Eto, to je Zaprešić.
Bez razdjelnika.
Razdjelnike smo montirali i platili ih 3000 kn i smrzavali se kako god da smo grijali, a računi su bili cca sto kuna niži nego sada.
Onda smo zatražili od Hepa da izađemo iz sustava razdjelnika.
Razdjelnici su ostali na radijatorima, a mi plaćamo po nekim koeficijentima koje mi nikad, nitko nije uspio razjasniti.
I od onda plaćamo tako, oko 850 kn kad je normalno hladno do 1000 kn kad je jača zima.
I u stanu je konačno toplo.
Razdjelnici su najveća prijevara ikad smišljena i zbog toga bi neki trebali završiti u Remetincu.
Mi smo prije tri- četiri godine bili prvi koji smo odustali od razdjelnika, a sada je sve više susjeda krenulo našim putem jer je ljudima pun kufer smrzavanja.
Da bi zgrada kompletno odustala od razdjelnika treba skupiti potpise preko 50% vlasnika, a to je u zgradi punoj penzića nemoguća misija.
Penzići radije žive u hladoći, hodaju stanom u kaputu i zamotani u deke (vidjela na svoje oči) i plaćaju po 500 kn a da su im radijatori skroz isključeni, nego da se griju normalno.
Na taj način pothlađuju zgradu, pojavljuje se vlaga po zidovima i zapravo zgrada propada naočigled.
Nekad najkvalitetnija zgrada se polako pretvara u ruglo.
Tako da, Alex, da nije isti problem i kod vas, u vašoj zgradi?