Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: nadutost u želucu UPOMOĆ

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno nadutost u želucu UPOMOĆ

mislim ovo je već prevršilo svaku mjeru! ja inače imam želudac koji mi tolerira sve! ali unazad mjesec dana, sa kratkim pauzama ja neprestano sjetim taj pritisak u želucu, nadutost, baš u prijedjelu želudca da mi s vremena na vrijeme je osjećaj kao da mi je teže i gutat! imala sam period od par dana kad je bilo sve ok, počela sam jesti normalno, ali evo sad opet!
    nema veze ni jedem li ili ne, takav prtisak,takva napirenost da izgledam kao da sam trudna bar 6 mjeseci.

pijem od juče čaj anis...imam čak i kontroloc..ali slabo to djeluje...

ima li ko slična iskustva jer više ne znam šta da radim. imam ja i apetit, ali me strah jesti.. tako da pojeden neke kifle ili tako nešt čisto da prođe red!

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a probava?

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja bih se požalila liječniku, pogotovo ako nemaš redovito stolicu

meni pomognu masaže trbuha, čaj od komorača, popijem vrući i onda po par minuta legnem na trbuh, leđa i jedan pa drugi bok

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Da li si radila pretrage na Helicobacter pilori? Meni su bili simptomi slični tvojima.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Možda intolerancija na neku hranu?

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

probava mi nikakva, uglavnom...ovih dana posebno, ali ne skroz...imam lijena crijeva pa me to muči...mislite da je to povezano sa želucem?

susmiga avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

i mene je dr poslala na test za helicobacter pilori nakon što sam opisala iste simptome. krv sam vadila početkom devetog, od nalaza još ni n, ali terapija je neki koktel antibiotika koji ionako ne bi mogla piti zbog dojenja. navodno postoji neki čaj koji rješava bakteriju, probaj sa pretraživačem.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

susmiga, da li si bila na izdisajnom testu za Helicobacter? Vidim da smo ista lokacija, test se radi u Domu zdravlja na Mlaki. Bezbolno. I nije nimalo neugodno. Mislim da možeš i za vrijeme dojenja. I neke antibiotike možeš uzimati i za vrijeme dojenja a djeluju i na H.bact.
    Test u krvi je dugo pozitivan i nakon izliječenja ( i godinu dana).

susmiga avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

nije mi dr to spominjala, samo me je poslala vaditi krv. nalaza još nema ali hvala na info, pitat ću ju za izdisajni test.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj susmiga prvotno napisa Vidi poruku
    nije mi dr to spominjala, samo me je poslala vaditi krv. nalaza još nema ali hvala na info, pitat ću ju za izdisajni test.
    a kako si sad?

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ma nisam, juče sam bila kod dr, dao mi gastal i još nešto, pa kao da vidimo krzo par dana..juče sam polila gastal, i bilo mi super do evo sad podneva, onda odjednom, bez ikakvog razloga napuhanost! nisam pila ni kavu. polila čaj od mente i koprive i evo ga..knedla u grlu i napuhanosot u želucu...

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Da li si radila pretrage na Helicobacter pilori? Meni su bili simptomi slični tvojima.
    na tvoj odgovor tj. pitanje sam sad pisala, malo sam zaboravila citirat

susmiga avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj nataša prvotno napisa Vidi poruku
    a kako si sad?
    ja i dalje ne znam što mi je, malo slabije su izraženi simptomi zadnjih dana. primijetila sam da mi je bolje kad jedem manje porcije a to mi ponekad ne uspijeva
    inače, jedem zdravo jer je mm dijabetičar pa smo se svi prilagodili njemu pa ne bih rekla da mi je od prehrane- npr. ne pijem puno kave, ne pušim, ne jedem prženo. bo, javim se sa dijagnozom nakon izdisajnog testa.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Iste simptome sam i ja imala i obisla sve moguce doktore da bi na kraju bilo da imam tu prokletu bakteriju,vec sam jednom popila terapiju bilo malo ok i opet isto sr...nje opet sam dobila terapiju kaze doktorica da je ova sad udarna terapija i da posle nje ne provjeravam vise bakteriju samo da pazim sta jedem,tj.ne ljuto,masno,gazirano i to je to,tek sam pocela piti pa cemo vidjeti sta ce biti....

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Možda hiatus hernia? Obzirom na opisane efekte, gore spomenuta lijena crijeva i tako to.
    Sasvim je moguće da će te stručan fizioterapeut dovesti u red, barem privremeno.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Možda hiatus hernia? Obzirom na opisane efekte, gore spomenuta lijena crijeva i tako to.
    Sasvim je moguće da će te stručan fizioterapeut dovesti u red, barem privremeno.
    a?? šta je to??

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Kod Hiatus hernije se često osjeti žgaravica i mučnina, a nisi napisala da imaš te simptome. Dogovori se s liječnikom za preglede, ako ti simptomi traju i dalje. Ovako možemo samo nagađati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

davore, kako fizioterapeut rješava hijatalnu herniju? Imam pa me zanima.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kako zna i umije Ako te pita: "a što ti je to?" onda sigurno nikako. Treba spustiti želudac i to na način da neko vrijeme i ostane dolje.
    Mislim da ti je najbolje skoknuti na yubitu i u njihovu tražilicu ukucati "hiatal hernia". Postoje postupci samopomoći koje je najbolje vidjeti. Tamo se nađe i ponekih gdje nabrajaju sve moguće simptome, a ima ih.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ako nije bakterija, probaj prvo srediti probavu pa će mislim i želudac biti bolje.
    Za potaknuti probavu imaš brdo recepata, od suhih šljiva, pa do zelenih sokova ili shake-ova za doručak. Osim toga, imaš u apoteci za kupiti jedan preparat koji se radi od sjemenki trputca, on čisti crijeva i izbacuje sve van, a usput novije verzije imaju i laktobacile dodane. Nekad se to zvalo Fitolax, a sad se mislim zove Lepicol. Od jedne žlice tih samljevenih sjemenki i čaše vode napraviš napitak i odmah ga naiskap popiješ jer se pretvara u želatinastu masu koju je kasnije teško popiti.
    Preporučujem i maxi-flore probiotike, meni su se pokazali odlični.
    Pokušavaj izbjegavati ugljikohidrate, peciva, tjesteninu neko vrijeme. Zamijeni s cjelovitim žitaricama i što više povrća i voća. I dosta tekućine trebaš piti, natašte odmah jednu čašu vode, a tokom dana isto tako barem još 5 čaša, ali ne piti odmah nakon jela ili za vrijeme jela, nego ili sat vremena prije, ili 2 sata poslije.
    I što više hodanja i sporta, da potakneš rad crijeva. Garantiram da kroz 2-3 dana slijedi uredna probava.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

I kod mene isti problemi, nadutost (nisam bila takva ni kad sam bila trudna 5 mjeseci), konstantno nekakav osjećaj da mi nešto sjedi ispod rebara posebno na lijevoj strani, nekakva bol u želucu, probadanje dolje. Bila kod ginića i rekao da je neka upala dao mi Meadazol 500 i da ako ne bude bolje ne bi bilo loše pregledati urin. E sad to probadanje me pustilo ali ovi simptomi su ostali. Ne mogu trenutno vaditi urin jer imam mengu, ali ovo već postaje neizdrživo pogotovo meni koja nikad nisama imala problema sa trbuhom - ono ravna ko daska.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •