Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: Savjeti/Iskustva sa viseci ormar

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno Savjeti/Iskustva sa viseci ormar

Moram ubrzo preseliti 2 djece (2 i 3 god.) u malu sobicu od samo 7 kvadrata... naravno zbog velicine sobe normalni ormar ne dolazi u obzir tako da nam samo preostaje viseci ormar.

Posto nemam bas iskustva s tim, je li mozete dati neke prijedloge/savjete za to? Kao na primjer, ne znam koliko duboko da ih napravim i kako da se "zatvori" (dobila sam ideju na internet da umjesto vrata mogu stavit lagane zavjese).. i gdje cu, na primjer, drzati manje stvarcice kao carape i slicno... any advice is welcome.... hvala unaprijed!!!

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Dosta ovisi o tome na sta cete ga objesiti. Cigla, beton?

Imam viseci u kupaoni. Mm pravio. Umjesto ledja je stavio dasku kao i naprijed i pricvrstio velikim vijcima na 4 mjesta.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko se ja sjecam mostovi u djecijim sobama su obavezno isli na podupiranje sa poda

mozda mozes sloziti krevete na L pa jednim dijelom ormar ulazi ispod gornjeg kreveta

http://www.slibaba.com/teenager-bedr...ger-bedroom-3/ pa moze s krevete imati okrenute ili ovako jedan iznad drugog?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

a ne postoji mogućnost da "ulogu" ormara preuzme neki drugi ormar u stanu ?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Zašto misliš da nema mjesta za ormar? Hoće li imati krevete na kat ili krevet i kinderbet?

Uz dobar raspored, možeš smjestiti sve.

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Marija - MM ce isto sam praviti :D Imamo cigle i reci cu mu to...

stray - kreveti ce biti na L (jedan 'veliki' 90x190 i jedan kinderbet), i super mi zvuci ideja da je ormar ispod kreveta sto je na visini.. ali problem je sto su moja djeca mala (2 i 3 god.) i mislim da nisu jos spremni za krevet na kat... ova soba definitivno nije dugorocno rjesenje (samo neka izdrzi neki godinu i sitno dana) tako da samo da nekako prezivim..... a za podupirice noge, i meni zvuci to logicno ali kako onda objasniti sve visece kabinete u kuhinji? Oni nemaju noge (barem ne sve)...

Maya
    - nemamo mjesta Nas stan je opcenito premal za nas sve tako da ni ne znam gdje ce moja roba, a kaman li njihova...

Beti - kreveti ce biti na L i sa viseci ormar trebalo bi se osloboditi malo prostora (kad kazem malo, stvarno mislim malo jer 2 kreveta prakticki zauzimaju cijelu sobu)

.... opet naglasavam da je soba niti 7 kvadrata (2,3 x 3).... mala mi je jos u kinderbet, a mali ce u 'veliki' krevet od 90X190...

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

sad ja lupam možda bezveze, al i mi smo bili u sličnom problemu - kako na jedan zid (2,5m) u spavaćoj smjestiti 2 kreveta (za bebu i dečkića od 3 godine)
    pa je na kraju otpao krevet 90x190 i kupili mu krevet 70x140 - mislim da će na njemu bit do škole ak ga ne preraste- i ubacili jedan uski visoki ormar ispod njegovih nogu....

a bebač će do daljnjega biti u kinderbetu koji je iznad bratovog kreveta ..... okomit na njegov krevet...kak da opišem, mozak mi ne radi više.....

hoću reći, da probate sa tim manjim krevetom pošto vam to treba biti samo kratkoročno rješenje

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Lucas, to ne zvuci lose (samo smo mi vec narucili skupi madrac od 90X190, a i imamo krevet sto bas drzi madrac od te dimenzije)... al dobro, ajmo reci da bi ugurala kinderbet i manji krevet na jedan zid - kako to uspjeti sa 2,5m kad je madrac za starijeg 140, a za kinderbet 125... to je vec 265cm bez kreveta, dakle, na to dodaj za krevet i kinderbet jos 5cm najmanje... to je vec 270cm...... ovo mi je bitno jer sam upravo isla mjeriti sobu i najduza strana nije uopce 3m kako je MM rekao nego je 280cm, sto bi znacilo TAAAAAMAN bi nekako mogla ugurat kinderbet i manji 'veliki' krevet od 70x140 na jedan zid (ali naravno, to znaci kupovati novi modrac i novi krevet i naravno, novi ormar)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a cuj, zasto ti djeca ne spavaju zajedno?

i ovako ti je razlika u godinama mala, koliko se sjecam searsovih knjiga oni tvrde da se djeca na taj nacin povezu (uostalom iz istog se razloga preporuca i spavanje sa roditeljima)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u biti, zato ti klinci ne spavaju sa tobom pa si od te male sobe vas dvoje napravite svoju sobu za pobjec od djece? nasa je spavaca soba najmanji prostor u stanu jer je namjena iskljucivo spavanje (ne znam da li mozda spavate u boravku)

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ima od alplesa most, ispod ide krevet http://www.alples.si/pohistvo/spalni...mode=tehnicni# možda malo pomogne

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

a da...to je tak kod malih prostora nažalost....uvijek se moraš borit za svaki cm.....
    i onda nek se još nađe koja cijev il nešto na podu pa nemožeš gurnut krevet do kraja (ko nama cijev u čošku od stare pliske peći...grrrrrr) pa smo sve morali okretat na drugu stranu.....

a jedino tak s mostovima probat,al opet i za "nogice" od mosta treba mjesta.....
    a "ormar" ispod velikog kreveta..... nešto na ladice?

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    u biti, zato ti klinci ne spavaju sa tobom pa si od te male sobe vas dvoje napravite svoju sobu za pobjec od djece? nasa je spavaca soba najmanji prostor u stanu jer je namjena iskljucivo spavanje (ne znam da li mozda spavate u boravku)
    LOL, pa BAS smo to i mislili napravit!!!! ali sad nam je jos jedna beba na putu! zbog logistike, ne vidim kako bi ja i muz i mala beba u tu malu sobu (ona je na kat tako da....)

a za spavanje zajedno, nemam sta protiv ali kako???? nabavit jedan veliki krevet??? isto bi onda trebala viseci ormar....

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

stray - nasa spavaca soba je velika - ima dobrih 15 kvadrata... bez problema bi mogla napraviti komfornu sobicu za 2 djece, a ja da se preselim sa muzom u malu sobicu (naravno, ostavila bi svoj ormar u tu sobu jer je 5-krilni i nema sanse da ista osim kreveta stane u malu sobicu)..... ALI nam jos jedna beba dolazi.. tako da smo prisiljeni napraviti neke promjene, i naravno djeca da selu gore u malu sobicu je, po mome, najbolje rjesenje...

a Lucas, to sto se tice svakog centimetra, skroz si u pravu!!! je li znas da smo izmjerili i da cak ne mozemo staviti 2 kreveta 90x190 na L jer nam fali neki 1-2 cm za okvir kreveta... tako da kad bi bas MORALA staviti takva 2 kreveta na L, onda bi bila prisiljena naruciti/napraviti JEDAN krevet bas u oblik 'L' umjesto samo da spojim 2 kreveta....

moja djeca su kao blizanci jer je razlika u starosti samo 11,5 mj pa se jedino bojim sta ako stavim starijeg u 'veliki' krevet od 90X190 a ostavim mladju seku u kinderbet pa ona protestira i isto hoce u 'veliki' krevet kao i on.... onda cu stvarno imat tzv. probleme....

u svakom slucaju, mislim da je viseci ormar (ili mozda cak most) najbolje rjesenje jer dobivam na tako ionako mali prostor...

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mi smo kupili flexa krevet s ogradicom kao da je za kat. Da ima mjesta samo za uci (tu ce biti ljestve kad kupimo jos jedan). Ispod njega smo kupili flexa ladicu.

Moji isto imaju 2 i 3 god. Sa starijim je bio veliki problem oko prebacivanja iz kinderbeta, ali ga je prerastao pa smo morali. Mladja je u ladici i bila je odusevljena. Presla s 15 mj. Samo smo poslagali jastuke sa naslona od kauca da ne pada. Brzo je naucila gdje je rub. Visina je nekih 15 cm pa nije bio problem onih par puta sto je skliznula.

Jako cesto zajedno spavaju. Nekad u krevetu nekad u ladici. A nekad se kolju di ce tko leci. Kako im dodje.

Mi imamo nekih 10 kvadrata sobe i troje djece pa smo isto imali dilemu sta i kako. Ovo s ladicom mi je bilo najbolje za sad. Kasnije ce dobiti krevet na kat. Flexa prodaje krevete odvojeno pa samo nadokupis sta ti treba. Moze i na dva kata

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

nama je u sobicu 2x2.5 m2 stao krevet bracni 140x200, i kindać 70x140....jest da mi je ostalo 10 centimetara između našeg i sinovog kreveta ali za spavanje dosta....

moj savjet stavi krevet i kindać u L...tako da onda imaš na tom jednom zidu 60cm + 190 cm i ostane ti još par centimetara za nešto ugurati, ili još bolje probaj skicirati kako ta sobica izgleda pa ti lakše savjetujemo, jer sve ovisi di su vrata i prozori

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

jos da i ja dodam malo dileme/tirleme mozda da pogeldate i krevete koje rastu s djecom.npr. ovaj iz ikee
    mi imamo takav. klinac je bio u flexi koja je vec gore spomentua, jer smo imali mali prostor za L kombinaciju.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Budući da se savjeti uglavnom ne tiču visećeg ormara, neću ni ja biti partibrejker Nisam dobro razumjela imate li već krevet ili samo madrac, ali ako ćete ga raditi, predlažem ladice ispod, tamo možeš u odvojene kutije staviti hlačice i majice za oboje. A donje rublje nama stoji u ovome, možeš objesiti na stranice malog krevetića.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja imam viseć, samo smo ga podizali (1,20x1,20m)
    iza ima neku štangu-nosač koju samo nataknuli na ušarafljene (s tiplama) čavle-držače
    već je dvije godine na zidu iznad tv-a ali stalno mislim kako ću ga jednom zateći na podu ili ne daj Bože nekome tresnuti na glavu

dakle, ja u dječju sobu ne bih nikako velike viseće ormare, eventualno neke police, neke kocke 50x50cm u kojima bih držala lagane stvari - tipa odjeća, rublje i sl.
    a krevet bih povisila i ispod njega napravila ormar/ladice visine 50-60cm

mislim da u velikom krevetu mogu spavati još dok su mali jedan na jednoj strani, drugi na drugoj strani kreveta - za veselje bih im kupila posteljinu s istim uzorkom, ali u drugoj boji; ili bih drugi krevet napravila po mjeri da mi stane u tu rupu (možda bih taj drugi onda napravila malo viši od prvoga da budu u L, s ormarem ispod, ali da ne bude previsok; a prvome skratila noge...)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.home-designing.com/2011/07/shared-kids-rooms

malo proguglaj
    ima bezbroj ideja za dječje sobe
    Talijani imaju super ideje

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a jel stane u vašu spavaću sobu uz vaš krevet i kinderbet još i ovaj krevet od 190x90cm (npr spojen s vašim krevetom pa nek spavaju klinci tamo zajedno ili jedan s vama, drugi u krevetu?
    i spavate svi zajedno, a u maloj sobici se za sada igraju + smjestite ormar (takvih dimenzija da naknadno stane i krevet na kat, kad budu dovoljno veliki da spavaju na katu?

moja starija curka je spavala s nama u krevetu, mlađa u kinderbetu - a imali smo krevet u dječjoj sobi, jednostavno je željela spavati s nama

odselila je tek s 6 godina (mlađa je imala 3) i to kad smo napravili krevet na kat

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Meni je polica iznad djetetove glave mrkli mrak, nedaj bože da se otkači .
    Radije prouči sve opcije ormara ispod kreveta

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cekaj, soba ti je 2,3x3

mozes bracni krevet jednostavno prisloniti jednom duzinom uz zid i imas jos lufta za dvokrilni ormar i bebin krevetac

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u biti mozes cak iskemijati iznad bracnog kreveta po duzini most, stavis po jednokrilni ormar uz uzglavlje i uz podnozje da osiguras konstrukciju

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

U manju sobu bi stavila vaš bračni krevet, iako će zauzeti većinu sobe, ali vama ni ne treba velik prostor osim za spavanje, a njih onda smjestite u veću sobu. Ili raditi sve po mjeri u ovoj manjoj sobi, ali onda da to bude dugoročno rješenje, jer inače se ne isplati. A, onda može biti krevet s ladicom ispod ili krevet na kat ili povišeni kreveti u L ispod kojeg je radni prostor i prostor za ormare. Ili povišeni krevet i ispod njega krevetić koji izvučeš van kada dijete u njemu spava, a poslije ga opet uguraš i do njega ormar. Mi imamo viseći ormar 60x80 i to stoji na nekim vlikim šarafima i halkicama. Vrata su obična, ali možda nije loša ideja s kliznim vratima.

Nas je pet u 36 kvadrata i donekle smo uspjeli složiti da ipak imamo malo slobodnog prostora i da svaki ima svoj krevet. Stan je jednosoban, jedna velika soba (5x3,5) hodnik, kupaonica, prolazna kuhinja iz koje se ide u blagovaonicu (1,9x3,5) koju smo prenamijenili u dječju sobu. Na zid koji je 190x90 smo stavili krevet na kat dim madraca 180x90 i ispod donjeg kreveta je ladica i to će biti treći krevet. Stariji (5,5g) spava na donjem krevetu, a kada iduće ljeto prebacimo i blizance (bili bi oko 2g), planiram da prvo vrijeme njih dvoje spavaju zajedno, svaki na jednoj strani, a poslije ćemo vidjeti. Kako je velik dio te sobe u prozoru ispod kojeg je i radijator, a na suprotnoj strani je ulaz, ostao nam je slobodan samo zid koji je nasuprot kreveta i tamo je stol (kuhinjska radna ploha) 1,60x50, ispod nje polica s kutijama za igračke,do stola ormarić/polica koji ide od poda do stropa i izand stola je taj viseći ormarić. Ostaje im sredina za igranje koja je oko 160x200.

U velikoj sobi smo napravili platformu, povišeni dio na visini od 50 cm i dim 190x200. Gore nam je stol, a ispod je krevet iste veličine koji se izvlači cijeli za spavanje, a zagura opet ispod i ostaje samo mali dio od 50cm na koji ide madrac i na njega idu tri velika jastuka i to nam je onda kauč dimenzija 180x50. Kada je krevet zaguran i vani je samo dio za kauč, ostaje nam 6 kvadrata slobodnog prostora za igru. Na jedini duži zid koji nam je ostao je stavljen ugradbeni ormar 360x60 i tamo nam stoji sva odjeća i stvari od pegle i usisavača do ljestva...

Znam da sad nije lako skužiti baš sve ovako čitajući i tebi treba samo dječja soba, ali htjela sam reći da se i u malom prostoru može dobiti dodatni krevet, ormarić ili što već treba, samo treba puno ideja i razmišljanja, a i kuna.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://niriti.com/bedroom-design/three-children-bedroom-ideas-by-mariani-plus.html

o
    tprilike je taj sistem u spavacoj/dnevnoj sobi ako sam dobro skuzila

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Da, taj je sistem, samo je veće i nama je gore stol, a ispod je bračni krevet.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

mi isto imamo mini sobu 2,5x3m

na ovaj zid od 3m smo stavili krevet visine 1,30 (200x90) ispod kojeg se izvlači drugi (190x80). sa strane stoje 2 ormara od 50x220 i između njih most.

za sada vrlo dobro funkcionira.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sjetila sam se jedne teme isto oko uređenje dječje sobice gdje je šnapi stavila fotke njihove jaaako male dječje. Možda nekome bude inspiracija. Evo našla sam fotke u njenom albumu:

https://picasaweb.google.com/1159068...ovaVidovaSoba#

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

u slicnom sam problemu. mala soba je jako mala, a kako D jos spava s nama nismo ju ni uredivali kao djecju nego sluzi kao garderoba i skladiste. ne znam za koju namjenu je zamisljena ta soba, to je tipicna djevojacka soba, u nju stane samo krevet i neki uski ormar. ali je zgrada gradena 90-tih pa nema sanse da je za tu namjenu

sad se selimo u dosta veci stan, al opet imam isti problem. veliki dnevni, velika spavaca, pristojan kuhinja, ogromni hol i mala djecja. tu se stvarno radi o inicijalno djevojackoj sobi, ali je malo veca od ove koju sad imam, pa je moguce nesto smisleno i funkcionalno napraviti. ali sto???

razmisljam cak tu malu napraviti nama spavacu, a spavacu u djecju preurediti, jer nema sanse da u tu malu stane krevet i ormar i sve igracke i da jos ostane dovoljno mjesta za igru. a za koju godinu ce i skola pa bi trebao i neki stol valjda...

svida mi se ova ideja o visokom krevetu na ladicama, a vidjela sam danas i ovo, meni je preslatko http://www.facebook.com/#!/photo.php...type=1&theater

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ovo mi je otkriće: www.clei.co.uk

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Maruška prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo mi je otkriće: www.clei.co.uk
    vau! ovo je mrak
    baš ima fora ideja
    sve me strah tražiti cijene

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

sada mi je neugodno, ponijeli me linkovi, pa se divim......
    June, Balarosa, dobre ideje (moram još malo pohvaliti)

ima tonu linkova, a hrpa ih je za sobice od 30-tak kvadrata
    fora dizajn, svaka čast
    ali di sa stvarima?

no, da kažem i ja koju na temu
    ja bih radije njih stavila u veću sobu

koliko traje to kratkotrajno rješenje?
    i koliko misliš investirati?
    i želiš li nešto kasnije od toga iskoristiti?

mislim da bi i po tome mogla raditi selekciju

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •