-
ostavinska
Imamo problemčić :
Pitanje 1:
jedna te ista osoba ( preminula) napisana na dve adrese s time da je jedna od tih trenutna jedna pred 30 i kusur godina. Da li je dovoljno rješenje od te ostavinske ( znači od one od pred 30 godina),gdje piše da je ta osoba na toj adresi i nasljednik od preminule soobe.
i drugi problem
na jednoj nekretnini ( neovisno o prethodnom pitanju) ta ista osoba je "slučajno" upisana pod krivim imenom ( u gruntovnici)tj. onak kak su je zvali od milja,a na katastru je ok ime.
-
Prvo pitanje mi izgleda riješenim, imate papir o tome gdje je osoba živjela i bok.
A za ovo drugo, to je tipično za naš ruralni predio, tak npr. piše da je vlasnik Micika Hrastek, a žena se zapravo zove Marija Hrastek. Kod mojih obostranih baka i djedova je bilo tako pisalo u gruntovnici, čak smo imali i ljude iz Beča (prave Austrijance) u gruntovnici upisane na grunt (zato jer nisu prenosili na vrijeme papire o vlasništvu) ali je tu zakon bio jako fleksibilan, tj. podignuta je tzv. tabularna tužba koja je riješena u našu korist kroz par dana i grunt smo uspjeli prenijeti kak Bog spada na nove živuče vlasnike.
Eto, nadam se da sam pomogla...
-
ma štos je da je u rualnom dijelu napisano ime koje je čovek imal ( značinjegova djedovina),a u gradskom ( kad je punac kupoval mu nekretninu) ime od milja.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma