Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 72 od 72

Tema: mjesto za uloske

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj wewa prvotno napisa
    jesam li ja jedina koja bira uzorak prema raspolozenju?
    ima nas još .
    Di se kupi ta čašica?
    http://www.mooncup.co.uk/

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Casica..

Ajme cure, pamtim sve. A kad se navucete, sve cu vam to ponovit kaj ste pisale

Daklem. Isprobala.
    Prvo velicina. Dosta veliko djeluje. Dugacko je cca 5 cm (oblik obrnutog stosca). Sirina grlica s gornje strane je otprilike kao kad skupis jagodice palca i kaziprsta (ovisi i o tome kolko duge prste imate). E, a sad kad ste to sve isprobale (a dam se kladiti da jeste.. ) slijedi moj dojam. To je neki mekani i fini silikon koji se jaaako lako savija. Kad stavljas ga presavines dva puta (tad je sirine obicnog tampona) i nevjerojatno kako samo uklizne unutra!! (definitivno lakse nego obican tampon!). Ima neki sistem da se napravi poluvakuum pa to kad udje vise ne mrda. Ono sto najvise fascinira.. kad udje, vise ga uopce ne osjetis! (makar je mm na to komentirao, nemoj ti to samo precesto koristiti, da se ne razlohas ).
    Meni je najveci problem bio skuzit vadjenje. Jer je poanta da treba taj vrh malo stisnuti prstima (da se oslobodi tlak, za to postoje neke sitne rupice na vrhu) i onda normalno izadje. sve je cisto, osim unutrasnjosti, naravno. ali mi je bilo ugodno. to je moja krv. i vidla sam ju i inace (a da ne spominjem da je imam i na rukama dok ispirem uloske.. ili ja nes krivo radim..), a ovak samo izlijem u lavabo, isperem i natrag!

Vrlo ugodno iznenadjena! Ja inace dosta volim tampone (odnosno ne same tampone, nego cinjenicu da se to unutra skupi, da ne osjetim kako mi curi medju nogama i onda jos sjedim na tome do prve prilike..) pa mi se ovo cini genijalna zamjena! Nazalost, koristila samo jedan dan, jer je 'prosla baba s kolacima'. Pa sad jedva cekam novu priliku

Ajd, slusam pitanja. I paljbu (moja mama samo zakolutala ocima..) 8)

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

wow!

koliki je kapacitet? kako skužiš kad trebaš izvaditi? pogotovo prvih dan-dva, valjda ipak trebaš staviti barem dnevni uložak da ne bi procurilo?

kako se pere?

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aqua prvotno napisa
    (makar je mm na to komentirao, nemoj ti to samo precesto koristiti, da se ne razlohas ).
    Pa mislim stvarno... :shock:

A kad je isprazniš i opereš, možeš je odmah opet tutnuti unutra ili je moraš staviti da se osuši? :?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni to jaaako dobro zvuci

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je isto tempting, makar volim svoje šarene uloške

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

uf, sto ste navalile :D

daklem (ivy), njihova preporuka je da se to na početku vadi i prazni tolko često kolko smo mijenjale i uloške/tampone, a okvirno svaka četiri sata. Kad ide jače, češće i obrnuto. Meni je baš dosta slabo išlo kad sam ga koristila pa kad bi izvadila nakon nekoliko sati je tek neš sitno bilo na dnu.. A kapacitet, a kaj ja znam, dosta. Baš zato kaj je na vrhu dosta širok. Baš ću izmjeriti doma kolko ml stane nutra

Oni savjetuju da se samo ispere sa pitkom vodom i tutne natrag (ja si nekak gruntam da mokro možda i lakše uđe.. makar s tim nisam imala problema). A kažu da se može prati sa običnim sapunom. I da, između dva ciklusa (čuvaš u platnenoj vrećici koju dobiješ, onak prirodno izleda, nebijeljeni materijal..) treba prokuhati 5 min u vodi. (ili staviti u otopinu za steriliziranje).

Ma meni se čini mrak! Osvojilo me to što je to nevjerojatna zamjena za tampone (koji su meni dragi), a pošto mi je čašica došla par dana nakon mekanih uloškića (hildegard ), bila je u malo nezavidnoj situaciji (jer su uloškići ipak fizički ljepši), no čim sam prvi put izvadila i izlila sadržaj, isplahnula i to je bilo to (što se tiče pranja) me casica definitivno osvojila

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

smeta li?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

treba taj vrh malo stisnuti prstima
    Da li to znači da trebaš palac i kažiprst ubacit unutra? Koliko duboko je taj komad koji treba stisnuti? Ja sam postala tako drvena u ramenima da jedva tampon stavim, a ni višak špeka na trbuhu ne pomaže.

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ma moš i samo jedan prst ubacit, makar je lakše s dva jer odmah primiš dno čašice i izvadiš van. A sama čašica stoji vrlo nisko dolje na ulazu! Ne treba ju gurnuti onak visoko kao tampon (odnosno, čak ni nemreš, jer čim ju pogurneš se ona otvori i ni makac), tak da komotno moš s prstima do nje.. (vjerujem i bez obzira na razgibanost)

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

e bok, ja bi se rado pridruzila vasem klanu ulozaka i casica

ali nemam pojma kako doci do njih, mislim vidim da ste tu nesto spominjale zajednicko narucivanje,...pa kad to ide? i ove casice bih rado probala? koja im je cijena? i koju velicinu preporucate ?

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

niko se ne javlja...ok, evo ja idem u Austriju iducu tjedan, da li netko zna u kojim trgovinama bi mogla kupiti platnene uloske i eventualno casicu? i ako neko zna kako se na njemackom kaze ulozak?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jel ti odgovara maribor? ne trebas znati slovenski, u storklji sasvim pristojno pricaju hrvatski.
    www.storklja.si

ali tamo ces naci samo uloske, ne i casicu.

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    jel ti odgovara maribor? ne trebas znati slovenski, u storklji sasvim pristojno pricaju hrvatski.
    www.storklja.si

pa...ne idemo ravno u Bec!

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj cokolina prvotno napisa
    Citiraj ivarica prvotno napisa
    www.storklja.si

pa...ne idemo ravno u Bec!
    sad tek vidim da sam nejasno napisala, dakle:
    htjela sam reci: ne odgovara mi Slovenija, idemo ravno u Bec, bez zaustavljanja.

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

jel netko ima vec ove austrijske?

nema nikakav opis. sve mi se cine iste.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vratimo se na casicu 8)

aqua, koliko te realno kostala? na sajtu pise 19 funti (koliko je to uopce..?), koliko jos bude dodatnih troskova?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Svecano objavljujem svoj prelazak na platnene. Moji su vam osjecki brand "ivancica" i diiiivni su (Pastelnih boja, krilati ). Moram reci da sam bila skepticna prema izdrzljivosti tj. nepropustljivosti, ali prva dva dana sam provela bez ijedne flekice...Jos sam za svaki slucaj stavila dva (tj. ulozak + onaj kao dnevni)....nikakve potrebe. Lako se peru, sushe udobni, lijepi...sigurni.
    A i vrecice su mi krasne...da lopov zavuce ruku u tasnu, pomislio bi da u njima nosim nakit...

Zakljucak i rezime - Volim ivancicu i NIKAD VISE PLASTIKA! :D

Poruka za gadljive: Tek kad predjete na platnene, osjeticete najvece gadjenje - gadice vam se pomisao na plastiku i nus-pojave joj....

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:D

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    vratimo se na casicu 8)

aqua, koliko te realno kostala? na sajtu pise 19 funti (koliko je to uopce..?), koliko jos bude dodatnih troskova?
    Nisam točno sigurna, jer se u to vrijeme skupilo još troškova na masteru.. al kolko se sjećam poštarina je uključena, a funta je cca 10,5 kn. Dođe u srednje velikoj koverti u roku nekoliko dana. Al kad sam računala kolko potrošim na tampone, cijena mi više nije bila neki faktor..

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se moram pohvaliti kako mi je moja kutijica/torbica za uloske sve punija i punija :D
    jos kad mi za koji dan dodju newmoon mmmmm

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •