Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: dojenje u javnosti uz jaki let down i velike cice

pčelica_maja_23 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno dojenje u javnosti uz jaki let down i velike cice

kako to izvesti. malo mi je nugodno.
    imam tako jak let down da mi majca bude sva mokra iako imam jastučiće i po dva nekad.
    uglavnom...

može li se dojiti u marami?? npr koji su položaji mogući u marami osim onog križnog??

apricot editirala ime kršitelja
    Posljednje uređivanje od apricot : 14.10.2011. at 09:29

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

I mene zanimato za maramu, iako kad mali plače vadim sisu svugdje . Isto jaki let down, pa mi se neki dan dogodilo da je mali sisao i odjednom naglo pustio dojku, a mlijeko počelo štrcati na sve strane i poprskalo neku ženu koja je prolazila

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Meni je jak let down razlog sto ne dojim u javnosti. I to nije samo na pocetku bilo tako vec i sad, a mali ima 8.5 meseci. Ako povuce jako pa pusti (sto se desava cesto jer ga sve interesuje i gleda okolo), samo prska okolo

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Meni je tako bilo. Tetra pelenu u ruke i hvatati. Ne preostaje ništa drugo. Tako sam i doma radila. čim klinjo pusti ja pokrijem bradavicu tetrom. U početku je bilo mlijeka za poluditi.
    Ja sam klinju dojila u slingu kolijevka položaj. Isto sam koristila krpicu (1/4 tetre) za hvatanje mlijeka.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I kod mene je tako, a mlađa curka iz tandema koji dojim ima 15 mj.! Ne dojim u javnosti zbog toga jer nemogu uz njih dvije u rukama istovremeno još imati i krpe, jastučiće, lavor...

pčelica_maja_23 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

mislim mogu teoretski dojiti u javnosti ali teško, uz par jastučića i dobru pripremu. koje jasučiće da koristim? potreošit ću bogatstvo na one od babylovea

pčelica_maja_23 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

imam teoriju. kako je let down izazvan hormonom oksitocinom da li ste i ivi ostale sa jakim let downom (puno oksitocina) imale "lagan porod" tj prirodanu smislu jakih prirodnih trudova i brzog otvaranja???

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

jako lagani porodi

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

ja sam kupila u Mulleru neke platnene jastučiće, 6 kom - 45 kn, ok su, ali ih brzo natopim i ostavljaju dlačice, ima i nekih vuna/svila kombinacija, ali ti su mi preskupi 2 kom - oko 70 kn

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj pčelica_maja_23 prvotno napisa Vidi poruku
    imam teoriju. kako je let down izazvan hormonom oksitocinom da li ste i ivi ostale sa jakim let downom (puno oksitocina) imale "lagan porod" tj prirodanu smislu jakih prirodnih trudova i brzog otvaranja???
    Ne - indukovan. Sporo tekao prirodni, a onda zesca indukcija...
    Mislim da to nema veze, jer taj oksitocin nastao tada ne verujem da moze da drzi mesecima.

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Isto jak LD, a sporo sam se otvarala, dali mi indukciju i na kraju završila sa carskim. Kad dojim moram imati tetru uz sebe, jer se mala redovno zagrcne, pusti siku, pa špricam svuda okolo. Isto tako i u javnosti, ali imam male grudi tako da sve to prođe neprimetno. Samo ona bude sva ulepljena.
    Posljednje uređivanje od cikla : 15.10.2011. at 18:56

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

postoji li neka teorija o tom jakom LD, meni je puno jaci bio sa drugim djetetom, mjesecima je trajalo (bar 10) , tek odnedavno se smirilo, a mali ima 16 mj. ?
    zasto nije isti sa svakim djetetom, od cega zavisi?

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da bar! Moja sva tri poroda su bila jako teška i duga (o.k., tu podrazumijevam zadnja dva, za prvi mi je to nekak normalno samo 18 sati; drugi porod 9 sati; treći porod 8 sati...) - kod mene ta teorija pada u vodu...

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

jastučići su zakon, funkcioniraju kao pelene, nema teorije da propuste. Jest da su skupi ali upravo zbog ovakvih situacja nije mi žao niti jedne kune koju dam za njih!
    Posljednje uređivanje od Linda : 17.10.2011. at 14:57 Razlog: brisanje imena kršitelja

pčelica_maja_23 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ajde vidjet ćemo. nekak ne vjerujem.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Da bar! Moja sva tri poroda su bila jako teška i duga (o.k., tu podrazumijevam zadnja dva, za prvi mi je to nekak normalno samo 18 sati; drugi porod 9 sati; treći porod 8 sati...) - kod mene ta teorija pada u vodu...
    Ne znam....žene različito doživljavaju to otvaranje... Ja ne računam one sate trudova kad me nisu jako bolili.... 1. porod 11 sati trudova, 2 porod lakši trudovi 7 sati...4 sata pravih...a ja mislim da sam se brzo otvarala...jer svaki put kad sam dosla u bolnicu sam bila na 6 prstiju. Let down oba puta jak....

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Ja vec dva mjeseca koliko dojim,muku mucim s prejakim otpustanjem mlijeka.Beba pocne sisati i ne prodje dugo,place,a iz usta curi mlijeko na sve strane.Imam traume kad joj trebam dati jesti jer ne znam kako ce biti.Prije dojenja se malo izdojim,ali kad stisnem sisu to na sve strane sprica.Probala sam i razne polozaje,al ne pomaze.Ima li tko kakav savjet?
    Nigdje ni ne volim otici s njom jer znam da kad treba jesti,problemi nastaju.Uskoro cemo imati i krstenje i muka me hvata jer ne znam kako izvesti to hranjenje i njezin plac pred svim tim ljudima.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

sirenamala znam da je na Rodi bio članak o tome, ali mi ga ne otvara, pa ću ti linkati ovaj:
    http://www.mojedijete.com/prejaki-re...tanja-mlijeka/

Meni je pomagalo da na početku podoja stisnem dojku izvan bradavice sa kažiprstom i srednjakom i tako popuštajući pritisak, reguliram količinu mlijeka koja može izaći. Kad prvi let down prođe, dalje je u redu.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ah,da bar....jako brz i lagan porod a ni L od let downa...nikad nisam vidjela vise od par kapi mlijeka da cure,jastucici skoro uvijek suhi....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •