Citiraj Moover prvotno napisa Vidi poruku
A daj molim te pročitaj ponovno prvi post... ima li igdje rečenice, pitanja, molbe da se autorici da savjet kako zločestu mamu navesti na pravi put? Nema? To sam i mislio.

Tema je koncipirana tako da se autorica zgraža, očekuje i od nas zgražanje, osudu i neznamšta... podsjeća me na hrpu obrisanih tema s naslovom "ajme majko..." i onda u nastavku "vidjela sam danas na parkingu trg. centra kako roditelji dijete voze u autu bez autosjedalice..."
Pogrešno, pogrešno , i još jednom - pogrešno! Ili ne čitaš ili ne želiš čitati.

Priznajem, tu temu nisam uopće otvarala jer mi je naslov bio odbojan (neadekvatan) problemu i jer sam mislila da se zaista radi o još jednom zgaražanju nad tim što netko ne doji, ili ne koristi AS ili nešto slično što navodiš.
Kad mi je opet, ponovno, bljesnula na ekranu, ajde, krenem čitati,
i uskoro iza emotivnog nastupa i temperamentnog posta (koji bi po stilu mogao ići u rubriku- zgraž, zgraž)

iščitam istinsku brigu za to malo djetešce i stvarnu volju da cura nešto učini, umjesto da kaže - to nije moja briga.

Na kraju je ona to i pojasnila u svom zadnjem postu, ne zna ni sama kako bi tu nešto učinila, a njezine mlade godine ruše joj svaki autoritet pred tom susjedom.

Želim joj svu sreću da nešto uspije napraviti, da možda nađe neku staru babu u selu (iskusnu, s autoritetom) koja će gospođu savjetovati da može od centra socijalne skrbi zatražiti još kutija adaptiranog mlijeka.
I još po mogućnosti da baba kaže kako ju je to savjetovao seoski župnik .

A to dijete će sigurno preživjeti, to uprženo brašno se od starina koristilo, ali za stariju djecu, a i danas se kuha kao "prežgana juha" s kimom za probavne probleme djece i odraslih.
Nije problem u jelu, nego u tome što je dijete za to premalo. No, sudeći po upućenosti, mama će joj vjerojatno u prehranu vrlo brzo početi ubacivatii i ostale namirnice koje ne bi smjela, ali će dijete možda na taj način dobivati i neke hranjive sastojke. Kako će mu pri tom proći nerazvijen probavni trakt i ostalo- ne znam. I ovo ostalo samo nagađam, nadajući se da će sve ipak poći drugim smjerom.

Opet, mogu samo poduprijeti nastojanje mlade.majke da do tog djeteta AD ipak stigne i koristi se.

I zahvaliti vama ostalima koji ste je lijepo savjetovali, također u želji da pomognete, a ne u neutaživom porivu da pljucate i zgražate se jer, iako je, kako reče Kazo -budimo realni - to stvarno za zgražanje, nije intencija cijele ove teme takva.
I nadam se da će tema uskoro sretno doći svome kraju.