Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 101

Tema: hrana iz eko uzgoja

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno hrana iz eko uzgoja

Ispričavam se ako ova tema već postoji (a sigurno postoji)
    ali ju ja nisam uspjela naći...
    Dakle zanima me gdje nabavljate hranu koja po mogućnosti ima eko certifikat
    ili ste bar prilično sigurni da je iz eko uzgoja.
    Prvenstveno ovdje mislim na meso, mlijeko, jaja, jer "biljnu" hranu pokriva
    Ekoimanje Sever. I da li možda znate da li je Sever jedini proizvođač takvog tipa ili ima
    i dostojnu konkurenciju?

p.s. molim odgovore koji će biti na pomoć svima, tipa nazive i lokacije
    konkretnih trgovina,proizvođača, brandova (a ne tipa "dobavljam od bakinih rođaka sa sela")

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

jel kupuješ kod Severa? Kakve su cijene u usporedbi s bio i bio?

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Bila je nedavno ovakva tema o eko dućanima, ali ni ja je ne mogu naći baš sam jučer tražila, pa ako netko nađe nek stavi link

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Imaš na stranici od Severa popis proizvoda sa cijenama

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

nisam gledala, sad ću, jer sam ih tek jučer skužila na dolcu

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Mlijeko i mliječne proizvode ima Naša farma, petkom dostavljaju, ako si na facebooku evo link, tako sam ih ja našla https://www.facebook.com/pages/Obite...49860621730992

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ovo se odnosi samo na kravlje proizvode ili imaju i možda kozje?

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

kozje ti ima eko sever, ovi samo kravlje:
    svježe mlijeko- 7 kn/l
    kiselo mlijeko- 7 kn/l
    sveži sir- 20 kn 1/2 l
    kiselo vrhnje - 10 kn/2 dcl
    maslac - 15 kn/200g
    kuhani sir - 80 kn/kg

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ok jel taj kozji čvrsti ( ono u kalupu)ili mekan sir?

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

nemam pojma, to sam vidjela sad na njihovoj stranici http://www.eko-sever.hr/proizvodi.html

Piše cijena po komadu tako da vjerujem da je tvrdi

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

obitelj veselić ima povrće iz eko uzgoja
    http://www.kamonaizlet.hr/index.php?...id=196&lang=hr
    ovo su neke od cijena
    1. Cikla 4,00 kn
    2. Tikva Hokaido 10,00 kn
    3. Mrkva 6,00 kn
    4. Blitva 10,00 kn
    5. Salata 10,00 kn
    6. Kupus 3,00 kn
    7. Kelj 6,00 kn

pam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno hrana iz eko uzgoja

da obnovim temu,
    preporucila bi Eko uzgoj voca i povrca OPG Zdenka Dodig
    http://www.zemljani.com/forum/viewto...850bd7e6345ae5
    Kontakt:
    Zdenka Dodig
    Gradići, Slavonska 23
    41410 Velika Gorica
    zdenka.dodig@gmail.com
    01 621 49 51 (navečer)
    091 167 93 18
    099 832 1349

Dostava i na kucnu adresu.
    Svaka preporuka za Zdenku.
    http://zdenkadodig.wix.com/opg

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja prošli put dobila pokvarena jaja, a mlijeko je stvarno preeeeskupoooo (12 kn), ali i jaaaaaako fino.

Povrće je dobro.

Dostava je bila 10 kn, ne znam je li se sada to ukinulo.

pam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ako je narudzba iznad 100kn dostava je besplatna.
    mi uzimamo samo voce i povrce, i do sada je bilo sve odlicno, narucujem 2x tjedno.
    a jaja i mlijeko nisam narucivala, to uzimamo od kumice s placa (provjereno).
    znam da ako nisi zadovoljan s narucenim namirnicama vracaju novac ili dobis novo u zamjenu, svakako joj treba javiti ako je nesto pokvareno.
    za sada imam samo pohvale za zdenku, nadam se da ce tako i ostati

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj lola3 prvotno napisa Vidi poruku
    jesi li naručivala od njih?

baka avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Ja prošli put dobila pokvarena jaja, a mlijeko je stvarno preeeeskupoooo (12 kn), ali i jaaaaaako fino.

Povrće je dobro.

Dostava je bila 10 kn, ne znam je li se sada to ukinulo.
    Koja razlika u ponudi eko namirnica prije nekoliko godina i danas. Cijela lepeza OPG-a. Neka ih, vjerojatno će količina utjecati na cijenu i kvalitetu. Što se pokvarenih jaja tiče, i ja sam imala jedno takovo iskustvo. Ispostavilo se da je taj put jaja iz gnjezda kupila osoba koja je zaboravila da stara gazdarica ostavlja po jedno "staro jaje" da kokama i sebi označi gnjezda po dvorištu i staji. Dobila sam ispriku i zamjenu. Isto sam u kukuruznom brašnu našla pero od kokoši i reklamacija mi je uvažena.

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Eto danas u novinama...
    Obavli su testiranje na jabukama koje su klasificirane kao organske iz 10 trgovina ....
    Najviše pesticida na jabuci od Eko Severa... Baš sam razočarana...u njih sam imala najvise povjerenja. Jos dvije nisu prošle test,ali te ionako nemaju eko markicu nego se usmeno deklariraju da su organske
    Eto kako nas varaju i nikom nista.. Zanimljivo mi je kako su izjavili da su ti testovi jako skupi pa se prosječno rade jednom godisnje ! ( znaci i manje). I jos Eko Sever je izjavio da mu ove godine nisu radili testiranje, a kad su nazvali tvrtku Bioispekt koja im inace radi testiranje oni su izjavili da su radili testiranje kod njih prije par mjeseci i da je naravno sve bilo ok. I tko je sad tu lud?
    Lidl, Interspar, Billa..cak i Konzum su prosli na testu...i naravno Bio bio i Garden...
    I sad ti nekome vjeruj...

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Neću kupovati više ništa organsko ionako. Ideja iza toga je trebala biti očuvanje okoliša, a kada vidim da organski limun zapakiraju u plastiku podne mi je.

baka avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj angel 1 prvotno napisa Vidi poruku
    Eto danas u novinama...
    Obavli su testiranje na jabukama koje su klasificirane kao organske iz 10 trgovina ....
    Najviše pesticida na jabuci od Eko Severa... Baš sam razočarana...u njih sam imala najvise povjerenja. Jos dvije nisu prošle test,ali te ionako nemaju eko markicu nego se usmeno deklariraju da su organske
    Eto kako nas varaju i nikom nista.. Zanimljivo mi je kako su izjavili da su ti testovi jako skupi pa se prosječno rade jednom godisnje ! ( znaci i manje). I jos Eko Sever je izjavio da mu ove godine nisu radili testiranje, a kad su nazvali tvrtku Bioispekt koja im inace radi testiranje oni su izjavili da su radili testiranje kod njih prije par mjeseci i da je naravno sve bilo ok. I tko je sad tu lud?
    Lidl, Interspar, Billa..cak i Konzum su prosli na testu...i naravno Bio bio i Garden...
    I sad ti nekome vjeruj...
    Ne rade ispitivanje na cijelom asortimanu proizvoda, vjerojatno uzmu nekoliko uzoraka. Zanima me što će sada dalje biti kod Severa, hoće li Bioinspekt uvažiti nalaze Zavoda za javno zdravstvo.

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

U kojim novinama... trazim po webu, ali mi nista ne izbacuje...

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

http://www.telegram.hr/politika-krim...dravom-hranom/

Ali ovdje su samo najavili temu-odgovori su u tiskanim obliku -moraš kupit za 10kn da bi pročitala

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

I da baka ispitivanje su radili samo na jabukama-ne na cijelom asortimanu.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

E, tek će sada biti kuka i motika na sve organsko. Ah, a bila je to tako plemenita ideja.

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mislim da Sever nakon ovoga može zatvoriti dućane
    http://www.telegram.hr/politika-krim...ljacki-kupaca/

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

sad je sever objavio da ide u tužbu protiv telegrama i da to nije kamion u njihovom vlasništvu uopće već njihovog kupca kojem prodaju višak robe kad je imaju.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    sad je sever objavio da ide u tužbu protiv telegrama i da to nije kamion u njihovom vlasništvu uopće već njihovog kupca kojem prodaju višak robe kad je imaju.
    ma da moraju sad nešto izmisliti da bi spasili posao

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Koliko sam shvatila ZZJZ Andrija Štampar proveo je analizu prema kojoj njegovo voće ne može nositi naziv ekološko, što se vidi u postu od angel 1. Možda su i to jabuke od tog kupca kojem prodaju višak?!

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Interesantno je kako 15 godina besprijekorna rada i truda moze propasti nakon nekoliko placenih clanaka u nekom zblj novinama...
    Pitanje je samo kome ova situacija odgovara? Jel Sever preuzeo prevelik dio trzista?
    Ako dobro pamtim, onaj prvi clanak je tvrdio da se u Konzumu prodaje pravo ekolosko voce... ma dajte molim vas!
    Kupujem kod Severa i nastaviti cu, ako odluci ne zatvoriti ducane, jer on itekako izvozi svoje ekolosko povrce u eu, mislite da bi se tamo toleriralo da nije po svim strogim propisima eko uzgoja? Ali da, bitno je sto neki telegram pise...

Meni je jako zao sto ljudi padaju na senzacionalizam, ali sto je novo?

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Bell77 a tko ti garantira da to što izveze van je eko jer zna da su tamo kontrole stvarne, a kod nas može raditi šta hoće...
    Moje mišljenje je da je to u početku kad je počinjao i bilo sve eko, ali kako je potražnja rasla nije imao dovoljno pa je počeo muljati...
    Ne znam...ja sam vjerovala 4.godine i mislila da kod nas inspekcije stvarno rade svoj posao, ali kad sam čula da su te analize skupe pa ih kontroliraju jednom ili nijednom godišnje...stvarno im ostavljaju puno prostora za muljažu...
    Više mu ne vjerujem...pogotovo što nakon onog prvog s jabukama nije nikako reagirao niti se očitovao...mislim mogao je odmah tad tužit Telegram ako je u pravu...

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

da i ako ne mulja šta je onda radio usred noći na toj tržnici? Koji bi bio opravdan odgovor- kupovao za prijatelja?

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

To je prestrasno. Mislim da i Konzum mulja, vjerojatno jos i vise. Ali istina je cesto najednostavnija, pa tako teorija urote mi se bas ne cini relana. Mislim kome je Sever prijetnja, Konzumu? Mos mislit. A to da to nije njihov kamion to mi je skroz bezveze argument, pa ni ne mora kamion biti njihov. Imaju svoje i prodaju svoje, kaj bi onda radili na veletrznici? Muljali, eto kaj. Koliko puta sam od njih kupila ....joj dodje mi zlo.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Koliko sam skontala, da se iščitati iz teksta, imali su izvor za ovu priču pa su krenuli pratiti.
    Naravno, može biti i to da je priča namještena jer je Sever nekome stao na žulj.

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Pa priča među ostalim trgovcima je da su oni to sve znali , da je bila to javna tajna, a da je sad očito nekome stao na žulj...

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Ali..vrijeme će valjda pokazati...još će se ovo raspetljavati pa ćemo vidjeti...

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kako se nije očitovao? Nakon prvog članka Sever je sam pozvao Bioinspect koji je testirao jabuke s imanja i sve su bile besprijekorne: ZZJZ Andrija Štampar nije SAM proveo analizu nego su radili analizu jabuka koje su im donešene. tj. nisu pečaćene na mjestu gdje su uzete, tj. mogao je bilo tko bilo kako i bilo gdje uzeti jabuku donijeti je na testiranje i reći da je Severova.
    Ja godinama kupujem njihove proizvode, ideja da su nas varali mi je zaista strasna, i možda se zato branim, ali ako biram hoću li vjerovati Ninoslavu Pavicu il Severu dvojbe nemam. Sam Sever je danas pozvao sve novinare i obične građane da dodju na gospodarstvo i uvjere se sami u način i kapacitete proizvodnje...

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    da i ako ne mulja šta je onda radio usred noći na toj tržnici? Koji bi bio opravdan odgovor- kupovao za prijatelja?
    Na tržnici nije bio njegov kamion. Niti Sever osobno. Nego tuđi kamion i neki čovjek. Mislim, sam Sever je izjavio da to nije njegov kamion, to je bar lako provjerivo, da je to kupac koji kupuje ostatke proizvoda. Možda ih kupuje i na Zeelenoj tržnici...

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mislim, da se razumijemo, ukoliko se ispostavi da je Sever zaista na ovaj način varao kupce, mislim da bi kupci trebali dići tužbu protiv njega....
    Ali meni je ipak sve malo previše nevjerovatno.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Što se tiče testiranja jabuka, novinarka ga nije obavila po pravilima. Donijela je jabuke za koje je ona rekla odakle su, bez svjedoka, bez uzimanja tri primjerka (jedan za testiranje, drugog za proizvođača da i on testira, i trećeg za daljnje analize bude li potrebno). Tako da je ta analiza pala u vodu.
    Što se tiče ovog skandala, malo sam surfala i čitala komentare pa čitam i to da je Sever bio maknuo svoje proizvode iz jednog lanca dućana i tužio ih, a taj lanac je, je li, povezan sa Telegramom.

piknjica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Što se tiče testiranja jabuka, novinarka ga nije obavila po pravilima. Donijela je jabuke za koje je ona rekla odakle su, bez svjedoka, bez uzimanja tri primjerka (jedan za testiranje, drugog za proizvođača da i on testira, i trećeg za daljnje analize bude li potrebno). Tako da je ta analiza pala u vodu.
    Zašto bi testirala po pravilima struke, nije ona nadležno tijelo, radi se samo o novinaru-istraživaču? Učinjeno je za potrebe članka, ne za kontrolu koja može vrijediti na sudu npr.

Uglavnom, ne želim ulaziti je li to vjerodostojno, je li članak napisan s nemoralnim ciljem i sl. Na kraju krajeva naveli su da su prije objave u nekoliko navrata pokušali kontaktirati vlasnike koji im nisu odgovarali na poruke, mogao se očitovati. Sada će imati tu mogućnost na sudu.

Mene ovo hmmmm na neki način veseli. Možda će ovo potaknuti da korektivni aparat koji bi trebao provoditi mjere zaštite kupaca i njihovih prava da provodi češće kontrole, pa ću onda biti sigurnija što kupujem.

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Svi znamo koliko sudjenje traje, godinama... steta je napravljena, a to sto ce za 5 godina sever dokazati na sudu je nebitno jer do tada mozda nece ni poslovatiu hr.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mene ne veseli nimalo, žalosti me da je ovako lako moguće nanijeti ogromnu štetu ljudima koji teško rade.

Jako mi je teško povjerovati u ove priče oko Severa, bila sam na njihovom imanju nekoliko puta i vidjela uživo koliko i što proizvode, kupujem kod njih godinama i prilično sam sigurna u to da kupujem uvijek isto povrće.

Meni su oni u zadnje vrijeme postali stvarno previše skupi + nisam uvijek zadovoljna kvalitetom (u smislu da prodaju karfiol koji loše izgleda po 30 kn kilu), pa ne kupujem više toliko od njih, ali su mi ove priče vrlo neuvjerljive.

Šteta im je definitivno nanešena, štand na "placu" u CC1 im zjapi prazan, bez kupaca.

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Uglavnom, da ne zatrpavam temu s vec recenim stvarima, svatko tko zeli znati vise od onoga sto pise u telegramu, moze otici na severov fb, tamo se danima vodi rasprava. Svakako pogledajte i komentare darka znaora, a tko je on, pogledajte na njegovom fb-u.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni ovo baš izgleda kao klasična cipelarka. Zasada nastavljam kupovati kod njih.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj piknjica prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto bi testirala po pravilima struke, nije ona nadležno tijelo, radi se samo o novinaru-istraživaču? Učinjeno je za potrebe članka, ne za kontrolu koja može vrijediti na sudu npr.
    Ne razumijem što želiš reći. I novinarstvo ima također određena pravila i obvezu da bude objektivno i vjerodostojno. To znači da ne bi trebali objavljivati istraživanja koja nisu profesionalno odrađena, inače nisu medij koji radi u interesu javnosti, već u interesu onoga tko im je platio takvo istraživanje. A to onda znači da nisu medij, nego oglasna ploča ili PR agencija.

Da ponovim kome nije jasno: žena je napisala da je uzela uzorke iz dućana i donijela ih na Zavod. Mi bi smo njoj trebali vjerovati da su te jabuke doista uzete tamo gdje jesu i od koga jesu? Zbog čega bismo joj vjerovali? Da je htjela napraviti vjerodostojan članak, uzela bi to pred svjedocima, pred nekim tko to može potvrditi da su te jabuke doista uzete tu gdje jesu.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Uostalom što reče Darko Znaor- čak i da je to napravila prvi put, mogla je nakon toga, a prije objave opet kupiti jabuke po pravilima struke, zapečatiti pa testirati. Sam se Zavod za javno zdravstvo ogradio i izjavio da oni nemaju pojma čije su uzorke obrađivali niti ih zanima. Donešeno je 10 kila jabuka, plaćeno, oni su testirali, a poslije možeš tvrditi bilo što. Grozno. Što je najgore, zamslite kako će ta tužba- jednog OPGa protiv takvih moćnik izgledati.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Pa niko ni ne tvrdi da na njegovom imanju nije sve eko. Problem je u dućanima a ne u imanju.
    I u tri ujutro dva dana za redom, brate mili, bas dobra ura za neko legalno poslovanje voćem i povrćem.

Sent from my iPhone using Tapatalk

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ali nema nikakvih vjerodostojnih dokaza u ovom trenutku da je u njegovim dućanima voće s pesticidima. I kako znaš da je u tri ujutro? Jer piše na plotu?

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Angelina, photoshop je jedna sjajna stvarcica, i ja ga imam doma... cuda cini.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •