Evo čokolada je navela primjer ja to zovem osobnog "ja te razumijem" razgovora kojim se isto tako dođe do odgovora, ali bez frustracija.
Takvim razgovorom se potiče dijete da i u budućnosti samo započne razgovor o doživljajima u školi.
Manuela. bez obzira koliko sam ja kontrol frik osoba, nadam se da ću jednog dana uspješno "zatomiti" tu zvijer u sebi, jer zbilja mislim da nema potrebe da roditelj zna apsolutno sve.

Odgovori s citatom
.
" Naravno da to ne kaže, ali se tako ponaša. Od kad ne učim s njim, ne piše zadaće, ne uči... Kad ga natjeramo da uči u kuhinji, da nam je na oku, otvori knjige, bulji u njih u nedogled, ali rezultati su katastrofa! Od odlikaša nastade pun imenik trojki!!! S jednom četvorkom i ponekom jedinicom zbog nenapisanih zadaća....
), pjeva na sav glas (iako nije bas muzikalan, vise ritam nego ponavljanje melodije) sve pjesmice koje su radili ili zica da pustamo cd sa skolski pjesmama kako bi vjezbao, prepoznaje oblike likova i tijela po svemu sto se nalazi u sobi i u svijetu oko njega i tak...jednom tjedno, kad se vrati iz boravka, a prije nego odemo po malenu u vrtic pregledamo zajedno sve knjige i biljeznice da vidim tocno teme i gdje zapinje.