Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Okruglo kao lopta

  1. #1
    mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,835

    Početno Okruglo kao lopta

    imam ovu posudu http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/30081467/

    a trebam napraviti tortu kao lopta okruglu

    Trebam savjet iskusnih slastičarki:

    a) biste li pekli biskvit u toj posudi ?
    b) koji recept koristiti da bude krema i biskvit ?

    važno je da bude jednostavno, ukrašavat ću ticinom (za to se tek vidimo na toj temi)

  2. #2

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Lokacija
    nl
    Postovi
    660

    Početno

    Meni u okruglu posudu ide:

    TORTA BOMBA


    Tijesto:
    7 jaja
    7žl. šećera
    7žl. brašna
    malo praška za pecivo
    Krema:
    25 dag maslaca

    30 dag finog šećera
    2 vanilije
    25 dag lješnjaka ( ili bajama) popeći i samljeti

    20dag čokolade u prahu
    7 jaja, posebno tući bjelanca od žumanjaka


    Najprije napraviti kremu i onda je staviti u frižider dok ne bude tijesto gotovo i ohlađeno.
    Tijesto je najobocnije biskvitno tijesto, pece se u velikom plehu, bude ca. 2-3 cm debelo. Njime se oblozi polukruzna posuda (i ostavi se malo komadica za "poklopac"). Kad se malo prohladi, ulije se krema. Od ostataka biskvita napravi se poklopac i onda se posuda okrene naopako. Trebala bi odstojati minimalno 6 sati, za to vrijeme se krema stvrdne. Krema je stvarno ukusna, onako nutelasta.

    Gotova bomba se ukrasi sa 3 vrećice šlaga, ali u ovom slucaju ja bi samo slijepila dvije bombe jednu za drugu (kremom) i zamotala u ticino.

  3. #3

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Lokacija
    nl
    Postovi
    660

    Početno

    Nadopuna za kremu:

    mute jaja s secerom i vanilijom u jednoj posudi a maslac u drugoj

    pa se pomijesa

    pa cokolada

    pa naizmjenicno orasi i snijeg od bjelanjaka
    Posljednje uređivanje od lunja : 12.10.2011. at 00:43

  4. #4
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    ja sam loptu radila tortu leopard - biskvit koji se iskida na kockice i umješa u kremu, od vanilije, s tim možeš puniti bilo kakav kalup, u frižideru se stisne i možeš ukrašavati kako hoćeš.

  5. #5
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,706

    Početno

    i ja sam radila leopard.
    Posudu obložiš onom prozirnom folijom, kako bi lakše izc+vadila.

    Samo sam ja radila polukuglu, a ne kuglu.

    Možda možeš dvije takve spojiti

  6. #6
    Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,006

    Početno

    Ja sam ogromnu bubamaru radila od truffle ganache torte, ima recept ovdje na forumu. Ali najjednostavnija je ta leopard. Kod ove čokoladne moraš "izrezivati" kore, ali niti to nije tak komplicirano. Zapravo, i da ju izmiješaš kao ovu leopard, podjednako bi bila fina, možda čak i finija jedino kaj u tom slučaju ne bi imala onak klasične slojeve - biskvit-krema-biskvit-krema-biskvit...

    Nemam pri ruci fotku te bubamare, ali znam da sam sam vrh, koji nije bio okrugli, zadebljala s ticino masom, i cijelu prekrila s ticinom, tak da je fakat bila okrugla.

  7. #7
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    i ja sam bubamaru ukrasavala na leopard tortu. Super se pokazala za takav eksperiment

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •