuci
(prica o osnovnoj skoli i tek sa negdje 10-ak god neki klinci idu sami)
i zanimljivo, uvijek su u pitanju crni kombiji ili crni auti. valjda otmičari moraju time naglasiti da su zločesti.
ajte molim vas ...
moram pitati...
ako su ih iscrtali za vađenje organa, zašto su im brijali glave???
ako su ih nadrogirali, ove mlađe za prostituciju, roblje ili što ja znam, zašto su i njima brijali glave???
vadili dijelove glave??
Ja sam nekidan imala s A raspravu. Malac sam ide do bake, baka je u susjednoj ulici s time da preko bašće pređe u tu ulicu i ima hodati jedno 30m do bake. I sad vratilo se dijete od bake i kaže sreo sam neke ljude i pričao s njima, ja ga napravno pitam da šta smo rekli o pričanju s nepoznatima na što mi je odgovorio da nisu nepoznati kada poznaju njega i mene i bake obje....
Pokušala sam mu objasnit da su ti ljudi i dalje njemu bili nepoznati i da svatko može znat ako se malo potrudi kako se netko zove, kako se zovu roditelji itd i da to ne znači da ga mi znamo.
Njemu je ove godine malo falilo da krene u školu i te stvari mu nisu jasne, čini mi se da i ekipi iz vrtića koja je krenula u školu(znači većina njih sami prije ili kasnije idu u školu/kući) te stvari nisu jasne, i nekako nisam sretna zbog toga. Jednostavno nije da ga nismo pričali o nepoznatima, uzimanju slatkiša,ulascima u aute /kombije,vidim i u vrtiću se to spominje ali oni sami ili barem moj nije u stanju sam neke stvari procjenit. Nadam se da će mu to biti jasnije do škole.
Posljednje uređivanje od Kosjenka : 27.10.2011. at 10:31
Prije cca 15 godina je u mom gradu bio pokušaj otmice ili što već, uglavnom lik iz susjednog grada je dočekao mališana i na koji način ne znam ga uspio odvesti na igralište u neki mrak. Sve to skupa je trajalo kratko vrijeme, možda sat-dva ali dovoljno da se zlo dogodi. Ne sjećam se detalja ali cjela ta priča je navodno završila dobro, odnosno ništa se malenom dogodilo. Šta je s pedofilčinom bilo ne znam.
Možda se to ne računa pod otmicu.
To što Borovec kaže da nije bilo otmica ne znači da nije bilo pokušaja otmica.
Ja ne mislim da treba stvarati paniku oko toga ali da treba pojačati oprez kod roditelja i djece to stoji. Nisu djeca baš sve izmislila. Jesu novinari napuhali ali ako to znači da je spasilo makar jedno dijete - onda neka su! Nisu baš ni u školama veslo sisali, pa da zbog novinarskih izmišljotina samo tako šalju okružnicu o kombijima i otimačima, da nek roditelji dolaze po djecu. Pa kaj, jel problem otići po svoje dijete?
A ovo, ti potencijalni otmičari djeluju ovako nespretno s tim vabljenjem slatkišima, međutim nikom od vas nije palo na pamet da su možda oni izbirljivi, tj. da traže dijete određenih karakteristika?
Drago mi je vidjeti koliko vas je zapravo sigurno u sustav, ljude oko sebe (makar i nepoznate), svijet oko nas - ja sam odavno naučila na vlastitoj koži da ne vjerujem uvijek niti dobro poznatim ljudima, a kamo li nepoznatim (u se i u svoje kljuse)...
Posljednje uređivanje od winnerica : 27.10.2011. at 11:40
moja iskustva:
možda 2,3razred OŠS....jedna učenica je full zadihana i u šoku utrčala u razred...prema njenoj priči, pratio ju je neki auto. kad je to skužila, počela je trčat preko vrtova, polja...do škole..sa ne ide rutinski cestom (tad taj dio nije još bio urban ko danas, i do škole smo dost imali..iz jednog naselja u drugo...)
cca 7razred, i jedan dečko 8razred. stane auto pored nas i čovjek kaže da će nas povest do škole, jer i on ide tamo neš obavit. ovo dvoje mojih (kolegica iz razred i stariji dečko) se premišljalo ono oćemo li, dok sam ja govorila ne ćemo, hvala, doć ćemo prerano. čovjek iz auta je blago inzistirao, mi nismo ulazili. sve to se događalo na cesti. naravno, kad smo došli do škole, tog auta nije bilo tam..niš on nije tamo obavljao...
ja. 2srednji. završila s instrukcijama. čekam pod stablom da ujak dođe po mene. prolaze auti, stane jedan. pita čovjek jesam li odavde. ja si naivno mislim kak će pitat za neki smejr il neš sl, pa odgovaram da u biti nisam, nemam blage ni za kakve ulice tu, iako stanujem u blizini. pita dalje, jel imaš vremena. ja opet si naivno mislim, sad bi on da sjednem pa mu pokažem neku ulicu, al pa rekla sam da nisam odavde, i kažem nemam. treće pitanje: a jel imaš vremena za seks??nisam trebala ni razmišljat, rekoh Ne. i čovjek ode. moral mi vam opisat da sam se tresla ko šiba?? moga me je "ukrast" o oće... umeđu vremenu je došao i moj ujko s novim autom kojem nisam znala reg tablice. i maše on meni, a ja ne vidim od šoka..obilazim, gledam, NE VIDIM... napokon, skužim da je to on, uđem, sjednem...... od šoka nisam mogla vidjet da je to on.. koma.... i da, bila sam obućena ko strašilo, nimalo ženskasto, trenerk, muška ogromna majica...
čuvjate djecu
Zmaj, ovo je, ali vjerujem ti, jer sam svašta vidjela/doživjela/čula od bliskih ljudi.
Brrrrrrrrr, smrznem se, možda bi trebalo pedofile/manijake/bolesnike s dokazanom krivnjom kazniti doživotnom samicom, strogo, strogo ...
Posljednje uređivanje od Marna : 27.10.2011. at 17:38
evo nešto za fejsbukovce! http://www.takethislollipop.com/
za nahranit paranoju![]()
OK, ja sam mislila da su svi ovi zadnji slučajevi posljedica panike i širenja urbanih legendi, a sad vidim na onoj stranici, www.nestali.hr da su tijekom listopada nestala dva momka iz istog mjesta kod Varaždina, u razmaku od 15 dana i to me malo zabrinulo.
Kopiram sa stranice o nestalima, pogledajte apsurd:
Tijekom 2011. godine raspisano je ukupno 1.146 potraga za nestalim osobama i to:
- traga se za 68 osoba do 14 godina starosti,(...)
Tijekom 2011. godine veći broj potraga je obustavljen odnosno osobe za kojima se tragalo su pronađene, i to:
- 71 osoba do 14 godina starosti,
Kaj našli su troje djece više nego što su tražili ?!
68 je upisano u 2011. Pronasli su i "upise" od ranije.
Dva dana nakon natpisa po Facebooku o bijelom kombiju u Sesvetama, i nase americko selo je dobilo svoj bijeli kombi:
http://www.keyc.tv/story/15882854/su...Y22Mo.facebook
brat mi zivi u kanadi, i ljetos mi je pricao za slucaj djevojcice nestale u zoo vrtu taj dan kad je on bio sa svojom djecom. oglasili su uzbunu, zatvorili sve izlaze itd cim su roditelji prijavili da nema djeteta (par minuta su je izgubili iz vida)...nastao je haos! roditelji su je poceli opisivati itd, medjutim policiju je samo interesovalo kakve ima cipele?!?! nasli su malu ubrzo, zalutala negdje, srecom...kasnije je policija svim zabrinutim roditeljima taj dan objasnila da napadaci uzmu dijete u narucje, na ramenu vec imaju naspricano sredstvo za omamljivanje, u sekundi dijete kao spava, prebace preko jaknu, dekicu, periku i sl ...ali u tim sekundama nemaju adekvatnu zamjenu za obucu jer ne znaju koji broj ce nositi potencijalna zrtva...strasno mi je da ljudi tamo su uveliko uigrani u tome, koliko samo imaju iskustva u tim stvarima. (a moj brat kaze- da su me ubili u tom momentu ja ne bih imao pojma koje cipele je moje dijete navuklo na noge kad smo posli od kuce)
mm i ja smo prosle godine trazili neku prodavnicu sa kucnim ljubimcima u drugom gradu, nalazila se pored jedne skole , ali nismo znali tacno gdje, sa koje strane itd... i zaustavimo djecaka, 8-9 godina, pitam ga ja za tu radnju, i dijete naravno zna gdje je, 5 minuta dalje, i on nam kaze idem bas ja u tom pravcu, i ja ga naivno ponudim da krene sa nama kolima. djecak se zacrvenio, ali je odbio i to sa objasnjenjem :"nemojte se ljutiti, ali ja vas ne poznajem, pratite vi mene polako".
ja sam se postidila, i rekla mu svaka ti cast, imam cerku malo stariju od tebe, i bila bih sretna ako bi i ona tako reagovala u istoj situaciji...klinci su pametni!
Posljednje uređivanje od a72 : 01.11.2011. at 15:27
cure moje, stvarno,čuvajte djecu
evo mojih iskustava:
slučaj prvi:
-bila sam 1.ili 2. razred osnovne,vraćam se sama iz škole još je bio dan,lijepo vrijeme...nailazi vojnik,( u našem naselju je bila kasarna),valjda je imao slobodno što li...i hoće sa mnom neku komunikaciju...skoro ništa ga nisam razumjela,(kasnije kad sam objasnila mami što je bila sam saznala po nekim riječima da je pričao makedonski), mahao mi rukom da pođem s njim...ma užas...a ja klinka, tad pojma nisam imala o ničemu valjda, mislila sam da hoće da mu objasnim di je neka ulica...ni ne znam kako se završilo,valjda je shvatio da me ne bude nigdje poveo...nemam pojma, sam Bog me čuvao...toliko sam bila mala da se sjećam samo kroz maglu,ali to mahanje rukom da pođem s njim neću zaboraviti nikad
slučaj drugi:
- bila sam 4.osnovne, no poprilično fizički razvijena, iako u glavi još uvijek dijete-dijete
s mamom na Trešnjevačkom placu kupovali brdo toga i mama je nešto zaboravila kupiti i veli meni da sjednem na onu okruglu drvenu klupu (mislim da to još postoji) ispred placa i da ju čekam s vrećicama da ne teglimo zajedno nazad...nije je bilo valjda 10 minuta. Dovoljno da mi priđe deda od cca 65 godina i zove me da pođem s njim...ja se crvenim ko paprika,no ne mogu ustati i otići jer čuvam prokletih 5 teških vreća punih povrća i ostalog...
na kraju nakon što mi je nudio stripove,"novine koje god hoću"mi je ponudio 100 maraka...katastrofa...mama se taman vratila i lik se izgubio brzinom munje...
pokušaji koji se nisu uspjeli realizirati stjecajem okolnosti i mojom veeelikom srećom..no namjera je bila očita
užas
prije par godina na amsterdamskom aerodromu su bili sve zablokirali jer je nestala curica od 10 god, isli su za rusiju. nemam pojma kako se zavrsilo
ajme rosa... hvala Bogu da je dobro završilo...
zamijetila sam da si i ti pomislila na želi da mu pokažem ulicu...
eh da...
joj...
moram priznat da sam dost opuštena što se klinaca tiče, al u zadnje vrijeme se baš nekako više obazirom na sve...tj pokušava ne gubit djecu iz vida...
Statisticki gledano, sanse da vam se bilo koja od gorespomenutih grozota dogodi su vrlo male, no to ne znace da se ne dogadjaju. Mala vjerojatnost nije nikakva utjeha onima koji su imali nesrecu da im se tako nesto i dogodi.
sad ste me bas inspirirale... frendici je prije puno godina oteta sestricna u dobi od 13 god. nadjena je mrtva, silovana i spaljena
http://www.24sata.hr/crna-kronika-ne...zagrebu-241275
evo na, a toliko se govori o tome ....
Užas, a ovo s fejsom! Brrrrrrrrrrrrr!
Ja sam bila negdje drugi osnovne, u centru Zagreba, blizu stana igrala sam se, tj. vozikala se po prakiću na bajku.
I preko ograde dolazi neki frajer (da me danas pitaju kako je bio obučen i kako je izgledao, znala bih ga opisati).
U to dvorište gdje je bio on se ulazi s Ilice, dvorište gleda na park od vrtića i škole.
I pita on mene da kako da dođe do škole (trebao je samo produžiti ravno po Ilici, do Krajiške i skrenuti prema školi.
Ja mu objasnim a on mene zamoli da ga pričekam da se ne izgubi. A ja naivno dijete glupo bedasto..pristala!
I dočekam ja njega. Ali se ne sjećam kak je došlo d toga, ja sam bila na biciklu, on je s te druge strane ušao u dvorište vrtića i još me zamolio bi li mu mogla pridržati saalamu koju je imao narezanu u papiru iz dućana i žarulju. Ja opet navina glupača pristala, ali mi je bilo sve neugodnije i čudnije.
I odjednom se frajer krene skidati da se popiša i okrene se tako gol prema meni.
Ni dan danas mi nije jasno kak sam uspjela spustiti te njegove stvari nježno na pod (da se žarulja ne razbije), sjesti na bajk i odjuriti brzinom svjetlosti u Kordunsku (ulica u koju se ulazi oept na lijevo iz Krajiške) kod frendice se sakriti u haustor. Strahota. Bila sam blijeda ko kreč, i nisam od nje izašla jš dugo.
Dođe mi da djecu učim da ne budu ljubazni i da nikako ne pomažu nepoznatim ljudima jer nikad ne znaš kakve su čije namjere.
Posljednje uređivanje od ana.m : 05.11.2011. at 17:21
pa aplikacija je genijalna, kad ulazis u aplikaciju dajes odobrenje da koristi tvoje informacije sa FB
tu sad ide dio price o tome kako FB ne stiti privatnost i kako je lako locirati lokaciju sa koje se logiras (a tu je onda prica o tome da djeca u biti ne bi trebala otvarati svoje profile i paranoja na temu postavljanja djecijih slika)
sve sto ste ikad objavili ili napisali na fb sada su javna tajna i svi oni mali filteri i biranje opcija o privatnosti su prica za malu djecu. ova aplikacija e odlicno odradjena, da se ljudi zamisle o anonimnosti na webu
07.11.2011. | 17:50
OBRAT U KOPRIVNICI Dječaci izmislili pokušaj otmice! (FOTO)
NOVIJE
Dvojica desetogodišnjih dječaka iz Koprivnice izmislila su priču o pokušaju otmice! Učenici su to danas priznali pred policijom, školskim pedagozima i roditeljima.
- Točno je, dječaci su izmislili cijelu priču. No nisu znali reći zbog čega su to učinili - potvrdila nam je večeras ravnateljica Osnovne škole 'Đuro Ester' Sanja Prelogović.
Dražen Laljek, glasnogovornik koprivničke policije, nije bio tako određen. On naglašava kako policija i dalje provodi izvide o dvama prijavama koje tretiraju kao uznemiravanje djece. No ne želi potvrditi da su dječaci danas priznali da je sve bila izmišljotina.
- Zasad to ne možemo potvrditi. Mi i dalje provodimo izvide o cijelom slučaju - naglašava Laljek.
Jedan od dječaka novinarima je ispričao da ga je nepoznati muškarac pokušao ugurati u tamni kombi, a njegovu su priču ponavljali i šokirani roditelji. Drugi je dječak, kako doznajemo, policiji bio ispričao kako su ga dvojica muškaraca istog dana, u petak oko 18 sati, ispred iste škole vabila slatkišima u tamni kombi.
JUTROS
Dvojica nepoznatih muškaraca jače tjelesne građe pokušala su oteti dvojicu desetogodišnjaka u petak oko 18 sati nakon nastave nedaleko od Osnovne škole Đuro Ester u Koprivnici, tako tvrde šokirani roditelji.
Zabrinuti su roditelji o događaju obavijestili policiju čiji su službenici pokrenuli istragu. Oba su se navodna pokušaja otmice dogodila kraj osnovne škole, između školske zgrade i glavne prometnice udaljene 100-tinjak metara.
- Pričekao me na uglu zgrade, nešto rekao, uhvatio za torbu, srušio na tlo i odvukao do garaže. Tamo sam se uspio otrgnuti, ritnuti ga nogom i pobjeći u školu - ispičao nam je desetogodišnjak koji se s ocem i majkom sljedećeg dana vratio na mjesto tog strašnog događaja.
- Bio je visok, za pola glave veći od mojeg oca, i mišićavih ruku. Želio me uvući u kombi. Bio je to crni volkswagen kombi sa zatamnjenim staklima. Tablice nisam vidio, čini mi se da su i one bile zatamnjene. Nakon svega udario me šakom u leđa. Još me boli - još u šoku bio je dječak.
- Strašno, moj sin samo je igrom slučaja ostao na slobodi. Ne znam kako se sve moglo dogoditi. Pun je grad bio policajaca zbog posjeta predsjednika Ive Josipovića - potresen je otac.
Prema pričanju oca, nakon što je dječak napadnut otrčao je u školu. Tamo nisu zvali policiju, ni obavijestili roditelje. Rekli su mu neka se samo kloni crnog kombija i ode kući. Ravnateljica koprivničke OŠ Đuro Ester također je bila zgrožena onim što je čula.
- Cilj nam je zaštititi djecu. Svakako ćemo se naći, skupiti glave, organizirati u školi i zajedno s roditeljima. Savjetujem im da dolaze po djecu barem dok se stvar ne smiri, a mi ćemo najprije organizirati dežurstva za djecu koja sama odlaze do obližnjeg autobusnog stajališta. Roditelji će biti obavješteni o sastanku koji ćemo sigurno održati što prije. Svakako ću zatražiti kvartovskog policajca da pojačano motri na školu - istaknula je ravnateljica Sanja Prelogović.
U koprivničkoj policiji potvrdili su nam da su primili dvije prijave i da prema slučaju pristupaju kao prema dojavi za uznemiravanje djeteta.
- Zasad možemo potvrditi samo kako policijski službenici provode istražne mjere kako bi se rasvjetlile sve okolnosti događaja - kazao je Dražen Laljek, glasnogovornik koprivničke policije.
Dodao je kako možda i nije vrijeme za nepotrebno uznemiravanje javnosti. No nije precizirao što je time mislio reći.
- Policijski službenici ozbiljno i profesionalno obavljaju svoj posao. Toliko vam zasad mogu reći - zaključuje Laljek.
Karlo Eisenbeisser / Podravski list
Foto: Nikola Wolf / Podravski list / Cropix
pa ja sam i pretpostavila da su ova dva djčaka izmislila. mislim crni wv kombi, zatamnjena stakla, i zatamnjena egistracija...baš bi dijete u toj panici skužilo koji kombi je u pitanju
Iskreno, meni u ovom slučaju nešto jako smrdi i ne štima......
Ako su već i dečki izmislili priču, neznam zašto oni koji tvrde da nije bilo ništa, dolaze po svoju djecu a do sad nisu!
kvartovskog policajca nikad tamo nisam vidjela, sad se ne miće od škole....
očito je da se ne želi dizat panika ......
Policija je DUŽNA reagirati na svaku prijavu, pa bila ona i lažna.
Lažne prijave se kasnije sankcioniraju.
A madiji čine čuda, pa tako i zabrinutim roditeljima.
Na svakome je procjena kako se postaviti, kao i mogućnost odabira.
Mediji, mediji.....ah, kako li smo samo podložni i spremni da se nama manipulira....
X
Oprez je uvijek potreban, ali ovakvi članci po novinama samo stvaraju bespotrebnu paniku i povećavaju prodaju novina.
Ovih urbanih legendi je u zadnje vrijeme toliko puno da u zapećak stavljaju stvarne probleme, a da ne govorimo koliko se sredstava doslovno baca u vjetar...
Nažalost, da netko stvarno toliko silno hoće oteti dijete to ne bi završilo s ovoliko neuspjelih pokušaja i na ovako providan način.
Samo ne znam koliko bolestan um mora biti da se izmišljaju ovakve priče i stvara opća nesigurnost.
Naravno, djecu moramo educirati kako da se ponašaju ako do ovakvih situacija nedajbože dođe.
Aplikacija je krajnje realistična.
Naime, fenomenalno je kako netko tko ne zna očistiti nokte, zna hakirati tuđi račun....
Ja znam očistiti nokte, ali ne znam hakirati račun - mora da je to dvoje povezano!
Ma nema šta, tip je očigledni IT stručnjak.
Doduše, nema te lozinke koja se ne da probiti, čak sam jednom i svjedočila tome, ali koliko se sjećam, tip je imao čiste nokte....taj možda ne voli krasti djecu...niš, moram ga pitat drugi put.
Dakle, efekti su odlični, ali kad čovjek uključi mozak, sve je to onako ko ovo s crnim kombijem....
mozda ne zeli cistiti nokte, al jako zeli hakirati racun?
malo sitnicavis, pa nitko nije ni mislio da je ovo dokumentarni film...