Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Glazura - crna i bijela čokolada?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    7,562

    Početno

    Bijela čokolada se ponaša sasvim drugačije od crne kad se topi. Lijepi se u nekakvu gustu masu, umjesto da se rastopi i razrijedi.
    Ja radim ocaklinu od crne otprilike ovako kao Beti. Tako sam radila i s bijelom, ali ta se sasvim drugačije ponaša. Uspjela bih je namazati na kolač, ali daleko je to od finog prelijevanja. Ako netko ima iskustva baš s bijelom, i mene zanima. vissnja, ta tvoja se dobro ponaša?
    I još, maslac je važno stvarno dobro umiješati, inače se znaju vidjeti tragovi rastopljenog pa opet stvrdnutog maslaca. Bolje je po meni da se ocaklina malo prohladi prije dodavanja masla.

  2. #2
    Rozi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    tu negdje u Zgb
    Postovi
    240

    Početno

    Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Bijela čokolada se ponaša sasvim drugačije od crne kad se topi. Lijepi se u nekakvu gustu masu, umjesto da se rastopi i razrijedi.
    baš zato me muči bijela, topila sam je već za kreme, pa treba biti jako pažljiv, ali nisam još preljevala.

    znam za ovu Schwartau kuverturu što Beti3 spominje, to će možda biti sigurnije od obične bijele čokolade.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •