Na čemu ste zahvalni u životu, da li njegujete taj osjećaj svaki dan često, kome ste zahvalni?

Kad razmislim ja sam zahvalna na toliko puno toga, toliko toga je divnoga u životu, da u stvari nemamo o čemu puno kukati i jadati se?(Dobro moramo samo malo da ne bude prevelika idila i da imamo tema)

Čitala sam jučer blog u kojem autor opisuju svoje druženje s jednim invalidom u kolicima koji mu je pričao na čemu je sve zahvalan i koliko mu je život lijep, pa sam počela razmišljati na temu zahvalnosti i kako je predivan osjeća kad nas preplavi, i o nekim iznimnim ljudima koje sam sretala.

Prvo sam zahvalna što postojim, i što mogu doživljavati ovaj svijet, što sam odrasla u dijelu svijeta gdje ima dovoljno hrane, gdje ipak kao žena imam neka prava i mogućnosti za školovanje, rad, stvaranje, kreativnost, zahvalna sam što dijelim ovaj život i iskustvo s puno dragih ljudi, zahvalna sam do neba na svojoj obitelji, kad vidim one male anđele kako spavaju ušuškani pokraj nas, zahvalna sam na svakom trenutku provedenom s njima.

Ima bezbroj toga i koliko ljudi vremena potroše žaleći se na svakakve gluposti umjesto da njegujemo ovaj lijepi osjećaj.