pa recimo procentualno na broj stanovnika u hrvatskoj bi uskoro moglo biti vise kineza nego u njemackoj, a proslo je tek 20 godina od pocetka suradnje hrvatske i kine. to je sljedece na redu sa cime ce i hrvatska i srbija imati problem, a posredno i eu.

koliko su uvijek mediji krivi i koliko radi po ovom pitanju zuta stampa ne ulazim niti me zanima, ono sto mene zanima su cinjenice, a ako one pokazuju da danas mozda vise nego ikad prije moram biti na ekstra oprezu kad uz mene vodim malo dijete ili u kuci imam nezrelog tinija, svakako cu radije biti onda to nego se oslanjati na pausalne procjene ili spekulacije je li ili nije istina.

svijet se mjenja i to globalno, mnogo od onoga sto je vrijedilo u doba nasih baka vise ne vrijedi od davanja pecene janjetine 10 mjesecnoj bebi do kultura za koje smo nekad znali samo sa holly-filmova, a sada susrecemo sred naseg grada.

mnogo od toga nosi sa sobom i dobroga, ali i neocekivanoga pa i losega.
i to nije moje misljenje tome je jednostavno tako, a sad naravno svatko od nas bira da li ce se zatvorit pod stakleno zvono i praviti se da to sve nije tako, ili nece.
ako tako netko misli da recimo upravo sa kineskim investitorima i trgovcima u zemlju ulazi samo bezazlena trgovina, ok.