-
sindrom nemirnih nogu
pozdrav svima,
trudna sam 31. tjedan i kao i u prosloj trudnoci jako me muci nesanica. Preko dana brinem o starijoj curici i kuci, puno se krecem i navece sam bas onako zdravo umorna. Ali kad legnem spavati pocinju problemi; vrtim se po krevetu cesto i do tri ujutro i imam neodoljivu potrebu svako nekoliko trznuti nogama, a i osjecam nekakvu "nervozu" u nogama. Jel bi to mogao biti taj sindrom nemirnih nogu? Jel neka od vas ima slicnih problema? Kaj da radim? Prek dana sam preumorna, ali trudim se ne spavati kad spava malena jer me strah da ce mi onda biti jos teze zaspati navece. Takvih problema nisam nikad imala dok nisam bila trudna.
-
ne znam o cemu se radi, ali i meni se znalo desavati, pomogla mi je masaza nogu...
-
To nije sindrom nemirnih nogu, ti si umornaaaaaa, meni se isto znalo dešavat. Digni noge na povišeno i pij magnezij, mene je donat mg spašavao.
-
ja sam to imala u sve tri trudnoće. Počelo bi negdje u 6. mjesecu i trajalo do poroda, prvu noć iza poroda nestalo bi kao da nikada nije niti bilo. Pila sam i kalcij i magnezij ali ništa nije pomagalo, ja bih se dizala svaku noć po dva, tri puta i šetala kućom... obično bi prošlo kad bi ponovno legla. Po danu se nikada nije javljalo i spavala sam kao top. Dr me samo poslala napraviti krvnu sliku i željezo jer trnci u nogama mogu biti povezani s manjkom željeza, ali ovo su bili kao grčevi i potreba da stalno mičem noge a ne trnci i nalazi su bili OK.
Proći će kad rodiš
-
meni pomaže donat mg ili šumeći magnezij
-
hvala cure na odgovorima. Probat cu sa magnezijem. Utjesno je to da ce proci kad rodim,pa cu nekak jos zdurati ova dva mjeseca.
-
Imala sam ga u prvoj trudnoci, meni je to bilo grozno....dr mi je rekao da je to povezano sa nedostatkom vitamina B u ljudskom organizmu. Preporucio mi je bio neke vitamine, vise se ni ne sjecam jer sam ja bila luda od setnje po stanu oko 4 h ujutro svaki bozji dan.
nisu pomagale ni setnje, ni nespavanje po danu, a bome ni ti vitamini.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma