Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: prava oca koji je bolestan

babuska28 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno prava oca koji je bolestan

grozna mi je situacija u kojoj se našla moja obitelj i molim vas za savjet

moj brat ima ženu koja nije sasvim "čista" u glavi,i o tome svjedoči niz njenih postupaka...pa da počnem sa problemom....

vjenčali su se prije godinu ipo dana nakon par god hodanja na daljinu, ona je bila trudna.....iz velikog grada doselila je u naš mali grad...koliko sam upoznata nije imala tamo puno prijatelja, a nema ih ni ovdje...jedna od najtežih osoba koje sam imala prilike vidjeti- načitana, i prepotentna sveznalica koja je definitivno sama sebi dovoljna..ne podnosi ni moje roditelje, ni mene, ni mog muža ni djecu, ni bratove prijatelje, i tako...

Nakon par mjeseci rodila se malena, moja nećakinja, preljepa... dojena od prvog dana na zahtjev, a to je značilo stalno, i po par sati u komadu, po danu i po noći prikopčana na maminu sisu, mogu mislit kako se i ta činjenica odrazila na bliskost u braku....(ja još uvijek dojim svog dvogodišnjaka, na zahtjev da ne ispadne da sam protiv toga)
    Tako da je malena 24 sata uz svoju mamu zaštitnicu, koja nije stizala ni kuhati, ni spremati, ni biti nježna prema svom suprugu, ni biti naspavana a kamo li nasmijana a nažalost, ni on nije neki miran tip, tako da su tu počele sijevati iskre između njih i stalno su se podbadali i verbalno provocirali jedan drugoga....a ona je posebno jaka na jeziku...jednom prilikom mi je čak rekla da je moj "brat kreten skuhao previše ručka"?! mislila sam da ću se onesvijestiti od šoka, i da možda nisam dobro čula, jer je to sve bilo sa osmjehom na licu, brrrrrrr sva se naježim ka d se sjetim....
    Kad je malena imala 8 mj, mom bratu su dijagnosticirali zloćudan tumor, i išao je na hitnu i kompliciranu operaciju....bio je maligni tumor tipa C što je značilo da slijedi 6 kemoterapija.
    Gospođa se tada spakirala i otišla cijelo ljeto na otok kod svojih roditelja, a on bi ponekad po najvećem suncu i od kemoterapijom išao kod njih da vidi svoje dijete jer se ovoj nije dalo da dođe po vrućini do njega u stan.
    Da ne duljim...ni jednu kemoterapiju nije bila uz njega, kuhala mu je njegova mama, svi smo ga posjećivali i ohrabrivali, a ona bi ga zvala svakodnevno, a bila je jako blizu....situacija je pukla, jer ga "njena mama ne podnosi" pa ga je onako bolesnog istjerala iz vikendice jer je ženi nešto na "krivi način" odgovorio, A ONA NIJE NI POŠLA ZA NJIM...KOJA KATASTROFA...
    Napokon su dogovorili da neće živjeti zajedno poslije ljeta, jer je "on naporan dok je na terapiji" a i vidili su da to sve skupa nema smisla i da bi bilo najbolje da se raziđu...tako da su se dogovorili da on se preseli kod mame dok ne riješe vlasništvo zajedničkog stana.....
    Njemu se stanje pogoršalo, i završio je 2 tj u bolnici u smrtnoj opasnosti da se nije smio ni na wc dignit iz kreveta (plućna embolija), a ona se vratila iz velikog grada(došla mu u bolnicu) i pitala ga da "zašto se nije još spakirao"????
    užas!
    sad je stanje takvo da ga je ona djelomično spakirala i gledala kako sam nosi kutije, a sve to sa osmjehom na licu i njihovom bebom u rukama....on se vratio kod mame i posjećivao malenu u stan svaki dan, ujutro i popodne, sve dok gospođa danas nije promijenila brave na vratima njihovog stana???!!!! onda je on poludio, nakon svega i počeo joj prijetiti da će ih sve poubijati (nju i njene roditelje) budu li ga ucjenjivali njegovim djetetom, a gospođa ga je ni pet ni šest- prijavila krim policiji!!!!! zvali su ga i bio je na obavijesnom razgovoru, a policajac se tamo čudom čudio kad je čuo cijelu priču!
    Mi smo sada u totalnom čudu ko je tu lud??!!
    Tražimo savjete na sve strane i razmišljamo kako dalje postupiti??
    Kako da se moj brat, kao otac, zaštiti, jer ono što vidimo da je njen cilj, je da se ona s malom vrati u veliki grad, a on može i umrijeti od tuge i žalosti!

Može li on nju ikako tužiti za nasilje u braku (zanemarivanje) ili nešto slično?
    I kakvu rastavu predlažete?
    Koja su njegova prava kao oca ako se rastave?

Molim vas, pomagajte, Rode moje.....hvala

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Bože, čega sve ima,pa zar nema niti malo ljudskosti u njoj, meni je to prestrašno.
    Ja mislim da mu treba odvjetnik, ne znam baš da će tako malo djete odvajati od majke,ali ima prava posjeta i sl.
    Jel on sada dobro?

babuska28 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

hvala superx na pitanju....dobro je sad, kod mame je pa se ne nervira puno......samo mi je žao da mi dosad nitko ništa nije napisao, a baš trebam pomoć

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •