Ako nije bakterija, probaj prvo srediti probavu pa će mislim i želudac biti bolje.
Za potaknuti probavu imaš brdo recepata, od suhih šljiva, pa do zelenih sokova ili shake-ova za doručak. Osim toga, imaš u apoteci za kupiti jedan preparat koji se radi od sjemenki trputca, on čisti crijeva i izbacuje sve van, a usput novije verzije imaju i laktobacile dodane. Nekad se to zvalo Fitolax, a sad se mislim zove Lepicol. Od jedne žlice tih samljevenih sjemenki i čaše vode napraviš napitak i odmah ga naiskap popiješ jer se pretvara u želatinastu masu koju je kasnije teško popiti.
Preporučujem i maxi-flore probiotike, meni su se pokazali odlični.
Pokušavaj izbjegavati ugljikohidrate, peciva, tjesteninu neko vrijeme. Zamijeni s cjelovitim žitaricama i što više povrća i voća. I dosta tekućine trebaš piti, natašte odmah jednu čašu vode, a tokom dana isto tako barem još 5 čaša, ali ne piti odmah nakon jela ili za vrijeme jela, nego ili sat vremena prije, ili 2 sata poslije.
I što više hodanja i sporta, da potakneš rad crijeva. Garantiram da kroz 2-3 dana slijedi uredna probava.