vertex prvotno napisa
moia, prvo ti statistiku za, primjerice, sve ove tvrdnje (koje su samo ogledni primjerak raznih tvrdnji koje daješ). Koji postotak populacije iskazuje ovakno ponašanje, tvrdnju po tvrdnju, molim.
stray, nisi rekla, nego imam dojam da ne prihvaćaš da to može biti istina. A statistiku zaista nemam, nego se vodim vlastitom kvazistatistikom - onim što čitam, slušam, čujem od kad znam čitati i slušati. O ubojstvima se piše, o prometnim nesrećama se piše, i o ovim groznim iznajmljivanjima se piše, i o zlostavljanju djece u vlastitom domu se piše, o zakazivanju socijalne službe u zaštiti djece se piše i prilično sam sigurna da bi se pisalo i o krađama djece, da se događaju.
Ali evo recimo dijela izvješća PU zagrebačke za za 2011. godinu
Od najtežih kaznenih djela bilježimo:
• 13 ubojstava(svi su razriješeni) i 44 pokušaja ubojstva (toliko i razriješeno), tj.
• jednoubojstvo višei 14pokušaja višenego prošle godine
•bilježimo i 13 silovanja, (12 manje), svi su razriješeni
•također bilježimo i 232teške tjelesne ozljede (8 ozljeda više)
•općenito, razriješenoje oko 84,5posto kaznenih djela protiv života i tijela i 84,4
posto protiv spolnosti.
Zabilježena su i 134kaznena djela iz područja organiziranogkriminaliteta - 13 djela
ili 8,8 posto manje nego u 2010. godini. Među njima su 47 protupravnih naplata (3 više), 31
iznuda (6 manje), 31 podvođenje (6 manje), 14 krivotvorenja novca (6 manje) , itd). Droge
su u padu, bilježimo 1.407kaznenih djela ili 4,4 posto manje.
Glede kaznenih djela maloljetnika, bilježimo ih 803ili 2,7posto manje. Među njima
su 154 krađe (81 manje), 270 teških krađa (19 više), 142 zloporabe opojnih droga (49 više),
76 tjelesnih ozljeda (9 više), 24 nasilnička ponašanja (14 manje), 26 razbojstava ( 2 više),13
teških tjelesnih ozljeda (1 više), itd.
Također, bilježimo i 675kaznenih djela na štetumaloljetnika ili 7,8 posto više. Isto
tako, prijavljeno su i 152kaznena djela nasilničkog ponašanja u obitelji(1,3 posto više),
kao i 2.923 prekršaja nasilja u obitelji(5,1 posto više).