Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Jeli moguće da sam istegnula unutarnje šavove od carskog??

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Jeli moguće da sam istegnula unutarnje šavove od carskog??

Rodila sam 20.09. Oporavljala sam se dobro, malo je duže trajalo jer sam se odmah sutra dan po carskom digla, sama otuširala i krenula hodat od intenzivne za mame do intenzivne za bebe, nisam ležala itd. pa sam bolove pri hodanju prestala osjećati tek jedno 3 tjedna nakon poroda. Ćim se to dogodilo - ćim sam prestala osjećat bolove, krenula sam bit aktivna - milijon skala dnevno, kuhanje, pranje, veš, nosanje jedne bebe a malo nosanje i druge "bebe" od 11 kila i sad osjećam već 2 dana da me tako boli unutarnji šav da u nekim položajima fakat bude jako neugodno! Boli me samo na desnom kraju reza. Ne mogu se više ni sagnuti, morala sam stavit steznik da mi bude lakše hodat....u svakom slučaju, zanima me da li ima još neka mama koja je tako 20 dana po porodu krenula mao žešče i da joj se ovo dogodilo? Jel to nešto zbog čega moram na pregled?? Oće mirovanjem proći?

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam imala sličan problem, ali je sve počelo malo ranije, ubrzo nakon poroda. isto me boljelo oko reza, ali sam imala i temperaturu. u pravilu mi je temperatura skakala svaki put nakon neke "jače" fizičke aktivnosti (tj. krenula sam se ponašati normalno, kao da nisam imala carski, a onda sam shvatila da to tako ne može). i tako je to trajalo 2 mjeseca, dok nisam došla do stanja totalne iznemoglosti (doslovno nisam mogla ustati iz kreveta). otpremili su me u bolnicu, i išla sam na cijeli set pretraga. na uzv-u su ustanovili da mi je pukao unutarnji šav, i da je tu krvarilo, ali srećom nije nastala fistula (da je bila fistula, slijedi otvaranje reza i čišćenje). kod mene je svaka pojačana fizička aktivnost izazivala novo krvarenje i lokalnu infekciju - od tuda temperatura. totalno su mi se poremetili parametri zgrušavanja krvi, pa sam morala ići i na scintigrafiju pluća + uzimati heparin. za svaki slučaj su i punktirali mjesto puknutog šava (ništa ne boli, cijelo tkivo okolo šava je bilo totalno neosjetljivo). dobila hrpu antibiotika.
    eto... ne tvrdim da je to kod tebe, ali mislim da ti je običan uzv šava prvi korak ukoliko želiš rješavati problem.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

RG, može biti da si se malo preforsirala
    daj si dva tri dana mirovanja, ali ako i dalje budeš to osjećala bolje da ideš na pregled

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ne znam, ja sam se isto isforsirala, nakon 2. carskom sam peti dan ostala sama s bebom doma, a nakon 14 dana usisavala i prala podove, kao da nisma imala carski. Nije mi nesto posebno boljelo, ako me je štrecnulo, popila sam Ibruprofen.
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 19.10.2011. at 12:40

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Roza sad sam se pošteno u.kenjala! Pa to zvuči stvarno strašno! Ja nemam povišenu temperaturu. Joj nadam se da mi nije pukao unutarnji šav! Zvuči kao pravi pakao za proći!

Daedi jel smijem dojit dok uzimam ibuprofen?

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Roza moraš se malo poštediti, meni je dr rekao bar do 6 tjedna da mirujem ništa ne dižem ne usisavam, nikakve nagle pokrete i nikako vožnja autom. Ako te i dalje boli onda odi kod ginekologa na uzv oni vide unutarnji šav preko uzv.
    Sretno, nadam se daipak nije ništa, ali stani na loptu malo.

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

roza, odmori malo. barem tešku fizikalu zanemari. neće kuća uteć.
    a za ibuprofen, ne znam, ali sam ovo ljeto imala dvije upale uha i jednu sinusa i bolilo ajme, dr je rekla da popijem lekadol ako bude bolilo, neki paracetamol i to odma nakon podoja.
    Posljednje uređivanje od vidra : 19.10.2011. at 12:56

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Daedi jel smijem dojit dok uzimam ibuprofen?
    Ne znam, vjerojatno ne.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

I sad ću ja kao babaroga pitati: I još se spremaš na dugi put? Babinje traju 6 tjedana i za to vrijeme treba sve laganini, a nakon carskog reza, još puno, puno više laganini.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mene i dan danas povremeno svrbi i boli ožiljak od operacije običnog slijepog crijeva, prije 40+ godina, pogotovo uz promjene vremena. Rekli su mi da se nakon svakog reza živci teško mogu spojiti, pa to izaziva nelagodu, ali nije opasno. Carski rez je ipak drugačija priča i traži više pažnje.

RG, poslušaj cure i više se odmaraj. Tijelu treba dati vremena da se oporavi (znam da to nije lako uz dva mala djeteta, ali nema ti druge). Ako te i dalje bude zezalo, idi doktoru...Sretno!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    I sad ću ja kao babaroga pitati: I još se spremaš na dugi put? Babinje traju 6 tjedana i za to vrijeme treba sve laganini, a nakon carskog reza, još puno, puno više laganini.
    Nije dugi, 3 sata autom. Kontam masu žena iz Dalmacije rađa u Petrovoj pa sve 6-7 dan po porodu voze doma hm....
    Ćula se sa doktoricom, govori da oladim sa poslovima i dizanjem djeteta, ali da joj to ne zvuči kao nešto opasno jer me ne boli stalno nego kad napravim neki pokret ili se sagnem ili istegnem taj dio...uf stvarno ću malo usporit i molit Boga da ne bude belaja.

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ponovo sam pročitala tvoj prvi post i tek vidila "desna strana". i mene je zatezala ta desna na kraju iznutra oba puta, rekle su mi druge mame da je to navodno na kraju di završe šivanje, pa malo više stegnu, znaš onako kao i kad krpaš nešto, pa na kraju malo potegneš prije gropića. vjerojatno je to to čim nemaš temp, pa kad se napregneš zategne se i to grčenjem mišića.
    inače, i ja sam drugi put krenula ranije s aktivnostima, pa nakon mjesec dana nosila kolica do stana jer mi se činilo da mogu.
    zato mi je tijelo javilo - stop, dobila sam takav izljev krvi da sam mislila da je menstruacija.
    pametno, roza da ne bude groza

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

he he baš tako

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Roza, uz dojenje smiješ uzeti Ibuprofen/Neofen.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja sam nakog TESKOG carskog nakon 2tjedna glupirala se po kuci i nisam se pridrzavala uputa...dok me nije stisnula lijeva strana...peklo i bolilo je za poludit...drzalo me to cak 2mj. isla sam na pregled no dijagnoza je bila... "tak mi treba sto se ne drzim uputa i radim sve koda mi nista nije"...odtada sam samo lakse poslove radila i uz koju tabletu je popustilo...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

lidać jel te bolilo stalno ili samo kad se nekako krivo pomakneš?
    Ja sam zvala sve svoje ginekologe, i svi govore isto; preforsala si se, proći će, ako bude trajalo duže dođi na pregled blablabla...sad sam na Murteru pa ne mogu, ali iskreno idem ćim dođem u DUbrovnik za 10 dana. Baš me zateže i boli ta desna strana, ne stalno, mogu ja i hodat i sve, ali kad se nekako specifično pomaknem i istegnem taj dio boli za poludit. Danas sam se opet malo preforsala pa me bolilo i dok sam hodala u šetnju. Nemam temperaturu, dobro se generalno osjećam, samo me eto to boli. Uzela sam ibuprofen 400 mg 1 puta na dan ali iskreno od toga me užasno boli glava a bol od ožiljka svejedno osjećam. Mislim da ću od toga odustat, uzmam Arnicu i Stafisagriu (tako nekako) to mi je dala homeopatica, i molim Boga da se ne pogorša do te mjere da moram na neke doktorske intervencije ili na antibiotik.

Jel mislite ako odležim 2-3-4 dana da će bit bolje? Iako fakat se trudim mirovat, ali nije moguće uz njih dvoje i pasa...uf...a tek što sam oduševljeno komentirala kako sam se super oporavila i puno brže nego prvi put i kako nisam očekivala da će to bit tako i bla bla bla....

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Roza, je sam imala 2. carski prije 2,5 godine. Oporavila sam se puno brže nego prvi puta, 2. dan sam mogla ustati i nije boljelo, dok se prvi put nisam mogla pošteno ni okrenuti na bok 3 dana. Ali... rana kad zacjeljuje iznutra, nastaje ožiljak, nekad i priraslice. Sve to nije normalno tkivo i nekad jednostavno boli kod nekih pokreta. Mene i danas prereže kad se iz ležećeg dižem u sjedeći položaj pod određenim kutem, isto s desne strane, iako me inače ništa ne boli, nikad mi se ništa nije upalilo i sve je odlično zaraslo. Ali, ožiljak nema elastična vlakna i ponaša se drugačije nego ostalo tkivo. Zato ćeš to možda zauvijek osjećati u manjoj mjeri, kad prođe ova prva bol. Ako se previše krećeš, možeš smetati pravilnom zarastanju i mogu nastati priraslice oko ožiljka, iznutra mislim. Kad rade rez, ima puno krvi, koja se gruša naravno, tako da je moguće srastanje tkiva koje baš i ne treba biti srašteno. To kasnije može zatezati, peckati, boljeti... Uglavnom, kad jednom prerežu, nisi više ista.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

