-
slazem se sa vertex, da se ovdije zaista radi o zanemarivanju dijeteta.
no dodala bih nesto o nacinu, sto sam iz mog prvog posta vjerojatno nije bilo jasno.
mlada majko, nadam se da se ne ljutis i da se neces uvrijediti, jer mi to zaista nije namjera.
razumijem tvoju sokiranost, razumjem i da reagiras preemotivno, prije nego sto dvaput udahnes i izdahnes (pogotovo ako su tvoja djeca jos mala - to je moje opazanje da roditelji male djece reagiraju emotivnije), jasno mi je da si i ti mlada.
onako kako si ti sastavila svoj prvi post, te kako si reagirala u odnosu na majku bebice, je s jedne strane razumljivo. uopce se ne radi o tome da bi ja ili netko drugi tebi nesto zamjerala.
radi se naprosto o tome, da je takav nacin kontraproduktivan. kada stavis svoje emocije, ljutnju, bijes i sokiranost u prvi plan, odnosno to fokusiras, onda je rezultat onakav kao tvoj prvi post, kojim si otvorila temu. to mi je sasvim jasno. ja sam takoder sokirana da netko u 21 stoljecu, tko pri tom ne zivi u nekom zabacenom selu dalako od civilizacije, uopce moze doci na ideju brasno-voda.
medutim agresivnim nacinom, u kojem bez da prije razmislis kako to saopciti, te kako regirati, i sto napraviti, naprosto zatvaras vrata prema toj majci. njen odgovor je sasvim ocekivan. kad ti napadnes (verbalno) nju, ona takoder odgovori napadom.
medutim ako stavis dobrobit bebice u prvi plan, te se fokusiras na to kako pomoci bebi, onda mozes hladne glave razmisliti sto i kako.
npr.
razgovarati sa sogoricom, koja je toj majci kako si rekla bliska, da li ona ima neku ideju kako privesi majku pameti.
razmislitiu koga bi jos mogla pitati za savjet, ako ne pedijatra, mozda svog ljecnika, ili nekoga iz socijalne sluzbe tko ti je blizak...
ovo sto je dijana napisala,
ili nesto trece...
hocu reci, da kada se glava ohladi, te si covjek uzme malo vise vremena da prije porazmisli, a tek onda da govori/djeluje, obicno su i rezultati bolji. probaj svoje emocije staviti u drugi plan, a dobrobit bebe u prvi.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma