ma u svakom slučaju je efektno, ali složili smo se da kad se uključi mozak, sve izgleda puno drugačije
to je naravno bilo karikirano
ma u svakom slučaju je efektno, ali složili smo se da kad se uključi mozak, sve izgleda puno drugačije
to je naravno bilo karikirano
i ja sam morala probati, ali moje slike s fejsa, a pogotovo ona s profila, svemu su dale malo drugačiju notu
i osim toga tražio me u krivoj županiji, ne znam kako je to fulao
mislim da bi bilo najbolje da se nadovezem ovdje i postavim pitanje (jer stvarno ne znam gdje)
Ukratko: prosli vikend smo bili u Italiji u marketu svi cetvero, sve super funkcionira, djeca se drze sa nama za ruke ili su u kolicima, no u jednom momentu mladjeg sam stavila do kolica kako bi starijem pomogla uc. Mladji je u mili sekundi (2god) ulovio trk i sakrio se. Naravno panika, on se nece javiti jer se igra (sakrio se iza police) i ne razumije jos da se mora javiti i sl....ok nasli smo ga u roku manjem od minute ali to je bio recimo pravi cas da ga netko zdipi da je slucajno nedajboze imao tu namjeru.. . Inace ih ne vozim sa sobom u markete ali taj put jesam i sigurno ce biti jos prilika.
Prije se bas po Italiji moglo vidjeti da su djeca doslovno nekim povodcem vezana za roditelja kako bi se takve situacije izbjegle...zasto toga vise nema, je li to protuzakonito, ako nije gdje se moze nabaviti??
Bilo je u Kiki onih obicnih.
Ovo je fora
http://www.cheekymonkey.ca/LittleLife.htm
Thanks MarijaP..kako se to zove uopce? Povodac mi ruzno zvuci
ja sam koristila slicnu stvar kad sam putovala sama sa malim, nas se stavljao djetetu oko ruke. u guzvi na aerodromu sa tek prohodalim djetetom koje odbija kolica mene je spasavalo
Stray, može link?
Evo još o torbama. Fora su.
taj podovdac sam prvi put vidjela u VB..
menei je tad to bilo smiješno...
ono, zavezali špagu oko diteta identično ko oko psa, onak prek prsijeu...i drže ga na tom..šetaju :mrgren:
al bome, sad u svjetlju ovih tema...nije na odmet imati takvo što...
joj ja sam to kupila u prenatalu, davno. znora ko od onih starinjskih telefona ona sfrkana pa se to kao razvlacilo
iskreno govoreci, ima tak preslatkih psecih vodilica, danas bi kupila nesto tako jer je materijal cvrsci. meni je sebastian skuzio da je narukvica na cicak pa se poslje sam otkopcavao.
prije dosta godina pročitala sam podatke koji su me naveli na razmišljanje: manje od 1/4 (otprilike) napada, seksualnih napada i ubojstava žena dogodila se na pustim mjestima od strane neznanaca, većinu toga učinili su njihovi stalni patrneri, a mjesto gdje se to najčešće događalo bila je kuhinja.
sve ovo što pišete za djecu, naravno da je zabrinjavajuće, ali mene brine baš druga stvar-što se sa djecom događa u našim domovima, vrtićima, školama, sportskim klubovima i sl.- kako zaštiti našu djecu od poznatih, a ne od nepoznatih, kako ih educirati u tom smjeru?
Te uzice imaju tu, ali na srecu ne koriste ih, barem u nasem selu, bas jako cesto. Na srecu jer moram priznati da je, meni osobno, to prestrasno.
i meni
zato mi u gužvama svoju djecu nosimo
stariju smo nosili do 5. godine
maloga ćemo isto
ja se stvarno panično bojim, a znam da mogu nestati iz vidokruga u sekundi
ma djeliću sekunde!
ja imam negdje tu špagicu, dobila s rabljenom robom, mislim da se nije koristila ni tamo gdje je prije bila, samo se moje dijete igralo s njom. Ako je netko želi probati poklanjam, ali uz napomenu da je neću moći naći još par tjedana jer mi je negdje kod sveki. Ako je uopće ikad nađem.
Meni se ne čini kao nešto užasno, ali definitivno mi djeluje nepraktično. Mislila sam da je to za djecu koja prohodavaju, kao kontrola da ne padnunije mi palo na pamet da bi bilo osiguranje da ih netko ne ukrade.
Meni su isto strašne, no sve sam bliže tome da ih nabavim. Makar da privežem jednog za drugog pa da naganjam samo jedno dijete.
Juče smo išli u Heinzlovu, MM stoji na šalteru, a njih dvojica luđački trče svaki u svom smjeru. I naravno da sam u jednom trenutku ostala bez manjega jer je uspio utrčati u prostoriju gdje je zabranjen pristup.
I baš radi tih par sekundi panike kada ne vidiš gdje ti je dijete mi dođe da nabavim tu uzicu, makar mi je fakat grozna.
Da - nošenje i vožnja u kolicima ne funkcionira, nijedan ni drugi se ne žele nositi ni voziti.
I meni je ta "lajna" za djecu grozna, sjećam se kad je još prije 20-ak godina moja šogorica dobila u nekoj hrpi stvari za djecu pa smo to razgledavali i zgražali se. Ali, totalno mi je shvatljivo da postoje situacije kad je to doduše ne baš lijep ali vrlo praktičan izbor.
Ni meni nije lijepo, ali ruku na srce, po čemu je lošije od djeteta vezanog u kolicima?
a ne znam... pse ne vozimo u kolicima nego ih vodimo na lajni
to je valjda taj osjećaj
Ma znam. Ali to je ipak samo stvar navike. Vozimo dvogodišnjake u kolicima, pa nemamo asocijaciju na invaliditet jer je to uobičajeno. A skoro pa svi bar nekad dijete stave na silu u kolica, i privežu ga da ne pobjegne.
Uzice asociraju na pasiće pa su nam odbojne, ali djeci koja mrze kolica i mrze nošenje i žele trčkarati sigurno su milije rješenje.
a istina.
nama je bio problem što nijedno nikada u kolica nije htjelo.
na ruke jest.
pa smo nosili i nosili...
i dan-danas nosimo i nosimo...
Ali ima situacija kad se nešto mora obaviti, platiti, ili su ruke pune prtljage a roditelj sam sa djetetom ili više djece, kao ovo što stray cat opisuje na aerodromu npr. i onda takva uzica uopće nije loše rješenje. Uostalom, nekome asocijacija na pasića uopće i nije nešto odbojno.
ja se sjećam kako mi je bilo strašno na kelnskom aerodromu, sa torbom, trogodišnjakinjom i veceom...
kabina premalena da uđemo obje, a ne možeš dijete samo ostaviti pred vratima.
noćna mora.
i nema šanse izdržati do polijetanja aviona i dolaska u zagreb.
ostaviš otvorena vrata, a šta ćeš?
đizs, skeri je ova aplikacija skroz
pokazala i J, i on je ostao ovako
pogodilo nam skoro i ulicu.
Zato su menu one torbe s uzicom nekako prihvatljiviji izbor. Za aerodrome čak i jako praktično jer si mogu nešto svoje spakirati, a na lajni su.
Te uzice se nebi smjele koristiti za prohodavanje, to je samo da djeca ne bježe.
meni je puno gora bila situacija kad ti dijete pobjegne i onaj tren dok ga ne nadjes se cini ko vjecnost, ne zeli se nositi nikako, kolica ne trpi, tako da lajna koliko god nekog asocirala na uzicu psa mi je potpuno svejedno
stray, tvoje je išlo u domenu invalidskih kolica, a ovo kaaeino u domenu perverzije
ne, koristila je innopet, slicno ko to gore samo za velike pse
od astme vise nije bas imala zraka i nije moga dugo hodati
ta gore kolica se koriste za male stare pse i mozes ih koristiti kad putujes za zivotinje koje idu u kabinu
Posljednje uređivanje od stray_cat : 16.11.2011. at 21:58
http://www.top4dog.nl/webwinkel/IPS-060--innopet.html
mi smo jos u fazi dok je sebastian bio u staroj skoli kad ga je ucitlejica koju je dobio sto zanemarivala sto zlostavljala toliko pali u paniku da smo razmisljali o kupovini chipa preko kojeg bi ga mogli locirati preko satelita (frendici su u nizozemskoj prije 2 god uspjeli u specijalnoj skoli da im klinac zbrise iz vrtica kroz 3 sigurnosne brave i nasli su ga u kanalu (bio je ziv)
http://www.securitywebshop.nl/track-...hanger%29.html
Sjecate se slucaja male Maddie, koja je nestala iz portugalskog Algarvea prije (mislim) 5 godine?
Aerodromi u Spanjolskoj su obijepljeni njenim slikama, kad smo sletjeli u Malagu i otisli u toilet prva stvar koju sam vidjela je bio njen plakat. Bas me nekako presjeklo u zelucu.
trgovina bijelim robljem u europi je velik problem u rangu problema trgovine teskim drogama.
to ne znaci sad zivjeti u groznicavom strahu i tresti se od jeze cim se izadje na ulicu, ali tako ozbiljan problem nazviati urbanom legendom i nepostojecim je van pameti.
rasporstranjenost posla seze od casnih sestara, preko medicinskog osoblja u rodilistama do trogovaca organima, čitav lanac. upravo zbog danasnje velike mobilnosti na oprezu sigurno da treba biti.
nedavno je u njemackoj, sad pred koji mjesec trogodisnje dijete bilo skoro zrtva pedofila u roku par sekundi. mama je na trenutak ispustila djetetovu ruku i maknula pogled s njega, dovoljno da ga pedofil povuce u garazu pored koje su prolazili. nije se radilo ovaj puta o otmici, ali mislim da je poanta jasna.
moia, ne znam kako nakon tvog posta se točno ne hoda okolo u paničnom strahu.
Bila sam na nekim edukacijama iz područja trgovanja ljudima prije nekoliko godina, i istina je da je to ogroman problem u svijetu, ne samo Europi. Ali žrtve trgovanja su u malom postotku otete s ulice, najčešće su se javili na neke čudne oglase za posao u inozemstvu, ili su im ih "sredili" neki ljudi koje poznaju, a po dolasku tamo se pokazala potpuno druga (stravična) priča. Tako da treba biti na oprezu, najviše od priča o čudesnoj zaradi negdje i ljudi koji će ti "pričuvati putovnicu".
A kako se čuva od pedofila koji ti zgrabi dijete ako mu na trenutak pustiš ruku?
Tangerina, tako da nabavis vucjaka da vas prati u stopu i po mogucnosti gricne na pravom mjestuMslim da tu zaista nema puno pomoci, ali i da nije neka velika sansa da naletis na takvog ludjaka i to bas kad pustis djetetu ruku.
moia ćelavo ošišano, oteto dijete u šoping centru u hr je urbana legenda,
krađa od strane kineza za prodaju organa je urbana legenda,
ljudi u crnom kombiju koji kradu djecu diljem hrvatske, i to je urbana legenda.
neka tako i ostane.
sve ove priče se javljaju u valovima po hrvatskoj svakih nekoliko godina
i onda se obično širi panika od strane medija.
pa recimo procentualno na broj stanovnika u hrvatskoj bi uskoro moglo biti vise kineza nego u njemackoj, a proslo je tek 20 godina od pocetka suradnje hrvatske i kine. to je sljedece na redu sa cime ce i hrvatska i srbija imati problem, a posredno i eu.
koliko su uvijek mediji krivi i koliko radi po ovom pitanju zuta stampa ne ulazim niti me zanima, ono sto mene zanima su cinjenice, a ako one pokazuju da danas mozda vise nego ikad prije moram biti na ekstra oprezu kad uz mene vodim malo dijete ili u kuci imam nezrelog tinija, svakako cu radije biti onda to nego se oslanjati na pausalne procjene ili spekulacije je li ili nije istina.
svijet se mjenja i to globalno, mnogo od onoga sto je vrijedilo u doba nasih baka vise ne vrijedi od davanja pecene janjetine 10 mjesecnoj bebi do kultura za koje smo nekad znali samo sa holly-filmova, a sada susrecemo sred naseg grada.
mnogo od toga nosi sa sobom i dobroga, ali i neocekivanoga pa i losega.
i to nije moje misljenje tome je jednostavno tako, a sad naravno svatko od nas bira da li ce se zatvorit pod stakleno zvono i praviti se da to sve nije tako, ili nece.
ako tako netko misli da recimo upravo sa kineskim investitorima i trgovcima u zemlju ulazi samo bezazlena trgovina, ok.
Ma kinezi capavaju djecu i hrane ih ribom prepunom zive, sigurno.
Vi u Hrvatskoj to ne znate jer ste na Balkanu pa vijesti ne dopiru u pravom obliku, a ne znam ni ja jer nisam dovoljno dugo s ove strane bare da skuzim kako se vijesti citaju.![]()
Ni meni nije jasno ovo s Kinezima, ja sam mislila da djecu kradu Cigani i baba roge.
A gle,mi smo tu jadni i neuki, ali moia ce nas sve nauciti, koga se moramo cuvati.