-
Ana.m, ja nisam imala pojma koliko oni zapravo "skolskih" pjesmica znaju dok se nismo sastali na jednom razrednom rodjendanu, pa - udri! 
Mi popricamo o skoli nakon sto dodje, odvojimo za to cca pola sata - ona mi pokazuje sto su radili i sto imaju za zadacu, pa onda usput pricamo o svemu. Onda ode raditi zadacu, ja rucak, pa spontano izleti mozda jos nesto. Ali kao sto cure kazu, opusteno, bez ispitivanja... Inzistiram jedino ako vidim/osjetim bas neku nedosljednost koja mi nije jasna. Tako radimo od prvog razreda, ona je navikla i sama pocne pricati, i eto ni sad u 3. se, sto se toga tice, nista nije promijenilo.
Smatram da sam u toku sa njenim skolskim zivotom, ali zaista mi nije bitna svaka sitnica.
Sto se tice rasporeda sati: mi ga nemamo, i tako je bilo dvije godine. Razlog je taj sto imaju 2. glavne nastavnice, i npr. "talijanka" drzi jos i glazbeni, likovni, povijest i zemljopis, i onda po vlastitom nahodjenju odlucuje da li ce danas raditi likovni ili nece. Knjige i biljeznice ionako drze u razredu (osim onih iz kojih imaju zadacu), pa ima sve sto joj treba (nije u boravku). Znali smo jedino kad su engleski i tjelesni, jer su imali druge nastavnice za to.
Jedino, ove godine, iako nemamo i dalje rasporeda sati, stvorio se neki sablon koji dan je sto, jer ih nastavnice zele naviknuti na kucno ponavljanje gradiva i pripremanje za provjere znanja. Pa smo jedno vrijeme pisali koje predmete su odredjeni dan u tjednu imali, i sad smo sastavile raspored sati (koji meni bitno olaksava stvar, jer npr. ako dodje iz skole umorna i spava joj se, kasnije ima kakvu aktivnost, a ima zadacu iz tri predmeta - jedan od njih je ponovo tek slijedeceg tjedna, necu inzistirati da taj dan napravi zadacu i iz tog treceg predmeta, napravit ce ju sutradan ili preko vikenda.).
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma