Pokazuje rezultate 1 do 50 od 238

Tema: Krađa djece?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja još uvijek ne kužim kako se bude "ekstra na oprezu", bez obzira bojiš li se Kineza, Roma ili pedofila koji može biti bilo tko u bilo kojoj garaži.
    Je li to znači da ne ispuštaš dijete nikada iz ruku, da ne sjedneš na klupu dok on trči parkom, da ga ne pustiš samog u wc u kafiću? Da uvijek ima zviždaljku oko vrata? Da mu je ugrađen čip koji nam uvijek javlja njegovu lokaciju?
    .
    Znam da na svijetu postoje stravične, prestravične stvari i da nisam ni od čega zaštićena, kao ni moje dijete. Ali u nekim stvarima mi se čini da veću cijenu platimo strahu da nam se to ne dogodi.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Ja još uvijek ne kužim kako se bude"ekstra na oprezu", bez obzira bojiš li se Kineza, Roma ili pedofila koji može biti bilo tko u bilo kojoj garaži.
    Je li to znači da ne ispuštaš dijete nikada iz ruku, da ne sjedneš na klupu dok on trči parkom, da ga ne pustiš samog u wc u kafiću? Da uvijek ima zviždaljku oko vrata? Da mu je ugrađen čip koji nam uvijek javlja njegovu lokaciju?
    .
    Znam da na svijetu postoje stravične, prestravične stvari i da nisam ni od čega zaštićena, kao ni moje dijete. Ali u nekim stvarima mi se čini da veću cijenu platimo strahu da nam se to ne dogodi.
    kao sto sam napisala jos po prvom javljanju sto je ujedno i razlog mog prvog posta, parafraziram, jedna stvar je takve stvari akceptirati, a druga stvar je nazivati ih urbanim legendama i zapravo neistinama.

da nisi ni od cega zasticena je pomalo prestrasno razmisljanje, pogotovo kada nam se radi o djeci.
    osobno ipak u odredjenoj mjeri imam povjerenja u nas zapadni sustav i odredjenu zastitu koju nam taj sustav pruza. ovako kao ti bih moza razmisljala da zivim u rusiji, bugarskoj, kini, indiji, juznoj africi na primjer, ali ne tu kod nas. barem ne jos.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj moia prvotno napisa Vidi poruku
    osobno ipak u odredjenoj mjeri imam povjerenja u nas zapadni sustav i odredjenu zastitu koju nam taj sustav pruza. ovako kao ti bih moza razmisljala da zivim u rusiji, bugarskoj, kini, indiji, juznoj africi na primjer, ali ne tu kod nas. barem ne jos.
    dobro je da imaš povjerenja u zapadni sustav.
    ja imam povjerenja u činjenicu da na ovom dijelu balkana (čitaj Hrvatskoj) već godinama nije oteto niti jedno dijete (ne računam kad se roditelji razvode pa jedan drugom uzimaju dijete).
    ako netko ima neku činjenicu koja govori drugačije neka je podastre u protivnom ću topic zaključati jer ih ima već dovoljno gdje se nadmudrujete

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
    dobro je da imaš povjerenja u zapadni sustav.
    ja imam povjerenja u činjenicu da na ovom dijelu balkana (čitaj Hrvatskoj) već godinama nije oteto niti jedno dijete (ne računam kad se roditelji razvode pa jedan drugom uzimaju dijete).
    ako netko ima neku činjenicu koja govori drugačije neka je podastre u protivnom ću topic zaključati jer ih ima već dovoljno gdje se nadmudrujete
    do koje ti godine racunas "dijete"

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Ja još uvijek ne kužim kako se bude "ekstra na oprezu", bez obzira bojiš li se Kineza, Roma ili pedofila koji može biti bilo tko u bilo kojoj garaži.
    .
    http://nl.aliexpress.com/item/childr...640098386.html

kod nas se najurednije prodaju razliciti uredjaji za gps lokatorom za djecu. imas ga onda uredno na svojem telefonu na karti i vidis di je. oznacis ocekivanu rutu kretnja i ako izadje 50 metara ili koliko vec hoces iz zadane rute uredjaj te alarmira. sve skupa je povezano i na policiju

u usa i canadi djeca ispod 12 godina se ne smiju igrati vni sama bez nadzora odraslih upravo zbog slucajeva kad su nestajala djeca

oko mene se djece u principu ne igraju sama, uvijek je neko od odraslih prisutan

osobno sam bila prisutna kad je tip od 2m doveo u shopping centru mami djevojcicu od mozda 6-7 godina i kad je zena pala na koljena i pocela samo ponavljati "mislila sam da te vise nikada necu viditi" (nisu bile prisutne kamere i niko nije snimao patticni film)

pedofila koji je pokusao organizirati pedofilsku stranku sam vidjala po cesti jer stanuje 2 ulice od nas. tip je svojevremeno objasnjavao na tv kako su im najlaksa meta djeca koja su prepustena sama sebi. prvo se sprijatelje, slusaju djecu i imaju vremena i razumijevnja za ono sto starci nemaju. i veli da djeca pristanu na sve. i vidjala sam kao pomaze decku koji je pao sa bicikla a roditelja nema da dignu klinca prikljestenog biciklom...

sad nam se po novinama vrti vijest da zena pedofila koji je otimao djecu i drzao ih u podrumu u belgiji nije pustila 2 curice iz podruma, nije zvala policiju nego ih je ostavila da umru od gladi nakon samo 16 godina izlazi iz zatvora i zivjeti ce u nekom samostanu

pogledaj koliko ljudi nestaje samo u hr, sjeti se antonije bilic http://www.nestali.hr/

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    oko mene se djece u principu ne igraju sama, uvijek je neko od odraslih prisutan
    Ja se svaki put sjetim ovoga kad se promislim koje su prednosti i nedostaci zivota u malome mjestu.

Upravo to da mi se djeca mogu mirno igrat na ulici i da se ne moram brinut hoce ih netko otet/hoce im se nesto lose dogodit mi je ogroman plus u zivotu, jer nema sasne da mi dijete mrdne dva koraka dalje od kuce ili s nekim nepoznatim, a da to netko iz ulice ne primjeti i ja sam zbog toga presretna.

Kod nas je normalno da se djeca izadju na ulicu popodne igrat, normalno je da copor djece ida na kupanje, mi izadjemo ispred kuce cakulat sa susidima, na djecu uvijek netko pazi cak i kad nije odmah pored njih prisutan, i mozda je upravo u tome stos stray, sto zivimo u razlicitim uvjetima.

Ovo sto ti pises meni je ko iz nekih horor filmova i ne mogu zamislit da zivim u takvoj sredini. Ne zelim reci da nema pedofila, ovih onih, ali ne osijecam se da su mi djeca tome izlozena. Doduse, jos uvijek su mala i mi ih ni ne pustamo s oka, ali svejedno, i ja se pouzdam u ovu cinjenicu kao i daddy.

Citam tvoje postove i jedino sta ti mogu rec - dodji zivit u Hrvatsku

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

u usa i canadi djeca ispod 12 godina se ne smiju igrati vni sama bez nadzora odraslih upravo zbog slucajeva kad su nestajala djeca
    Za Kanadu ne znam, ali u SAD-u jedna jedina savezna drzava (ne mogu sad iskopati koja, ali nasla sam za potrebe nekog drugog topica prije par mjeseci) ima propis prema kojem dijete ispod 12 godina ne smije biti bilo gdje bez nadzora. Sve ostalo je podlozno procjeni roditelja.

Djeca se najnormalnije igraju sama vani, bez nadzora odraslih. I na privatnim posjedima, i u parkovima. Razlika postoji, naravno, izmedju mojeg kvarta (na primjer) i parkica u Bronxu ili nekoj od cetvrti Chicaga. Jednako kao sto postoji razlika izmedju dvorista u Zagvozdu i Trga Bana Jelacica.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Za Kanadu ne znam, ali u SAD-u jedna jedina savezna drzava (ne mogu sad iskopati koja, ali nasla sam za potrebe nekog drugog topica prije par mjeseci) ima propis prema kojem dijete ispod 12 godina ne smije biti bilo gdje bez nadzora. Sve ostalo je podlozno procjeni roditelja.

Djeca se najnormalnije igraju sama vani, bez nadzora odraslih. I na privatnim posjedima, i u parkovima. Razlika postoji, naravno, izmedju mojeg kvarta (na primjer) i parkica u Bronxu ili nekoj od cetvrti Chicaga. Jednako kao sto postoji razlika izmedju dvorista u Zagvozdu i Trga Bana Jelacica.
    NY sigurno

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

U mojoj firmi je radio momak koji je djelovao po svemu uzoran, sve dok se jednog dana nije pojavila policija i odvela ga jer se pokazalo da je upravo on pedofil za kojim se tragalo danima - žrtva je bila djevojčica koju je pokupio s igrališta, namamivši je u auto slatkišima.

Tako da nisam za širenje panike, i češće brinem zbog prometa, ali mi je važno da moje dijete zna da se i takve stvari događaju.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

NY sigurno
    Jok.

Izvor: http://www.ocfs.state.ny.us/main/pre...sp#supervision

A drzave koje spominju godine u zakonima su jedino Maryland, Illinois, Georgia i Oregon, a rijec je o ostavljanju djece kod kuce (tipa kljucic oko vrata).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •