Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 51

Tema: Sanjate li?

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Sanjate li?

Sanjate li?

Pri tome ne mislim na nešto vezano uz trudnoću, porod, bebu,...
    Ja u zadnjih dva-tri mjeseca intenzivno sanjam.
    Kako idem nekoliko puta na WC tijekom noći, svaki put kad se probudim svjesna sam da sam sanjala.
    Tako u toku noći "izmjenim" nekoliko različitih snova. I najčešće ih se svih sjećam ujutro.
    To su snovi koji su nekako neutralni, nisu lijepi, ali nisu niti more. Nekako,.... baš čudni.
    Inače vrlo rijetko sanjam, tako da me ovo sada stvarno iznenađuje.
    Dešava li se još nekome?
    Zašto i kada nastaju snovi?

svinjica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Pa koliko znam svi sanjaju samo vecina se snova zaboravi
    Kad sam bila trudna zadnje tromjesjecje sanjala sam jako puno i puno sam se budila po noci, znala sam se buditi po 3-4 puta, i uglavnom sam sanjala potpune nebuloze (recimo da se dogadja nesto sasvim uobicajeno ali ja se toga bojim, ali ne shvacam da je iracionalno dok se ne probudim) Takodjer mi je bilo lakse spavati preko dana nego po noci, i sto je cudno, preko dana se nisam stalno budila.

Takodjer mi se dogodilo dvaput da sam se u snu okrenula na trbuh, i onda sam sanjala da propadam kroz krevet, da me mama pljuska i da mi je muz rekao da me ne voli, i oba puta sam se probudila nakon toga (kao da je mozak vikao hej probudi se) iako su snovi bili vizualno drugaciji, radnjom su bili isti.

Posto sam jako lose spavala, pitala sam o tome primalju koja radi kod mog ginekologa, i ona mi je rekla da je u trudnoci sve to normalno Meni to nece faliti samo da se zna LP
    Posljednje uređivanje od svinjica : 18.10.2011. at 08:34 Razlog: tipfeler :)

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam totalne ludosti sanjala u zadnjoj trudnoci. Skroz naskroz. Jedva bi cekala jutro da se malo smijem sama sebi.

Ester avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Trenutačno imam loše snove. No u prvoj trudnoći sam malo sanjala i kada sam se sjećala sanjanog bila su to lijepi snovi, poput sna o curici koju sam sanjala u dobi od jedno tri godine i za koju sam sanjala da je moja. I stvarno sam rodila curicu koja sliči djevojčici iz sna ima velike plave oči poput djeteta iz sna, i to mi je bio ljepši san. Sada imam ružne snove, no ovo je početak druge trudnoće koja je znatno problematičnija od prošle, pa vjerujem da su ti snovi odraz mojih podsvijesnih strahova oko cijele situacije...

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Sanjala sam da je otet. Tražila sam ga kod njegovih, onda vani jer je otišao šetati pse. Da bi završili u kući kod poremećenog znanstvenika, što li, koji ga drži za pokuse. Htjela sam ga spasiti, ali nisam mogla. Ovaj ga je već uništio. Bilo mi je grozno nakon toga i nisam mogla ponovno zaspati. Večeras ću se isto plašiti zaspati.

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Žuta,probaj se sjetit kaj si danas gledala na tv,pa možda povežeš djelove sna.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Nisam gledala tv.
    Samo mi se vrte po glavi ulomci knjige Čarobno drveće uma, iz dijela o zlostavljanju djece. Mislim da je to i bilo povod lošeg sna.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 10.04.2016. at 22:41

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja sam u prvoj trudnoci, prije nego sam znala da sam trudna, imala veoma neobicne, ali mocne snove, o majkama medvjedicama, zecevima i divljim svinjama, i ostalim zivotinjskim simbolima majcinstva i plodnosti.

I pocetkom druge i ove sad tretje trudnoce sam imala zivopisne snove, ali definitivno nisu bili tako simbolicni, i sanjala sam neke jako tuzne dogadjaje.

Al u zadnje vrijeme cesto sanjam jednog kolegu, i uvijek je tuzan i u nekoj opasnosti. I opcenito je i u zivotu tuznjikav. I pitam se znaci li to nesto, zasto ga stalno sanjam. On meni je jako drag, al nije netko s kime se nesto pretjerano druzim.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ovaj put sam sanjala napokon nešto ugodno. Srednjoškolsku simpatiju, kako s njim na motoru putujem negdje. Drag je i ljubazan prema meni.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Prije nego zaspiš, probaj se sjetiti svega lijepog i dobrog što ti se dogodilo taj dan. Ako je dan bio baš grozan, okreni ploču i nabroji si sve dobre stvari u životu na kojima si zahvalna.

Ako ne uspije pa svejedno upadneš u petlju ružnog sna, primijeni metodu koju je koristila mm-ova baka: san je uvijek dobra stvar. Ako je lijep - čovjek je sretan radi toga, a ako je ružan - čovjek je sretan kad se probudi i ustanovi da je to ipak samo san.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja se ne bi mijesala u snove... losi, dobri, svi nesto govore (ili ne govore)... al su u svakom slucaju zabavni rasprave o "sto li je taj san znacio" uz jutarnju kavu... to mi je s cimericom na faksu bilo pod "must do" ujutro.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Znače da se mozak zabavlja s informacijama koje je primio za budnog stanja.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Mozda... al to svejedno ne ne umanjuje zabavu rasprave o znacenju Posebno kad svak ima svoje tumacenje

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ne samo to
    treba obratit pažnju na snove koji se ponavljaju, slažem se s jadrankom, mogu nositi svakakve poruke
    pri čemu ne mislim na ništa nadnaravno, poruke od nas samih

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam u prvoj trudnoci, prije nego sam znala da sam trudna, imala veoma neobicne, ali mocne snove, o majkama medvjedicama, zecevima i divljim svinjama, i ostalim zivotinjskim simbolima majcinstva i plodnosti.

I pocetkom druge i ove sad tretje trudnoce sam imala zivopisne snove, ali definitivno nisu bili tako simbolicni, i sanjala sam neke jako tuzne dogadjaje.

Al u zadnje vrijeme cesto sanjam jednog kolegu, i uvijek je tuzan i u nekoj opasnosti. I opcenito je i u zivotu tuznjikav. I pitam se znaci li to nesto, zasto ga stalno sanjam. On meni je jako drag, al nije netko s kime se nesto pretjerano druzim.
    (neki) psihoterapeuti kažu da smo mi svatko u našem snu
    možda će ti biti lakše shvatit taj san ako razmišljaš o tom kolegi u snu kao nekom dijelu tebe, a ne kao njemu

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    (neki) psihoterapeuti kažu da smo mi svatko u našem snu
    možda će ti biti lakše shvatit taj san ako razmišljaš o tom kolegi u snu kao nekom dijelu tebe, a ne kao njemu
    Da sam ja on?! Ajmeeee! Morat cu razmislit o tome... I sto bi to moglo znacit...

A cula sam za tu teoriju... Zapravo s vremena na vrijeme sanjam nekog vrlo agresivnog lika (nepostojeceg). I za toga vjerujem da je neki ratoborni dio mene. U situaciji kad se ne suprostavim drugima (u stvarnom svijetu), sanjam ga kako napada mene, ali u situaciji kad im se suprostavim, sanjam ga kako napada druge.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moj traumatičan san je roller coaster. Agresiju baš ne sanjam često, valjda mi je ima dovoljno u svakodnevnom životu, hehehe...
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 11.04.2016. at 11:30

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ja sam dečko koji mi se sviđao čitavu srednju školu?

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja sam dečko koji mi se sviđao čitavu srednju školu?
    A cuj, to bi trebalo uz kavu produskutirat
    Ako cemo slijedit tu teoriju, moze bit da on ima osobine koje u zadnje vrijeme vidis u sebi.

A moze bit i da ima lijepo ime koje bi mogla dat malon Janku

A moze bit i da je sve slucajnost.

Cudni su putovi snova

Razmislila sam malo o tom kolegi kojeg stalno sanjam. I ono zbog cega je on tuzan (po meni) je ono cega se ja, otkako sam ga pocela sanjat, najvise bojim.

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Ja zadnjih dana sanjam i to bas ruzne snove to sam skuzila jos prije pozitivnog testa a to jutro kad sam napravila test sam sanjala da sam trudnica sa lijepim malim trbuscicem

Sent from my iPhone using Tapatalk

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Sanjala sam da me vara. Pitala sam ga kakav je seks s njom. Odgovorio je 100 %.
    Onda sam srela nju, a ona mi je objasnila da privlači muškarca lijepo oblikovanim noktima.

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Sanjala sam da me vara. Pitala sam ga kakav je seks s njom. Odgovorio je 100 %.
    Onda sam srela nju, a ona mi je objasnila da privlači muškarca lijepo oblikovanim noktima.

Hahaha lijepo oblikovanim noktima

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Išla je reklama predvečer, neka za nokte, i u jednom trenu vidiš na fitnesu ženska padne na pod od čuda kako joj kolegica ima divne, sjajne nokte. Valjda ušlo u podsvijest. xD

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Išla je reklama predvečer, neka za nokte, i u jednom trenu vidiš na fitnesu ženska padne na pod od čuda kako joj kolegica ima divne, sjajne nokte. Valjda ušlo u podsvijest. xD

Ja cu riknuti bas si me lijepo nasmijala )

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Noć ranije sam se probudila oko tri i ne znam što sam sanjala, i onda sam počela pjevušiti Enyu.
    Sinoć sam sanjala dvije stvari. Da s kolegicom iz OŠ moram nekud, u školu valjda. Zadnji san, borila sam se sa zmijama.
    Trebala sam stati im na glave. Ali mi se previše gadilo. Tu je san završio.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Noć ranije sam se probudila oko tri i ne znam što sam sanjala, i onda sam počela pjevušiti Enyu.
    Sinoć sam sanjala dvije stvari. Da s kolegicom iz OŠ moram nekud, u školu valjda. Zadnji san, borila sam se sa zmijama.
    Trebala sam stati im na glave. Ali mi se previše gadilo. Tu je san završio.
    Eh, da te čuo moj kolega, sad bi ti rekao da je zmija falusni simbol he he he....

* * *
    Ja očito ne spavam dovoljno kad slabo pamtim snove (a recimo za vrijeme godišnjega to nije slučaj - tada ih se puno bolje sjećam).

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Pokazalo bi se točnim. U zadnje vrijeme dosta razmišljam o tome.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Da sam kupila iPhone winter edition preko neke cure za 1060 kn.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Da mi je mama umrla.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da mi je mama umrla.
    Po klasičnom tumačenju to bi značilo dobro zdravlje za nju.

Po onom što ja mislim, san je direktna posljedica onog topica o djeci starijih roditelja. Ne opterećuj se.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Posljedica je filma koji sam sinoć gledala. Zove se Dokaz. Ženi umre otac, cijeli film se vrti oko toga. Bilo je baš tužno. Film još nisam pogledala. Ima polovica.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Posljedica je filma koji sam sinoć gledala. Zove se Dokaz. Ženi umre otac, cijeli film se vrti oko toga. Bilo je baš tužno. Film još nisam pogledala. Ima polovica.
    Tja, ako ti se ponovi, izbjegavaj gledati takve stvari pred spavanje.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Prvi san je bio grozan. Čisti horor.
    Drugi: idem ja tako svojim gradićem, gledam izloge, dođem kod centra, a kad tamo obala, betonirana kao ove kod nas na moru, ali ipak. Gledam, veliki valovi dolaze, predivno je, htjela bih ući u vodu, ali se vraćam do grada, a kada tamo sve, sve je jedan veliki bazen, s tatami strunjačama i madracima na dnu pa je mekano hodati. Puno, puno vode svuda oko mene. I trgovine. Idila.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

San toliko glup da nemože bit gluplji.
    Sanjala sam štakora u svojoj kući u kavezu i da sam ga pokušala ubit s nekakvim štapom
    a on se nije dao.
    onak aaaaaaaa,cijeli dan razmišljam o tom

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Sanjala sam dve stvari koje volim.
    More i hranu. Aaaaaah....

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Samo da zabilježim, opet sam sanjala more i kako se morske ptice, među kojima su začudo bile i sive vrane, otimaju za hranu.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Mozda ima veze s predstojecim oggt-om i dijetom.☺

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam noćas sanjala svog kolegu s posla - nas dvoje smo s čoporom meni nepoznatih ljudi sudjelovali na nekakvom biciklističkom natjecanju i osvojili nagrade, on prvu a ja treću! Baš mi je bilo fora...

Inače se rijetko sjećam snova, ali je bio vikend pa sam se valjda uspjela malo bolje odmoriti i zapamtiti.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Ayan prvotno napisa Vidi poruku
    Mozda ima veze s predstojecim oggt-om i dijetom.☺
    Ha ha ha... zvuči dobro, a osim toga čini mi se sasvim logično i moguće!

Inače, kad se sejtim svojih trudničkih dana, u drugoj trudnoći sam jako puno sanjala. BIla sam mjesecima zatočena na Sv.duhu na čuvanju trudnoće i opterećena činjenicom da mi je jednogodišnje dijete doma s tatom i bakom. Nije ni čudo.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 09.05.2016. at 08:39

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

To su ugodni snovi jer volim vodu.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Da nosim dvoje. Oblio me hladan znoj.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

super bi bilo da si to tek sad skužila, nego jeste izvječali kak bu se mali zval???

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ja sam odlučila, a njemu se ne sviđa jer ima susjed koji se tako zove.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

možda sused odseli, a možda i vi, a možda suseda zovu zaprav drugačije

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da nosim dvoje. Oblio me hladan znoj.
    Bome, to bi bilo iznenađenje...

A sad ozbiljno: Snovi nas ponekad upozore na ono oko čega bi zaista vrijedilo razmisliti. Nekako mi se čini da je dvoje djece za nekoliko idućih godina sasvim dovoljan izazov. Na tvom mjestu ja bih nakon poroda na prvoj kontroli kod gin. tražila preporuku za neku sigurnu i pouzdanu kontracepciju. Hormonski "prozor" u kojem nakon poroda mogu lakše zatrudniti i žene kojima je prva trudnoća bila teško ostvariva traje godinu i pol do dvije. Iskusila sam to. Prvu trudnoću čekala sam duuugo, a druga je uspjela od prve.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Mislim da ne smijem ništa hormonsko dok dojim. Imam u planu Mirenu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mislim da ne smijem ništa hormonsko dok dojim. Imam u planu Mirenu.
    Bilo kaj, samo da je sigurno. Sad ću offt. Mirena je isto hormonska, djeluje lokalno i nije za svakoga. Nisam sigurna da mirena ide na trošak hzzo ako nemaš medicinske indikacije za nju. Meni je odlična, ali ja imam i indikaciju i godine života kad mi to pokriva hzzo. Ako ne budeš mogla dobiti mirenu, ni obična nije loše rješenje.

Ont. Uz dvoje male djece čovjek nema vremena ni sape brojiti dane ciklusa, niti je pametno riskirati treću bebu. Miran san zlata vrijedi. Bez obzira što sanjala...

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

U planu je nakon prestanka dojenja. Iako bih više voljela nešto trajnije, ali koliko mi je poznato te opcije nema.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mirena moze i uz dojenje

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mirena traje 5 godina, a obična s bakrom (iud) 8 do 10 godina. Obična spirala nije prepreka dojenju i ide preko hzzo bez dobnog ograničenja. Ja sam je imala dugo, bilo mi je ok. I dalje bih je imala, ali je gin.procijenila da mi je sada u perimenopauzi bolja mirena.

Konzultiraj se, reći će ti gin.što je najbolje baš za tebe.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •