Moj sin ima 3 godine i 4 mj. Trudnoća i porod protekli su uredno. Prohodao je sa godinu dana kada se javila i prva riječ, a rečenice je počeo slagati sa dvije godine. Nije uključen u dječji vrtić. Nalaz logopeda je: "u govoru djeteta primjećene su nefluentnosti u vidu kloničkih ponavljanja početnog sloga u riječi (kaže recimo mmmmaama, tttttrebam i tako dalje). Struktura riječi je nezrela. Komunicira jednostavnim, gramatičkim nepravilnim rečenicama (kaže recimo: idemo na sobu, daj mene treba to, idemo na kuću i tako dalje). Razumije jednostavne naloge. Broji do 5. Boje ne imenuje (od pregleda je prošlo 20 dana i sada zna pokazati, plavu, crvenu i zelenu boju). Dijagnoza:
usporen razvoj govora, balbuties (mucanje). Dala mi je upute za pravilnu govornu-jezičnu stimulaciju ( da ga ne ispravljamo, nismo to ni prije radili, da mu puno čitamo, i tako dalje). Jučer smo pjevali jednu pjesmicu i on je morao reći "ja ću te ljubiti". Nije mogao. Rekao je: mama ne mogu pricati. Otišla sam u sobu i plakala. I ja i suprug smo zabrinuti, neznam šta napraviti, kamo da idem dalje. Imam starijeg sina i sve je bilo u redu. Drage mame šta da radim????.