Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: Meso za dohranu

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno Meso za dohranu

Ne znam dal postoji već ova tema ali ja ju nisam mogla pronaći tak da se unaprijed ispričavam ak sam pogriješila.

Imam blizance od 9 mjeseci i uvela sam im dohranu oko 6 mjeseca s time da smo puretinu i piletinu počeli papati oko kraja 7 mjeseca i sad bi već počela uvoditi teletinu i janjetinu no fakat ne znam gdje u Zagrebu kupiti kvalitetno meso. Kad kuham za nas kupujem u velikim trgovinama al za njih to ne želim. Piletinu i puretinu kupujem od jedne poznate žene tak da je ona domaća. Al sam primjetila da teletina i janjetina je uvijek ili rumunjska ili nizozemska.

Tak trebam pomoć. Da li netko zna za dobru mesnicu gdje je meso svježe i domaće (hrvatsko)

Hvala

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Ja fakat ne mogu vjerovati da mi nitko nije odgovorio na ovu temu. 40 pregledanih i nitko!!
    Kaj svi kupujete teletinu u Intersparu?????

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja teletinu kupujem u jednoj mesnici kad idem na dolac, na certifikatim pise da je iz RH, s njima sam zadovoljna, kupim i janjetinu kad imaju.

mozda si postavila pitanje na krivom mjestu, mozda bi servisni kutak bio bolji.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Teletinu također kupujem na Dolcu, unutra, štand Zagorec, potpuno lijevo pri kraju. Dobila sam preporuku za njih od poznanika, probala i stvarno mi se čini ok meso. A dečki preljubazni, nasmijani i zgodni! To nema veze s kvalitetom mesa, ali je lijepo kupovati kod njih

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja sam u splitu, pa ti to ništa ne znači. sve meso nabavljam od poznatih uzgajivača, sve paslo, kljucalo i trčalo po livadi/dvorištu.
    ne bi ni ja bebi davala neprovjereno.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj vidra prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam u splitu, pa ti to ništa ne znači. sve meso nabavljam od poznatih uzgajivača, sve paslo, kljucalo i trčalo po livadi/dvorištu.
    tako je i kod nas kad smo doma. al sad nemamo izbora nego na plac, pa mi jedino preostaje vjerovat da je certifikat tocan i stvarno sam za sada zadovoljna.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

mi nažalost nemamo baš od koga kupiti, a da je 100% provjereno, ali barem se trudimo

Citiraj vidra prvotno napisa Vidi poruku

odlično, a jesu to tvoji neki poznati ili može neki kontakt

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

blekonja, sveki mi ima rodbine koja na selu uzgaja za sebe (pa i za nas, hvala, hvala) kuniće, koke, janjčiće, tako da to dobijem za djecu, uz domaća jaja, onako rodbinski.
    kad nema kod njih mama mi kupi u svog mesara kod kojeg kupuje oduvijek meso, dobije ispod banka (i oni imaju bebu doma, pa ostave isto i njoj, evo već za 4. dijete u našoj familiji).
    tako da je sve to u biti nabavljeno iz poznanstava, preko veze i nažalost ne u količinama za preporuku, širenje.
    žao mi je.

p.s. ako ti, netko tvoj desteljećima kupuje u nekog mesara, probaj se dogovorit da ti nabave za bebu ono najbolje i friško.
    iznenadiš se kako ljudi budu spremni spremit sa strane.
    ja imam na pazariću na sućidru jednu ženu koju sam "naslijedila" od mame i ona mi isto donese povrća sa strane kad se dogovorimo.
    ili kaže, nemoj to kupit, nije to za bebu.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nadam se da u stvarnom životu ne plaziš jezik onima koje prvi put vidiš/predstavljaš se

Tablicu dohrane sam napisala ja, nakon proučavanja mnogih knjiga, internetskih stranica, naputaka WHO i ESPGHAN-a, razgovora sa pedijatrima (koji su prodojeći i educiraju se redovito)... te uz stručnu recenziju dr. Marije Jungvirth.
    Vidjeli su je i mnogi renomirani hrvatskipedijatri (dr. jovančević, dr. Grgurić, dr. Regan)... i nitko nije imao prigovora.
    Ili im se ne da govoriti...

Najvjerojatnije nije savršena, korigiramo je ako saznamo za neki novi podatak, ali mi se čini da je dovoljno dobra da se može slijediti.
    Naravno, uvijek roditeljima/skrbnicima ostavljamo na izbor i volju da naprave kako god misle da je najbolje; naša tablica je uputa onima kojima je tako jednostavnije i koji nam vjeruju.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I gdje je sada nestao post na koji sam odgovarala?!

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ne znam, ispada da sam se ja beljila?!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma ne!
    LOOOOL
    nova korisnica, sharky
    valjda sam joj zabunom obrisala post umjesto da ga odobrim (jer novi korisnici moraju čekati na odobrenje)

sharky, ispričavam se i molim te da nam se ponovo javiš.

ja ću pokušati parafrazirati pitanje:

sharky: na temelju čega ste vi sastavile tablicu, je li vam pomagao itko educiran?

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Jeeeeeeeee imam odgovoreee !

Ma samo sam htjela od vas čuti gdje ga nabavljate jer fakat ne želim dati im nešto kaj ima deklaraciju Nizozemska. A klinci će mi prokokodakat od silne piletine
    Znači da se malo raspitam na Dolcu...
    E a te servisbne informacije nisam ni znala da postoje

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

mislim da je bolje prvo se raspitat kod svojih poznatih ako imaš nekog tko dugo na istom mjestu, kod istog mesara kupuje, pa da se odete upoznat ... neće sad ni mesar ostavljat najbolje bokune nekom xy tko se pojavio prvi put
    evo ja od moje tete s pazara ima i broj moba, nazovem ujutro i ona kaže šta ima, da vidim oću doć, onda mi ostavi sa strane ako treba ...

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Imaš SUPER mesnicu na Trešnjevačkom placu, tamo ja svojoj 10mj. curki uzimam teletinu, lijepa je, sočna,mirišljava, hrvatska, samo kaj ne priča kak je dobra

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Kupujem po svim supermarketima. Pa kaj se jos i oko toga moram brinut?????

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    I gdje je sada nestao post na koji sam odgovarala?!
    Taj post je u temi Tablica dohrane, skupa sa smjeskom koji plazi jezik

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

hahahahahahahahahahahha

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Mayato kako se zove ta mesnica?

Teny
    ne moraš se brinuti al kad vidim kaj se sve prodaje pod meso zgrozim se. Pa ak mogu to za njih izbjeći budem pa makar i više platila
    Posljednje uređivanje od Mirna15 : 04.11.2011. at 13:30

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj sss prvotno napisa Vidi poruku
    Teletinu također kupujem na Dolcu, unutra, štand Zagorec, potpuno lijevo pri kraju. Dobila sam preporuku za njih od poznanika, probala i stvarno mi se čini ok meso. A dečki preljubazni, nasmijani i zgodni! To nema veze s kvalitetom mesa, ali je lijepo kupovati kod njih
    X

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ja moram komentirat da sam ostala u šoku s cijenama mesa. Mi ga ne jedemo tako često, a obično kupimo bijelo u trgovini, već gdje je na akciji. Za mališana sam htjela sad ipak kupiti teletinu u mesnici (po preporuci na Kvatriću) i ostala paf kad sam platila preko 50 kuna količinu dovoljnu za bebu za tri dana. Jest meso divno i stvarno su mu lijepe komade izrezali, bez imalo masti i mali se oduševio, no cijena mi je

Mislim da neće tak skoro opet nešto osim bijelog mesa jest, nažalost...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ripcord, i kod nas je tako.
    Teletinu djeca jedu samo kod moje mame, možda jednom godišnje.

Slažem se, preskupo je.
    Držimo se voća, povrća, mahunarki, žitarica i peradi.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A junetinu ne dajete djeci?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

samo iz juhe
    jer mi ne kuhamo saftove

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

i moja cura (mali još ne) junetinu jede samo lešano iz juhe i to od štrakula, i obožava to

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Što je "štrakula"?
    Ja kuham tako da odrezak izrežem na male zalogaje i kuham skupa s povrćem (danas, konkretno, s mrkvom i cvjetačom). Dakle, nije juha, ali nije ni dinstano.

Uvijek se pitam uništim li nešto hranjivo u mesu rezuckajući ga unaprijed, nešto mi negdje zvoni da bi sve namirnice trebalo kuhati u što većim komadima?

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

štrakul je dio krave/teleta/goveda/junice, meni najbolje za juhu. pokupila od mame. zna ti svai mesar šta je to, ja samo pitam kilo i po- dva junećeg štrakula. mislim da je to od nazad životinje, oko repa, guza.

evo sam googlala sliku
    Posljednje uređivanje od vidra : 07.11.2011. at 11:11

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Drage moje evo jedno pitanjce??kako im dajete meso???npr.piletinu kuhanu s povrćem.miksate li to skupa ili režete na male komadiće, pa dajete malo mesa, malo povrća ili kaakko???
    pitam jer sam prvom sinu miksala hranu i gadno se zeznula. mladjem nipošto neću miksati pa taman se davio i pojeo svega nekoliko komadića.s voćem,povrćem i žitraicama koje dajem sada na početku dohrane nemam nikakvih problema, malo usitnim vilicom i on sve fino papa i žvače.
    doduše ovaj mladji je puno zahvalniji po pitanju hrane, sve miu se svidja i baš voli jesti...dok je sa starijim sve bilo borba pa sam pribjegla miksanju kako bi bar nešto je....
    no drugi put pametnije, opuštenija sam i savjetujem svima ne miksanje,,,ali me zanima kako ide smesom kod malih beba???

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

da, ali , piletina je došla skuplja od teletine

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja miksam jer mali ne zna žvakati. sestra mu je znala, pa sam njoj drobila/sitnila/gnječila šta se moglo.

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ja isto zasad miksam jer bi miš samo gutao i redovito se počne gušit na sve što nije smiksano. A stariji mi nije imao ni blizu toliko zubića tako rano kao sadašnji miš, ranije je počeo s dohranom i najnormalnije jeo usitnjeno.

Svaki mali čovjek je priča za sebe.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hvala, vidra.

Ja ne miksam jer žvače i voli komadiće, uzima sam prstima i trpa u usta. Da ne žvače bih miksala. Općenito, odustala sam od donošenja tako nekih odluka unaprijed, već me prvi porazio

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

paid kuhano povrče zgnječim vilicom, meso narežem na sitne komadiće i onda sve izmiješam (količinski stavim npr. dva pil.krilca, sitan krumpir, jednu mrkvicu i šaku karfiola; prvo stavim kuhati piletinu, krumpir i mrkvu, kad je skoro gotovo ubacim karfiol jer je brzo kuhan)

Balarosa pil. krilca kuham u komadu, bijelo i crveno meso još kod kupnja narežem na komadiće veličine pola prsta i tako napravim male paketiće od recimo 4-5 takvih komada i zamrznem,
    nakon kuhanja izrezuckam na sitno

Ripcord nema veze žvakanje sa brojem zubića...nego ili znaju žvakati ili ne znaju...moj ima 11,5 mjeseci, samo donje jedinice i najnormalnije žvače
    mala od frendice ima 12,5 mjeseci, sve jedinice i dvojke i guti se sa komadićima...jede samo miksano

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Boxica prvotno napisa Vidi poruku
    Ripcord nema veze žvakanje sa brojem zubića...nego ili znaju žvakati ili ne znaju...moj ima 11,5 mjeseci, samo donje jedinice i najnormalnije žvače
    mala od frendice ima 12,5 mjeseci, sve jedinice i dvojke i guti se sa komadićima...jede samo miksano
    Znam da nema, samo sam komentirala

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Moja ima 10,5mj, 4 gore, 4 dolje i sve joj miksam jer je lijena žvakati...samo kruh žvače, a sve ostalo kad osjeti komadić u ustima samo pljuje van

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

moj stariji ima tri ipo godine i još mu ponekad miksam, zato sam s mladjim odlučila ne miksanju od početka jer ipak mislim da ima utjecaja to što se naviknu na miksanje.govorim o djeci koja nisu izjelice.kod onih koji vole papati obično nema problema.
    eto to je moje iskustvo...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

lk

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

a sta da ja kazem koja samo doputovala u Kanadu radi muzevog posla s curkom od 3,5g i bebom od 7 mjeseci i ne znam sta je od ove hrane gmo,sta je spricano... sta da dajem djeci.... malecki je 7 mjeseci i 10kg, jedva da zeli dohranu a mislim da mu treba nesto jace, ali nikako na zelenu granu s dohranom, do sada je probao finu hrvatsku nespricanu jabuku, krusku, sljivu, bundevu... rizine pahuljice. a sta sada?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •