Pozdrav svima, evo da iznesem moje iskustvo. Nisam bila zadovoljna svojom ginekologinjom, bila je dosta hladna i vrlo je "ofrlje" radila preglede, 1min i sve je u redu i vidimo se za 4 tjedna. Tako da sam u 18. tjednu otišla privatno kod ginekologa, misleći da ću fino izaći sva sretna, saznati spol djeteta i tako.

Međutim, čim je upalio ultrazvuk, vidio je na obje strane mozga te ciste, i to ne baš male, ne sjećam se više točno veličine. Rekao mi je da oni to u ginekologiji smatraju soft markerom za neku od trisomija, ali da jedan soft marker sam za sebe ne znači skoro ništa i da u 99% ako je to jedino što vidi i sve je ostalo u redu, ciste se same povuku do kraja trudnoće ili čak nakon rođenja. Detaljno mi je dalje pregledao bebu i sve je ostalo izgledalo u redu, ali ja sam se naravno užasno uplašila bez obzira što me on uvjeravao da bi trebalo biti sve ok. Onda mi je predložio da napravim Panoramu ako ću biti mirnija pa smo to onda napravili i nalaz je došao uredan.

Do idućeg pregleda kod njega, u 24. tjednu, jedna cista je kompletno nestala, a druga je bila minimalno vidljiva. Sad sam 33. tjedan, bila sam na pregledu u 32. tjednu i nema ni traga cistama. Tako da eto, možda nekome moje iskustvo pomogne da se ne uplaši toliko koliko ja

@Nana6 - jesi radila amnio, jel sve ok?