bolilo me vecinu pri nekim nezgodnim pokretima,tj.ako se naglo krenem pomaknem i sl...znalo me zapec i zabolit...imala sam osjecaj koda mi se rana hoce rastvorit..ufff...sva se jezim dok ti to pisem jer je bio grozno...
    uglavnom potrudi se koliko god je to moguce sto manje naprezati...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Jel mislite ako odležim 2-3-4 dana da će bit bolje?.
    Da si mogla odležati 2-3-4 tjedna vjerojatno bi bilo bolje. Ali, nisi mogla, pa sad uzmi svaki trenutak da ležiš, jer bitno je da što prije budeš sposobna za sav posao što te čeka sa dvoje malenih. I prihvati svaku pomoć koja ti se pruža. I sve najbolje.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

slažem se s curama
    trebala si više biti u vodoravnom položaju
    tj budi sada čim višeš možeš

prvi porod mi je bio na cr
    šav izvana je sve do iza drugog poroda (vbac) bio roskat i onak ko špagica, iznad razine kože
    više mj iza cr sam osjećala ko utrnjenost oko tog šava
    poslije je prestalo

u drugoj trudnoći nisam niš osjećala

dok sam u trećoj trudnoći, cca oko 30tj na dalje (nisam ziher) počela osjećat neku malu neugodnost na mjestu reza
    rečeno mi je da to nije rijetka pojava i da se vjerojatno radi o priraslicama, rastezanju ožiljka...
    imala sam hbac. sve je prošlo dobro.

unazad cca 2tj, počeh osjećat neš ko sitnu svrbež, bockanje i sl
    jedno vrijeme niam bila sigurna jel se radio o unutrašnjosti il je ovo izvana u pitanju
    a sad unazad par dana me ko s jedne strane neš bocka, i to izvana

bila sam na pregledu prije toga
    i sve je izgledalo dobro
    ipak, razmišljam da odem opet i pogledam malo bolje taj ožiljak...

sretno RG
    Posljednje uređivanje od zmaj : 22.10.2011. at 14:58

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala cure, malo ste me umirile al ne i utjesile, brijala sam da ću ovaj put bit ko zmaj! Svakako danas je bolje, s malcem sam setala pola ure i nije bolilo, valjda bude ok. Ma imam crve u guzici pa sam jutros i ovog malesnog nosila u marami

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mene je sad nakon (drugog) carskog boljela desna strana, jako.. skužila sam da su to crijeva i stolica. Točno bi u jednom "zavoju" tako gadno zaboljelo, kao da je nešto zapelo i da će puknut. Užasavala sam se odlaska na wc dosta dugo. S vremenom je popustilo i prošlo, ali me onda jako brinulo. Osjećala sam se kao da je nešto dolje ili krivo sašiveno ili krivo sraslo. Fuj. I da, visoku temperaturu sam imala cca 10-15 dana, svaku noć, pila sam samo Lupocet, budila se u mokrim plahtama.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Evo da prijavim da već par dana ne osjećam bol. Ubacila sam u nižu brzinu i sve radim jako polako. Od svih pain killera najbolje mi je pasao lupocet, od ibuprofena me glava rasturala a bol jednaka.
    Jedino ne buni što još uvijek krvarim. Prošlo je 5 tjedana od poroda +-2 dana.
    Hvala svima na savjetima

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

evo da ti se i ja javim...

dakle mjesec dana nakon trećeg poroda (drugi CR) mi se desilo isto kao i tebi...bol unutra sa desne strane...bila sam na pregledu i UZV i dr. je rekao da sam uslijed aktivnosti "zategnula" konac od CR
    i zato me bolilo... trajalo je skoro mjesec dana...nisam ležala nego sam jednostavno smanjila aktivnosti i prošlo je...

što se tiče krvarenja, to je trajalo puna dva mjeseca...onda je dva tjedna bilo ok, i onda sam dobila M...gin je rekao da nekima jednostavno treba duže da se "očiste"...dakle ni to nije ništa čudno

ljubi dječicu!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •