Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: kako se igrate s vašim dvogodišnjacima?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno kako se igrate s vašim dvogodišnjacima?

Evo zimsko je doba, manje smo vani i manje mu je zanimljivo...Dane provodimo igrajući se legićima, voli da pravimo garažu za autiće,nekad čitamo slikovnice, učimo boje,ponekad crtamo,igramo se lovice, on nateže mačore, nosi ih na wc,ali svejedno često sjedne kraj mene i samo gleda, nema više ideja ni on ni ja..kako se vi još igrate,?? neka nova ideja dobro bi nam došla..

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moje su potpuno u svijetu uloga. Prestale su govoriti u prvom licu, stalno su netko drugi i dodjeljuju uloge svim živim i neživim bićima oko sebe. Na repertoaru su osobe i situacije iz stvarnog života kao i iz priča. U zadnje vrijeme ih fasciniraju sjene - odlična zabava za duge zimske večeri. Ponekad se igramo grimasama - tako učimo prepoznavati i imenovati emocije ili sam ja sprava za vježbanje, a one se penju po meni. Npr. legnem na krevet i podignem noge, dijete mi se popne na trbuh i zagrli me oko gležnjeva, a ja polako spustim noge. To obožavaju. Nekad još dodamo deku pa se igramo šatora ili tunela.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Evo i mi smo po cijeli dan većinom doma sami, G. i ja, pa evo nekoliko ideja kako nam prođe vrijeme:
    - osnovni kućanski poslovi: pravljenje kreveta (pritom on malo skače po njima i gađamo se jastucima), stavljanje i kupljenje robe sa sušila (on mi malo dodaje, al mu brzo dosadi pa se igra štipalicama), kuhanje i pečenje (popenje se na stolicu i dam mu da radi sve što ne uključuje opekline ili posjekotine, na nered se ne obazirem), brisanje prašine (vrlo kratko on briše svojom krpom, a onda stane proučavati stvari koje u na polici dok mu ja o njima pričam, npr. knjige, fotografije, ukrasi), zalijevanje cvijeća (ja zaljevam s kanticom, a on prska s prskalicom - da ipak ne potopi kuću), slaganje robe (tj. dok ja slažem čistu robu on sjedne u košaru i kao plovi morem pa pričamo što sve tamo vidi)
    - slaganje puzzli (od 2 dijela do 100 dijelova, uglavnom ih on sam slaže)
    - slaganje drvenih kocki - nemamo lego (napravimo dvorac pa onda u njemu živi princ kojeg napadne zmaj tj. dinosaur itd., ili napravimo zoološki vrt i u njega poslažemo divlje životinje pa ih neki dječak-figurica ide posjetiti pa mu životinje pričaju o sebi ili ga plaše, ili napravimo farmu sa stajama pa u njih poslažemo domaće životinje pa ih treba hraniti itd., ili se igramo gradilišta tako da on s bagerićem donosi kocke a ja ih slažem itd.)
    - čitanje slikovnica (najčešće tri u nizu, jednom ili više puta dnevno)
    - prelistavanje albuma sa slikama
    - gledanje BabyTV ili Peppe pig na engleskom (20-ak min dnevno)
    - igranje igrica na kompjuteru (zasad samo nekoliko igrica na stranici Fisher price, nije mi se dalo tražiti druge, a sigurno ih ima) - 15-ak min maksimalno
    - igranje igrica na tatinom HTC mobitelu (ne znam točno koje mu upali)
    - crtanje vodenim bojicama (pastele i flomasteri mu više nisu zanimljivi)
    - igranje dućana (on mi prodaje svoje igračke, pa mi ih zamota i dostavi kao poštar, ili on kod mene na pjaci kupi voće i povrće pa mi mora nešto skuhat)
    - igranje doktora, veterinara ili zubara s improviziranim medicinskim priborom (npr. stari miš od kompjutera nam je stetoskop)
    - igranje neke priče tj. bajke s figuricama i životinjama koje nađemo - npr. Crvenkapice ili epizode nekog crtića
    - igranje kampiranja (ispod stola nam je kao "šator", pa onda "naložimo vatru" pa na njoj pečemo "ribu", pa čujemo neke zvukove u "šumi" pa pogađamo tko je itd.)
    - igranje plaže (sunčamo se, plivamo na podu)
    - igranje rođendana (npr. da je nekoj životinj rođendan a druge dolaze na zabavu, pa moramo sve pripremiti, pustiti muzuku, pjevati i plesati)
    - igranje snijega (obučemo šal, kapu i rukavice pa se gađamo smotanim čarapama kao grudama)
    - igranje skrivača po kući
    - utrkivanje s jednog kraja sobe na drugi
    - igranje košarke (ubacivanje loptice u kanticu - tko ne pogodi mora npr. napraviti krug trčanja po sobi ili skočiti 5 puta ili se valjati po podu - super za izmoriti ga)
    - dobacivanje ili nogomet s velikom loptom (onom napuhanom s plaže, da ne razbijemo ništa po kući)
    - bejzbol ili hokej s kartonskim tuljcem i istom velikom loptom
    - "mačevanje" s kartonskim tuljcima
    - tjelovježba (podizanje nogu, ruku, vrtenje nogu u zraku, pokušaj koluta naprijed itd.)
    - najnoviji hit - društvena igra "Gavran u voćnjaku" od Habe
    - slaganje kolona od vozila po podu - od najvećeg prema najmanjem
    - i njemu uvijek najdraže: vožnja vozila svih vrsta po kući (traktori idu raditi u polje, bageri rade na gradilištu, autići se voze po stolu, formule se utrkuju po podu)
    Eto, tako mi provodimo dane. Ima vjerojatno još ponešto, ali sad se ne mogu sjetiti.
    Ja sam sad već u poodmakloj trudnoći pa biram stvari koje su meni fizički lakše, ali nastojimo bar jednom dnevno raditi nešto što će uključiti njegovo skakanje, trčanje, valjanje i sl. fizičke aktivnosti.
    Nadam se da će vam nešto od ovog biti zanimljivo.
    Ja sam si u jednom trenutku čak napravila kartice s nazivima aktivnosti i držim ih u jednoj kutijici nadohvat ruke ako mi slučajno ponestane ideje. Nekad čovjek jednostavno zablokira Zato ću i ja pratiti ovu temu za nove ideje.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

jedva još ideja, ove su odlične, ali moja jos nema ni godinu i pol pa mislim da dosta toga ne bi skuzila. mozda neka mama koja ima nesto manjeg klinca i dobre ideje? bas bi mi pomogli! ja jednostavno nisam talentirana za izmisljanje igara

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

evo mi smo tu oko godine i pol...
    uglavnom mi "pomaze" u kucanskim poslovima i to ga jako zabavlja, voli "pospremat" samnom, "kuhat" i slicno...
    igre - kocke - ja napravim kucu pa on posprema figurice ljudi unutra, ili ju rastavi pa ja opet slazem i tako
    - tornjici - obozava raditi tornjeve od kocki i onda ih rusiti uz veliko glasno BAM!
    - crtanje - drvene bojice, boje za prstice (sve to ja moram s njim, on nece sam)
    - plastelin - obozava raditi palacinke pa kuglice, pa sa onim šablonama za kolace radimo likove i tako...
    - autici - to je jedino sto radi sam - vozi ih po podu, ali to ne traje dugo
    - slikovnice - to je nova fora, hoce stalno da mu citam, pa pregledavamo one sa rijecima (mojih prvih sto rijeci i to...), otvaramo prozorcice...
    uglavnom njega zabavlja sve sto ja radim, pa tako kad sjednem pred kompjuter onda i on hoce - pa mu pustim neke spotove na youtubu ili Ladov koncert na dvd-u i tak... voli plesati pa i to znamo raditi - ja pjevam ili sviram, on plese...
    nadam se da sam dala koju ideju

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

eliot, imaš super ideja, ovo s grudanjem mi je odlično, mogli bismo probati
    mi isto radimo većinu stvari koje si nabrojala
    no, bez obzira na vrijeme, barem jednom dnevno idemo van (dobro ako baš pada kiša ili puše jak vjetar, ne)
    pomaže mi u svim kućanskim poslovima

uz ovo što je eliot nabrojala, dodala bih još
    memory,
    lijepljenje kolaža (odnosno izrežeš neke oblike i onda lijepite sliku, mi smo tako napravili super čestitke za Božić),
    tempere
    s legićima isto radimo svašta - pecanje (baš smo danas ulovili gomilu smuđeva, šarana, somova, štankorajzli, štuka i napravili roštilj za životinje - neš ti krave koja neće soma za ručak, a figurice ljudi su jeli salatu od maslačka )
    ima i neku kućicu za lutke sa sitnim lutkicama i malom bebicom, psima...
    kako je totalno ufurana u Traktora Toma, prepričavamo epizode ili ih "odglumimo" s vozilima koje imamo, ili s tatom hoda po stanu i glume da oru, ruše nekakvo drvo... - mene to užasava, to baš i ne volim
    nekada se kartamo, ona izmisli svoja pravila

iako im nekada treba dati na volju što će raditi, nekada im treba i nametnuti jer ne znaju što bi sa sobom

da, barem jednom tjedno idemo na tržnicu, nedjeljom na misu, u trgovinu, u knjižnicu pa u grad, posjetimo nekog od prijatelja, prošetamo prirodom, odemo do želj. stanice, do dede i bake - svaki dan nekakava takva aktivnost

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Eliot - super ideja ima u tvom postu.
    Moja cura ima 2 i pol godine.
    Evo s čim se ona još igra:
    - s bebama, oblači ih i svlači (roba za bebu ili robica koju smo prerasli), odvojili smo za bebe par pelena i maramica pa ih premotavamo, ponekad bebe idu i na tutu
    - kolica za bebu - to koristimo i po stanu i po vani
    - suđe (igračke ili pravo)
    - razne torbice i kutijice sa sitnicama
    - bojanke - s drvenim bojicama ili s naljepnicama, ili ploča piši-briši
    - slikovnice (ali igramo se i s časopisima, knjigama - voli "čitati" ono što mi čitamo, pričamo o slikama)
    - voda i čašice (u kupaoni)
    - igramo se ispod stola ("u kućici")

Nimrod avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Sve su mi nabrojane ideje mrak.
    Mi manje više radimo isto to.
    Nama su vlakovi glavna zanimacija, bilo da slaže tračnice, (lego kocke služe za izradu tunela i mostova za vlak), bilo da gleda vlakove na Youtubeu.
    Da i dosta se naterava s pesicom (godinu dana starom), po doma i po vani.
    Mi smo dosta vani, bez obzira na vrijeme, idemo zajedno u dućan, i barem jednu štetnju dnevno s pesicom i jednu bez. Sad je dobio upalu uha i doktorica nam je zabranila izlaske na pet dana. Ludi smo.

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Eliot, super ti je ideja ovo s karticama (naravno i sve tvoje igre cu prepisati na nase kartice ) jer i ja ponakad zablokiram s igrama. Tako sada citam i mislim super, i ovo camo raditi, i ovo, i ovo, a onda cu pola toga zaboraviti.......dakle - napraviti cu kartice i prepisati sve vase ideje.
    Da i ja doprinesem popisu igara ( necu pisati ono sto je vec netko spomenuo)

- ja legnem na pod, savijem noge u koljenima i to je tobogan po kojem L. spusta svoje igracke
    - podignem guzu i to je most ispod kojeg prolaze auti, a i L. se voli provlaciti ( pa se most npr. urusava na njega, to mu je smijesno)
    - skrivamo se i trazimo po kuci
    - lovim ga s guralicom na stapu ( kod nas je zaba pa i krekecemo)
    - napravimo cijelo gradiliste s kamionima, bagerima, mikserima i sl. pa gradimo kuce / garaze/ nebodere od lego kockica
    - uzmemo neku plisanu lutku/ zivotinju pa ju on hrani, presvlaci, stavlja spavati tj. sve ono sto mi radimo s njim

Lutka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kaže mi muž prije koji dan da idemo svi u šetnju, da malo izvedemo bebača a on će se "igrati sa J". i hajmo. pa evo da vam ispričam kako je to izgledalo. muž je ponio nekoliko lopti različite veličine i na velikom terenu se igrao s malim, dobacivao mu jednu, pa drugu, pa treću...mali je ko mušica bez glave trčao, smijao se, hvatao, skakao, padao na pod, izranjavao se, iznojio od glave do pete, porumenio obraze, poskidao po robe sa sebe, i tako sat vremena, stao bi, i to jeeedva, samo da se napije vode. bila sam malo dalje od njih. meni je to izgledalo kao gazda kad izvede mladog psa da se istrči.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Evo još par stvari kojih smo se igrali zadnjih dana:
    Morali smo mijenjati bojler pa nam je tata dao veliku kutiju od bojlera i cijeli dan nam je to kućica u kojoj G. živi pa ga ja posjećujem, donosim mu poklone-njegove igračke, on mi unutra "kuha kavu".
    Onda nam se kao kuća zapalila pa smo bili vatrogasci. Sjeli smo u "vatrogasni kamion", tj obični dugi jastuk na podu, a volan je bio nekakav okrugli komad plastike koji imamo po kući, onda smo došli na intervenciju i gasili pomoću cijevi od katronskih tuba, pa je on kao mene slučajno "polio" pa sam ja njega pa smo se lovali po sobi.
    Onda su nastali razni kvarovi po kućici pa po njoj lupamo i pilamo s dječjim alatom.
    Još planiramo po njoj šarati pastelnim bojicama - ja ću nacrtati prozor, vrata, cvijeće, krov, macu itd. pa nek on boja. Kad nam dosadi kutija, bacit ćemo je.
    Još jedna ideja: poslažemo velike podne puzzle po podu u obliku staze, i to nam je kao most kojeg on mora što brže prijeći a da ne upadne u "rijeku".
    Po velikom krevetu se igramo "sanjkanja ": on sjedne na veliki jastuk a ja ga vučem po krevetu i onda se izvrne u "snijeg". Na kraju namjestimo krevet, naravno.
    Od jučer ga zanimaju brojevi - kako se koji piše i izgleda pa smo na nekoj igrački našli napisane brojeve pa sam ja uzela list papira i pišem brojeve, a on mora pronaći na igrački koji je isti koji sam ja napisala. Ne mislim da će naučiti tako brojeve, ali prođe vrijeme.
    Osim toga, nekad mu dam dva komada užeta ili bilo kakve vrpce da ih pokuša zavezati ili da ga omota oko noge od stola, i na to se zna skoncentrirati jako dugo. (Naravno da na kraju ne uspije sam zavezati, ali prođe nam bar 20 min.)
    A evo upravo sad se sam igra svojim alatom - zavija i odvija šarafe i matice na one plastične daščice. Odlično za motoriku.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

hvala vam cure na idejama, super su..evo i mi smo otkrili još jednu igru,improvizirali smo čunjeve bocama od mlijeka pa ih gađamo loptom, to mu je super..a i skužio je da može trčati izmeđučunjeva pa se ganjamo, tko sruši bude poškakljikan...
    sviđaju mi se ideje sa plastelinomi kolažem,morat ću u knjižaru po opremu jer ovoj zimi nikad kraja..

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj mimi3 prvotno napisa Vidi poruku
    hvala vam cure na idejama, super su..evo i mi smo otkrili još jednu igru,improvizirali smo čunjeve bocama od mlijeka pa ih gađamo loptom, to mu je super..a i skužio je da može trčati izmeđučunjeva pa se ganjamo, tko sruši bude poškakljikan...
    sviđaju mi se ideje sa plastelinomi kolažem,morat ću u knjižaru po opremu jer ovoj zimi nikad kraja..
    nemoj u knjižaru, tamo je sve skuplje, sve to imaš u trgovačkim centrima, prvom konzumu
    možete izrezivati i lijepiti sličice iz kataloga ili mijesiti ono slano tijesto, imaš tu recepata na forumu, a ima recepata i za Play Doh
    e da, ne znam koliko ti dijete voli bojati, ali moja bi mogla cijeli dan samo to pa pogledaj oves tranice, možeš si isprintati što god hoćeš, a puno je jeftinije od najjeftinijih u trgovinama
    http://www.coloring-book.info/coloring/

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

SikaPika, bas sam ove dane htjela potrazit te bojanke za printanje, pa da dam malom, sve vise ga to zanima a stalno mu ja moram crtati nesto, ovako mozemo poceti bojati, dosadno je i nama zimi doma.. idemo u setnju skoro svaki dan ali to brzo prodje....
    Jel ovaj crtez tvoja mala sama nacrtala? Vidim da je cca 4mj starija od mojeg malog, ali on jos ne crta nista ''smisleno''.....

Sva sreca da je u 9mj krenuo u jaslice, prosle 2 zime su bile puno teze jer smo bili sami doma cijele dane(ne radim), i malom je bilo dosadno bez druge djece i samo samnom...sada je ipak lakse kad se on tamo izigra s vrsnjacima.

Ja njemu cesto dam pastu, posudice, kuhacu, i onda se on igra da kuha, to voli, voli mi pomagati kad nesto kuham, dodavati brasno, bacati tjesteninu u vodu, razbijati jaja i slicno. mm poludi jer kuhinja onda izgleda kao da je bomba pala

Narucila sam na ebayu preko 1000 naljepnica (za par dolara,ful jeftino, ovdje su cijene ajme majko...) i onda kad nesto trebam dovrsiti njemu dam te naljepnice i posto su sitne i sve na jednoj traci, onda se on muci dok ih odljepi, super i za finu motoriku, pa je tako cijelu komodu u sobi ukrasio, vec je krenuo i na kuhinjske elemente
    Posljednje uređivanje od SaraRi : 20.01.2012. at 14:55

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj SaraRi prvotno napisa Vidi poruku
    Jel ovaj crtez tvoja mala sama nacrtala?
    Da, je, temperama. Sunce, oblaci i drveće.
    No, nije ni ona tako crtala prije četiri mjeseca. Sunce sa zrakama, očima, nosom, obrazima, ustima... je nacrtla prije otprilike mjesec dana.

A naljepnice, majko mila, nema gdje ih nemamo. Ja sam joj za Božić kupila one sitne, pa neke manje s Mikijem, Pajom... Svako malo im mijenja lokaciju, sad su na prozoru, sad na stoliću... nalazim ih svagdje, na odjeći, knjigama...

Evo još jedna ideja za igru. Kad nešto radite (perete suđe na primjer), a oni gnjave - igraj se, igraj se... Igramo se pogađanaja pjesme. Pjevamo naizmjence melodiju neke pjesme s na-na-na pa pogađamo koja je pjesma. Naravno, većina njezinih pjesama završi na Zvončićima, ali to bude super smiješno.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Mi za naljepnice imamo pravilo da smiju ići samo na nešto što je od papira ili kartona - npr. njegove slikovnice i knjige (ne one iz knjižnice), novine, časopise, kartonske kutije i sl. Nikako na drvo, tj. namještaj. G. to kuži i pridržava se toga.
    Jučer smo se napokon dovoljno izigrali s onom velikom kartonskom kutijom od bojlera pa smo je za kraj još svu izlijepili naljepnicama i sad ćemo je lijepo bacit.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ma ove naljepnice su one debele koje se lako skidaju, da su one tankekoje naljepiš pa ih nemožeš odlijepiti ne bih ni ja dopustila
    ove kad ih drugi puta negdje naljepiš, već se slabije lijepe

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

eliot - stvarno super ideje, da bar ja imam toliko ideja, ali cu zato kopirati ove tvoje

Moja se voli igrati i one igre "leti, leti, leti... bubamara?" pa odgovara da/ne (i varijante, npr pliva, hoda, vozi se). Onda ona ispituje mene pa se ja ponekad pravim da ne znam pa me ispravlja...

Razo.75 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Ja sam se bas iscrpila sa svim
    Ali evo pronade novi ideja , koje cemi biti od velike koristi
    Eliot, hvala ti, neke od tvoji ideja cu da primjenim

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mi smo nedavno otkrili Playdough, napravila sam nekoliko boja pa često u popodnevnim satima radimo oblike, unutra ugurujemo kamenja, grane, to voli, Radimo noseve pa se smijemo.
    Napravili smo mu indijanski tipi pa tamo on ima svoje kraljevstvo, puno čitamo, bojamo, a otkrili smo i ljepilo za djecu pa radimo kolaže, to voli. Igramo se hvatice.
    Radi raznorazne poslove, sprema suđe u policu, nosi šporku robu i ubaciva u mašinu, mete pod, igra se sa psom - navlači je po kući. Ima raznorazne handmade igračke koje potiču učenje, pa učimo riječi. Skače po krevetu.
    Dodavamo se loptom, nabijamo balone - obožava hrpu napuhanih šarenih balona. Ima lego kockice pa se s tim igra. Voli autiće. Ima drvene kocke za slaganje, ima drveni grad pa slaže kućice. Voli toljagu (punjena čarapa) mlati po kući s njom. I klasika, vadi suđe, lupa po njima...

Tu i tamo pogleda neki dugometražni crtić.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Rozo, samo da te pozdravim!!!
    Pusa!

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Mi smo se počeli igrati škole.
    Super je smiješna. Obraća nam se s učiteljice (meni) ili učitelju (MM).
    I neće skinuti torbu (neki odvratni mali ruksakić) s leđa u kojem nema ništa.
    A kad joj dojadi, skine čarapu, stavi bojicu između prstiju i piše nogom

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Nisam vidjela da li ste naveli - moja obozava skarice za papir.
    Prvo odabere neki papir u boji, onda rub cijeli izrezucka, pa tek onda crta po papiru, pa lijepimo komadice papira (od prethodnog rezuckanja) na crtez - na kraju ispadne zgodno (ona ni priblizno ne crta bilo sto sto bi se moglo prepoznati, sve je vise-manje saranje).
    Sad je zadnje krenula rezati trakice papira, pa onda te trakice na male komadice i ubacivati te komadice u praznu bocu, ja mogu surfati u miru pored nje

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Evo par naših aktivnosti ovih dana kad smo zameteni u snijegu pa G. ne može izaći vani dok mu se tata ne smiluje pa ga izvede na snijeg. (Ja ne mogu jer nemam za obuti ništa osim platnenih tenisica , a i strah me poledice)
    Upalimo na kompjuteru kameru od Skypea tako da se on u njoj gleda i izvodi gluposti i smije se sam sebi. Prođe pola sata u ludiranju.
    Na mikrofon od skypea ga snimimo kako otpjeva pjesmicu pa mu onda pustimo da čuje sam sebe. Urnebes.
    Osim toga, od plastelina smo napravili raznobojne kuglice koje predstavljaju voće pa smo ih stavili u male kutijice i to nam je "pjaca" gdje on kod mene dođe kupovati voće i povrće pa odnosi ukućanima kao da im je skuhao.
    Igramo se rado i toplo-hladno igre skrivača, ali u pojednostavljenoj verziji jer on ne kuži toplo-hladno nego bllizu-daleko: ja sakrijem neku igračku po kući, a on je traži, ja mu govorim je li blizu ili daleko. Zatim on sakriva, ja tražim.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Kako je danas prošlo 45 minuta:
    bojali smo bojanku (tj. ja sam bojala jer on baš ne voli, ali mi dodaje bojice, tako vježbamo boje na engleskom i izraze "please", "can I have" i "thank you"), a kad mu je to dosadilo, onda sam ja na svaku sliku dodala neki crtež i od toga smo napravili priču - npr. ako je nacrtana žaba, mi smo nacrtali ispod vode krokodila koji vreba, pa gore pticu koja je upozorila žabu da bježi, pa je naišao oblak pa je ptica morala dobiti kišobran ako počne kiša itd.. Uglavnom sam slijedila njegove ideje i malo ga usmjeravala kad bi ostao bez ideje.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj eliot prvotno napisa Vidi poruku
    Kako je danas prošlo 45 minuta:
    bojali smo bojanku (tj. ja sam bojala jer on baš ne voli, ali mi dodaje bojice, tako vježbamo boje na engleskom i izraze "please", "can I have" i "thank you"), a kad mu je to dosadilo, onda sam ja na svaku sliku dodala neki crtež i od toga smo napravili priču - npr. ako je nacrtana žaba, mi smo nacrtali ispod vode krokodila koji vreba, pa gore pticu koja je upozorila žabu da bježi, pa je naišao oblak pa je ptica morala dobiti kišobran ako počne kiša itd.. Uglavnom sam slijedila njegove ideje i malo ga usmjeravala kad bi ostao bez ideje.
    odlična ideja
    mi nekada radimo nešto slično, ali ne baš tako cijelu priču

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •