Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Uloziva vs.otvorena?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Uloziva vs.otvorena?

Druga trudnoca, 23 tjedana,portio pdrziva,cervix uloziv do UU...preporuka mirovanje!
    Moja frendica je s nalazom 2 prsta otvorena u istom tom tjednu trudnoce zavrsila na STROGOM mirovanju...
    Jel ti njeno onda puno gore ili kaj?
    Jel ja sam u panici,jedno dijeze doma a oni mi spominju hospitslizaciju akp se nalaz pogorsa?!?jel ima ko slicnih iskustva ili nalaza poput mojeg...????

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Evo kratko da ti odgovorim. Cerviks ima 2 usca, unutarnje i vanjsko. Kad je nesto ulozivo, onda znaci da se moze umetnuti vrh prsta i da je unutarnje usce zatvoreno, a o otvorenosti se prica onda kada su oba usca - otvorena. Dakle, njeno je gore.

Nemoj panicarit- miruj koliko mozes i slusaj svoje tijelo sta ti govori. Drzim fige da sve prodje u najboljem redu!

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

uloživa i otvorena nije isto. mislim da je za drugu trudnoću to nije preloš i neočekivan "nalaz"

ja sam sa 28 tjedana u 2. t bila otvorena 2 prsta, trebala sam mirovat, ali baš i nisam mogla uz dijete doma
    32 tjedna isto 2 prsta, 36 tj. 4, a rodila 7 dana prije termina (došla u rodilište otvorena 8 cm bez trudova i ikakvih bolova )- rodila u pola sata, doslovno 5 trudova

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Utjesne ste..ali
    Ja samni dalje u panici(zato jer su spomenuli bolnicu,jer imam hiperaktivnog 4-godisnjaka..i tesko mi je doma biti...dakle ako sam dobro skuzila nakon kaj sam uloziva do UU slijedece je otvaranje unutarnjeg usca a to i nije dobro..

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj marka99 prvotno napisa Vidi poruku
    Utjesne ste..ali
    Ja samni dalje u panici(zato jer su spomenuli bolnicu,jer imam hiperaktivnog 4-godisnjaka..i tesko mi je doma biti...dakle ako sam dobro skuzila nakon kaj sam uloziva do UU slijedece je otvaranje unutarnjeg usca a to i nije dobro..
    ali to otvaranje uu može početi i tik pred porod, ne mora početi sad
    tj. to što i uloživa ne znači automatski da ćeš se prerano otvarati

ginekologica mi je sad u drugoj trudnoći rekla da je uloživost do prst-dva normalna za drugu trudnoću i da nema nikakvog mjesta panici
    pa ja ne paničarim

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

marka99, nemoj biti u panici, ali nastoj što više mirovati i stvarno se držati preporuke liječnika. I ništa ne dizati, baš ništa. Ne usisavati, ne prati prozore, ne stavljati robu sušiti...Bolje je spriječiti nego da te stave u bolnicu, tada će sinu biti puno gore.
    Ja sam to mirovanje rješavala tako što sam starijem čitala. Trebaš naći slikovnice ili knjige koje će ga zanimati. Četverogodišnjak već može shvaćati da mama nije dobro i da se moraju igrati na miru. Imali smo brdo Lego kockica, slagali smo puzzle, ima tih igri na miru.
    Bilo bi dobro da mu ne kažeš da je to radi bebe jer je njemu beba još imaginarna i ne treba bebu povezivati s time da mami nije dobro.

Ako osjetiš bilo kakve bolove ili stezanja maternice ( kad se stvrdne ) legni i ako ne prestane nakon oko pola sata, nazovi liječnika ili idi na pregled. To ti je druga trudnoća i nalaz je još uvijek u redu, uz mudar oprez, to će i ostati do pravog trenutka. Sve najbolje!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Da,cesto se stvrde i onda legnem,bas po uputi lijecnika...
    Ma moj mish sve kuzi,nista ja njega ne opterecujem s bebom jer znam da je to za njega sve novo,ali sjedenje mi je zabranjeno tako da se jefva kartamo malo i da...slikivnica imamo vise nego bolje opskrbljena knjizara-) to mi dijete obozava od prvih dana tako da mozemo nekako...ali in,ima svojih zelja, potreba koje me dizu iz horizintale- ali slazem se sve je bolje id bolnice..do sada sam
    Mirovala,ali svaki dan po njega u vrtic autom,rucak,ves...ne peglamni ne cistim jer imam prekrasnu gospodju koja jednom tjedno vidi brigu o vesu,prozorima i
    Prasini...-) a nista, moram zdrzat da nejde na gore...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Marka99 svako stanje je individualno i ne može se baš uspoređivati. Bitno je i koliko nalaz napreduje, pogoršava se tj. kojom brzinom. Uzimaj magnezij 300 od tog ti može biti samo bolje. Ja isto imam jako aktivnu skoro petogodišnjakinju doma i ne mrdam,doduše moj nalaz je ipak drugačiji od tvog, cerviks mi se naglo počeo skraćivati, uloživ je i nešto mekši, unutarnje ušće na y.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Zar otvorenost nije i kad je vanjsko usce otvoreno a unutarnje zatvoreno?
    Anway... Samo polako...
    I ja sam dosta rano bila uloziva, skracenog i omeksanog cerviksa i prohodna do ovoja i glavice.... Malo hospitalizirana pa kuci strogo mirovala 3 mj... Na kraju ribala podove i nikako da rodim, prosao i termin a ja jos bila 2u1...
    Najgore sto te to psihicki uznemiri... Bojala sam se da cu rodit svaki put kad bi kihnula, ili jos gore- morala na veliku nuzdu... Ali sve je to psiha... Pogotovo kad te doktori isprepadaju... Iako ponekad ni hospitalizacija nije najgora opcija... Dakle miriuj koliko mozes i sve ce biti okej... I to sto su curke rekle: to sto si drugorotka pa je i donekle normalno da si "ulozivija"...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

S200 jesi li radila serklažu (spominješ hospitalizaciju)? Od kojeg trena je krenula utrka sa vremenom?
    U pravu si psiha je ta koja ubija, ne ležanje, odnosno strah. Ja sam se u prošloj tjedni počela opuštati (psihički) nakon 25. tjedna. Nekako sam se uspjela uvjerit da ako prijeđem tu granicu da ću doći i do termina. Tek kad sam ušla u termin sam se počela i kretati i rodila bez problema nakon dva tjedna hopsanja naokolo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •