Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: Marshmallow .....

  1. #1
    Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    village...long village
    Postovi
    1,638

    Početno Marshmallow .....

    kupila sam ovo, .....nadobudna.... i sad neznam kaj s tim.....

    baš mi se ne kuri vatra vani radi toga (a nit znam kak) a mm-a nema da bacimo nešto na roštilj...

    jel se to može "skurit" na plinu na štednjaku il se to cijedi?

    i kak i s čim se to jede?

    http://www.lidl.hr/cps/rde/xchg/SID-96BFA82E-690F8400/lidl_hr/hs.xsl/index_19262.htm



  2. #2
    ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,633

    Početno

    Hehehe, i mi ih imamo doma i cekaju da smislimo gdje da ih ispecemo!
    Moji su si zamislili da cemo ih peci na izletu, onako ko u americkim filmovima na stapovima.

  3. #3

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    ZADAR
    Postovi
    1,828

    Početno

    pa , možeš to pojest i tako , sirovo
    Koliko sam ja skužila , zagrijavanjem na vatri se otopi šećer i dobije se karamelizirana korica.
    Pretpostavljam da može i drugi izvor topline , samo motaš odmaknuti jer ako je prevruće onda se topi.

  4. #4
    Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    village...long village
    Postovi
    1,638

    Početno

    ma da? može se i sirovo pojesti? .....

    gledala sam jednu epizodu Oprah gdje su ona i Gayle bile u kampu i pekle te marshmallowse i stavljale

    između keksa i jele..... jel to mogu i pettit keksi ili?

  5. #5
    Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Sydney / Zagreb
    Postovi
    2,042

    Početno

    Samo ubaci u vrući kakao. Doduše, tad se obično stavljaju sitniji od ovih na slici, ali nema veze. Ne mora se peći.

  6. #6
    ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,633

    Početno

    Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku
    Samo ubaci u vrući kakao. Doduše, tad se obično stavljaju sitniji od ovih na slici, ali nema veze. Ne mora se peći.
    I kako to onda izgleda? jel se rastope ili sta?
    Posljednje uređivanje od ani4 : 16.10.2011. at 18:02

  7. #7
    ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,633

    Početno

    Isla ja njih sad probati ispeci na tavici. Onako su se fino karamelizirali i postali skroz mekani, ali mi nisu bas fini, preslatki su.
    A i probala sam ih sirove, pa to su obicni pjenasti bomboni kakve ima i ducanima, samo roze, zute,...

  8. #8
    Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    village...long village
    Postovi
    1,638

    Početno

    il se onak razvlače ko rastopljeni sir to mi baš nije neki prizor......

    hehehehe, šalim se, totalna sam neznalica za marshmallowse


    ...ovo je išlo na gornji komentar da se ubace u kakao.....
    Posljednje uređivanje od Lucas : 16.10.2011. at 18:17

  9. #9
    Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Sydney / Zagreb
    Postovi
    2,042

    Početno

    Citiraj Lucas prvotno napisa Vidi poruku
    il se onak razvlače ko rastopljeni sir to mi baš nije neki prizor......

    hehehehe, šalim se, totalna sam neznalica za marshmallowse


    ...ovo je išlo na gornji komentar da se ubace u kakao.....
    Ne, ostanu skoro isti samo se malo zgriju. Jedeš ih sa žlicom, tko voli. Meni su isto preslatki, ali su super uz gorku vruću čokoladu. Ispadne ti NY-style hot chocolate
    Posljednje uređivanje od Freja : 16.10.2011. at 18:27

  10. #10
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    mozete ih i na plinskom spaheru ispeci. ja ih nabijem na vilicu i spalim.

    u kakau ih ovlim ali samo u pravom kakau, ne u kakao napitcima tipa kras express, nesquick i sl.

  11. #11
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Gledao sam sastav i zaključio da nam to ne treba. Za razliku od pravog sljeza ovo je cca. 100% kemija.

  12. #12
    Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    village...long village
    Postovi
    1,638

    Početno

    ...partibrejker.....

    a taman se poveselila da ću čut nekaj konkretnog od tebe......

  13. #13
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    a gdje nabaviti prave sljezove kolačiće?

  14. #14
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Pa valjda tamo gdje ih tradicionalno peku uz vatru Ne mogu baš svi biti od kemije.

  15. #15
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    mislila sam KOD NAS da uživamo u zdravim kolačićima kod ne skočimo do `merike po koji paketić

  16. #16
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Ma samo sam te zezao - izgleda da ne postoje marshmallowi koji nisu od kemije. Moj stav je jednostavno da se bez toga može.

    Od napuhanaca volim krupuk (iako se dobiva od račića) i osim nekoliko neekspandiranih "žetona" koje imam u zalihama isto ne znam gdje bi ih čuvjek nabavio u Hrvatskoj.

  17. #17
    MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Twin Peaks
    Postovi
    2,066

    Početno

    Sve koje sam gledala u Americi su isto bili sami secer i kemija.

    Graham keksi i Hershey's cokolada ide u recept. Keksi su mi zakon, a sama cokolada i smores bas i ne.

    http://www.hersheys.com/puresmores/recipes.asp

  18. #18
    litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,852

    Početno

    ovdje se najcesce mlate direktno iz vrecice, cesto na stapu iznad vatre, a znaju se zanijeti i napraviti "kolac" rocky road slice
    Posljednje uređivanje od litala : 17.10.2011. at 01:36

  19. #19
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    a gdje nabaviti prave sljezove kolačiće?
    što su ti pravi sljezovi kolačići? Od čega se rade?
    To me pitanje dugo muči pa kad je već tema...

    inače negdje sam vidjela recept da se ovakvi marsmallow bomboni griju na pari i onda postanu rastezljivi i mogu se modelirati i raditi dekoracije za torte slično kao ticino.
    Jest da je šećer i kemija ali nekako mi je privlačnije od ticina, pa ako bih poželjela napraviti tortu s onim spektakularnim ukrasima, mislim da bih to probala.

  20. #20
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Moj stav je jednostavno da se bez toga može.
    ma može se bez koječega
    ali paše guzi
    za sada, samo mojoj, djeca neka čekaju

  21. #21
    Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    village...long village
    Postovi
    1,638

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ma može se bez koječega
    ali paše guzi
    za sada, samo mojoj, djeca neka čekaju

    lol....zakon!


    nego, litala - daj recept

  22. #22
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Mene je isto zanimalo (možda skoknem do Lidla popodne) dok ne dođe Litala, pa sam našla ovo, mljac:

    http://www.exclusivelyfood.com.au/20...ad-recipe.html

  23. #23
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    što su ti pravi sljezovi kolačići? Od čega se rade?
    Wikipedia kaže da su ih izmislili Vrancuzi i da se kao vezivo trpao prah od sljezovog korijena, ali tome ima puuuuno godina. Danas ih tako više ne rade nego trpaju želatinu i kemiju. Dakle, ne postoje pravi. Odnosno pravi su upravo ovi od želatine i kemije.
    Meni je ostalo u sjećanju da su nekakvi vegani radili nekakve biljne, ali sam baš pogledao po netu što ima o tome i ispalo je da ih je dobavljač prevario (mo'š mislit, zapravo ih je raja skužila) tako da su i ti "veganski" bili od zrele crk...
    ...dobro znate već.

  24. #24

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    883

    Početno

    a meni su fini oni mali komadići u sladoledu od čokolade.... mmmm

  25. #25
    litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,852

    Početno

    nema nekog "pravog" recepta za taj rockyroad... a pod navodnike sam stavila "kolac" jer ovdje su jako popularni za pravit takvi slajsovi - kupis raznih cokolada, marsmelova, orasastih plodova, otopis cokolade, sve umijesas i zalijes u tepsiju i kad se ohladi i stisne - voila' :rollingeyes:

    ovaj koji je peterlin stavila je sasvim ok, ima jos verzija, samo uguglas rocky road i eto ti...

    http://www.bestrecipes.com.au/recipe...oad-L1035.html
    http://www.bestrecipes.com.au/recipe...oad-L2668.html
    http://www.bestrecipes.com.au/recipe...ine-L1791.html

    a vole i mars bar slice, taj je isto "zahtjevan"... http://www.bestrecipes.com.au/recipe...lice-L505.html

  26. #26
    BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    863

    Početno

    OT, sorry
    Pomikaki u sastavu ne vidim bitne razlike izmedu ticina ili mase za modeliranje od marshmallowsa (kupljenih, kemija), ali ako racunas koliko zapravo malo pojedes npr na komadicu torte, mislim da nema straha. A ni djeca gotovo nikad ne pojedu cijelu figuricu nego najcesce odgrizu mali komadic pa kad skuze da je ocajno slatko...ne nastave
    Inace prema nekim istrazivanjima u sirupima, bombonima sa punjenjem, zvakama i sl je veca koncentracija kemije (glicerina, zelatine, boja) nego za istu masu ticina

  27. #27
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    ne krecemo nikad na kampiranje bez vrecice pravih marshmallowsa
    mada se nikom osim meni ne svidjaju
    iv. ih voli u sladoledu
    ja u svemu, sladoled, lkava, kakao, izmedju dvije domacice, bez iceg.....

  28. #28
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    a super su kao dekoracija za noc vjestica, nema boljih iskopanih ociju od onih od marshmallowsa
    Posljednje uređivanje od ivarica : 22.10.2011. at 12:20

  29. #29
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    Citiraj BP prvotno napisa Vidi poruku
    OT, sorry
    A ni djeca gotovo nikad ne pojedu cijelu figuricu nego najcesce odgrizu mali komadic pa kad skuze da je ocajno slatko...ne nastave
    Pa u tom i je stvar s ticinom - nije mi fin

    nego, našla sam neki recept za domaći marshmallow, iskreno čini mi se previše komplicirano, ali ako netko poželi - http://notwithoutsalt.com/2008/10/09/pieces-of-heaven/

  30. #30
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    http://smittenkitchen.com/blog/2009/...-marshmallows/ još jedan sličan recept
    i ovaj je sa želatinom a bez sljeza :/

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •