MUFFINI

makrobiotički recept

SUHI SASTOJCI TEKUĆI SASTOCI Zagrijte pećnicu na 180ºC. Jabuke narežite na kockice, a orahe na veće komade. Nauljite kalupe za peciva (12 komada). Sve suhe sastojke pomiješajte u jednoj posudi, a tekuće u drugoj. Tekuće ulijte u suhe i lagano promiješajte. Dodajte jabuke (ili drugo voće). Pecite 50 min. dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Ohladite i izvadite iz kalupića.
1 šalica cjelovitog brašna ½ šalice ulja
2 šalice brašna tip 850/bijelo ½ šalice ječmenog slada/med
1 šalica grožđica ½ šalice sojinog mlijeka
½ čajne žlice soli 1 šalica jabučnog soka
1 jušna žlica cimeta 1 jušna žlica vanilin šećera
1 šalica oraha
2 jušne žlice praška za pecivo
1 šalica kockica jabuka