Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Rano određivanje spola...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nisi komentirala. Opet će biti mnogo onih koji će biti presretni da spol saznaju što ranije i mnogo onih koji će to smatrati nepotrebnim i štetnim.

Naravno da medicina stalno napreduje i bit će sve više ovakvih otkrića.

Meni se to ne sviđa. Ja i dalje stojim na stanovištu da bebu treba pustiti da raste i razvija se na miru. I mislim da će ovo izazvati još gore posljedice po fetuse neželjenog spola. Ne svagdje, ali u nekim zemljama je to jako važna stvar.

A plava ili roza sobica je glupost, iako je to u članku ironično napisano, vjerujem da je nekima i boja robice bitna unaprijed.

Totto avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Nažalost, biti će puno zlouporaba ovog testa, negdje sam čitala da se takav test može kupiti u USA preko weba, a da je strogo zabranjen njegov izvoz u Kinu.

Ja bi voljela znati spol, ne u 7 tjednu trudnoće jer mi se to čini nebitnim u tim prvim mjesecima trudnoće kada je bitnije da tijelo zadrži bebicu i da se bebica pravilno razvija.

U 16+5 tt sam i voljela bi svoje dijete zvati imenom, ako je curica kupiti joj haljinicu, ako je dečkić, kupiti mu oksfordski prsluk Naravno da je to sve nebitno naspram zdravlja i razvoja bebice, zato sam i bez sigurne potvrde spola najsretnija mama kad čujem i osjetim da je s mojom bebijem sve u najboljem redu
    Posljednje uređivanje od Totto : 12.10.2011. at 09:23

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

potpis pod beti3

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Namjerno nisam komentirala Meni je fora saznat ranije, a posebno mi je ok što se vidi vađenjem mamine krvi što znači da čak ni UZV ne treba... Pretpostavljam da globalno može bit svakakvih posljedica, ali gledam u HR...ne vidim nekih negativnih stvari... Ja volim znat spol..

Evo sad npr... samo što nisam počela kupovat rozo (kaj mogu kad me sve veseli oko tih malih popišanaca) a ono opet pimpek.... a ja prodala/poklonila svu mušku robicu...

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

meni osobno - bezveze
    nijednom nisam tila znat
    u prvoj mi bezveze, kontra moje priče, rekla ginica
    u drugoj trudnoći u 37tj, cca 2tj prije poroda, rekao doc na uzv, iako sam rekla da ne želim znat.. zeznuo se :/
    u trećoj trudnoći mi nitko nje rekao, naslućivala sam, al sam dobila i nabacivanja (stvari iz kojih se dalo naslutiti koji je spol) od str svog gina što mi je isto bzvz i to mu namjeravm reć kad se vidimo...
    ipak, treći put sam uspila sama viditi spol..dok mi je beba još u naručju bla, digla sam malene nožice i nasmješila se..i rekla - znala sam !!!

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ovo se moze kupiti u gotovo svakoj americkoj apoteci: http://ecx.images-amazon.com/images/...500_AA300_.jpg

Ne vidim problem.

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

tko voli nek izvoli...po meni je to nevažno kakve je boje robica,tako da sam curama oblačila i plavo...
    a što se tiče testa - uživajte u tim prvim trudničkim danima,mazite svoju bebicu i pomolite se za nju /njega da se dobro razvija i bude sve u redu,to bi svima trebalo biti na prvom mjestu!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ima nekih kojima je, recimo, na prvom mjestu spol.

Ne zbog robice, vec zbog zivotno vaznih stvari. No pretpostavljam da se u tom slucaju spol odredjuje na drugaciji nacin.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Oprosti, Kaae, ali zbog kojih životno važnih stvari?

Naslijeđivanje prijestolja?

Zar nisu muškarci i žene ravnopravni i jednako vrijedni?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se to ne sviđa. Ja i dalje stojim na stanovištu da bebu treba pustiti da raste i razvija se na miru. I mislim da će ovo izazvati još gore posljedice po fetuse neželjenog spola. Ne svagdje, ali u nekim zemljama je to jako važna stvar.
    A plava ili roza sobica je glupost, iako je to u članku ironično napisano, vjerujem da je nekima i boja robice bitna unaprijed.
    X!

Opet mi se nameće pitanje moramo li nešto napraviti samo zato jer to možemo napraviti.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Da baš radi toga.
    Meni npr. padaju na pamet teške bolesti koje se genetski prenose samo putem određenog spola.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Da baš radi toga.
    Meni npr. padaju na pamet teške bolesti koje se genetski prenose samo putem određenog spola.
    Točno, Anemona, ali koliko česte su te bolesti? Te spolno nasljedne? Toliko česte da je test u slobodnoj prodaji?

Nisu, one su u tako sitnom postotku da je gotovo zanemariv. I, moralno upitno, majka će pobaciti svoje dijete krivog spola samo zato što ima mogućnost nasljedne bolesti?

Pa, ne razmišljam valjda samo ja tako. No, svakome prema vlastitom nahođenju, samo sam napisala svoje mišljenje .

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Točno, Anemona, ali koliko česte su te bolesti? Te spolno nasljedne? Toliko česte da je test u slobodnoj prodaji?
    S ovim se slažem, da iz tog razloga nema stvarne potrebe za slobodnom prodajom, ali zašto ne bi bio razlog da ljudi žele znati, pa ako uz to mogu jeftino, brzo i neštetno saznati, zašto ne?
    Mogli bi postaviti pitanje zašto su testovi trudnoće u slobodnoj prodaji, kad će ionako saznati za trudnoću kad se beba pomakne.
    Tehnika napreduje i meni je to super, naravno svaki napredak nosi i poneku negativnost.
    I, moralno upitno, majka će pobaciti svoje dijete krivog spola samo zato što ima mogućnost nasljedne bolesti?
    To što je tebi nemoralno ili meni, svejedno, ne daje mi nam pravo da određujemo što je drugome moralno.
    Inače meni na pameti u tom slučaju nije bio pobačaj, nego rano otkrivanje spola u svrhu liječenja.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Meni je apsolutno nevažno koje će dijete biti spola, ali volim to znati.
    Nekako mi sve bude stvarnije, više nisu bili "beba" nego su dobili imena...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Kaj ste nabrijane nitko nije rekao da je spol najvazniji. Najvaznije je da je dijete zivo i zdravo. A znati spol je meni lijepo i pocnes dozivljavati bebu nekako stvarnije. Ja bih htjela sad imat ime da sinovima pricam o bebi da ga bolje dozive. I ne mogu shvatit da se netko ne raduje svojoj curici ili decku...

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

joj te puste price da spol nije bitan...
    svaka mama kada sazna da je trudna ima neku svoju zelju o spolu...npr.ja sam prvom trudnocom zeljela da bude curica tako i sa drugom,nije da nebih bila zadovoljna sa deckicem no uvijek su tu neke zeljice...
    a ta recenica neka je zivo i zdravo...naravno da je to bitno i najbitnije ali dize mi se kosa na glavi od nje...

sad ce drvlje i kamenje po meni ali tako je...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da, imam prijestolje koje ne znam kome bih dala pa mi je jako bitno kojeg ce dijete biti spola.

Inace mi je zivotno vazna stvar moze li, a i kako, potencijalno dijete zivjeti kad i ako se rodi. Neovisno o tome hoce li u konacnici nositi rozu ili plavu robicu. Ponekad zivot ima veze i sa spolom.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nikad nisam radila nikakve tesotve za nikaj, pa ne bih ni za ovo, ali uvijek sam voljela kad su mi rano reli je li dečko ili cura i imala sam želje.
    Za prvo mi je bilo stvaaarno svejedno. Onda kako je prvo bilo dečko, drugo sam htjela da bude cura. A kad sam saznala za treću trudnoću, baš sam htjela da je cura opet...
    Naravno da svi imamo želje, ali odbacivanje (pobačaj) djeteta zbog neželjenog spola mi je užasno.

p.s. ja ne volim neutralnu robicu

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Inace mi je zivotno vazna stvar moze li, a i kako, potencijalno dijete zivjeti kad i ako se rodi. Neovisno o tome hoce li u konacnici nositi rozu ili plavu robicu. Ponekad zivot ima veze i sa spolom.
    Naravno da ponekad život ima veze sa spolom. Moja susjeda je izgubila dva sina u dobi između godine i dvije i znala je da ne mogu preživjeti. Neću pisati kako joj je bilo. Treća, curica je živa i zdrava. Nisam ju pitala da li je i nositelj. Preteško je to.

Bar ja znam što znači hoće li potencijalno dijete živjeti ili ne. Doživjela sam. Već sam napisala da su te bolesti u vrlo malim postocima i tada je normalno napraviti rani test. Ja govorim o običnim trudnoćama kojih je preko 90%, u kojima se uvijek sazna spol, da li je to malo prije ili kasnije, prilično je nevažno po meni. Ali, to sam ja. Moja je perspektiva drugačija, kao i Kaaeina, svaka od nas gleda sa stanovištva onih 0,01% u kojima smo se našle.

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj lidać2 prvotno napisa Vidi poruku
    svaka mama kada sazna da je trudna ima neku svoju zelju o spolu...npr.ja sam prvom trudnocom zeljela da bude curica tako i sa drugom,nije da nebih bila zadovoljna sa deckicem no uvijek su tu neke zeljice...
    a ta recenica neka je zivo i zdravo...naravno da je to bitno i najbitnije ali dize mi se kosa na glavi od nje...

...kod tebe.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj lidać2 prvotno napisa Vidi poruku

Lidac..napisala si tocno ono kaj ja mislim. Osim sto ja nisam nikad imala filing za curice...i eto mi 3 sina. Ali da sam ih dobila, naravno da bih bila presretna. Moja sestra isto kao ti ...uvijek je htjela curice i dobila 2. Ona se uzasava muske djece

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •