Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: kad je vaša beba počela sama držat glavicu

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno kad je vaša beba počela sama držat glavicu

ej,cure..ja sam zabrinuta teta.moj mali nećak ima 3,5mjesca i još ne može držat glavicu.rodio se s 4,90kg,samo jede i spava,dr. bi rekli da je lijen.nakon 2 pregleda su ga poslali u bolnicu na razne pretrage i sve je dobro.ali kad leži i povuče se za rukice glava dole kad ga se stavi na trbuh,počne jako plakat(ne voli )i podigne glavicu na kratko ali jako teško,jadan sav se zacrveni -bio je na terapiji- vježbama u bolnici 2 tj. i sad za 10 dana će sigurno ići opet jer nije baš jako napredovao.molim vas kad su vaše bebe počele same držat glavicu??

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

mi smo imali isto problem ljene bebe..moja je pocela glavicu drzati sa 4-5mj isto brigala oko toga,drzala je i palac jako dugo u saci...no na kraju je zivahna jedni ipo godisnjakinja koju nitko stic nemoze...

amadea avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Lidać2, pretpostavljam da si vježbala sa svojom bebom. Molim te napiši koliko, gdje, koje vježbe?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

kiki, na krivom pdf je post, pretpostavljam da će ga moderatorica premjestiti.

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

tako je mare
    premještam topic na prikladan pdf (Izazovi roditeljstva/Dobne skupine 0-1)

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Mj tacno sa 3.5m. Imao je hipertonus izrazen narocito kod nogu, a slabije misice vrata.
    I bio je jako lenj, samo je lezao. Ali bio je i dosta krupna beba - sa 3.5 meseca je imao 7.5kg.
    A onda je sa 6 meseci odjednom istovremeno poceo i da sedi i da stoji i da puzi

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj jos nema 3 mj, i glavu drzi bez problema dok je starijem trebalo duze, do neka 3,5 mj. jer je bio veca beba. I isto smo bili vjezbaci a i on je drzao palac u sakici do nekih 5 mj. Sad je nezaustavljiv cetverogodisnjak

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

on ja sad sa 3,5mj imao 7,80g .velika je beba ali nogice i rukice su stalno u pokretu,jedino vratić zeza
    dva puta na tjedan dolazi med. sestra vježbat s njim..nadam se da će to sve biti kako treba... i da,fige stalno drži koliko god mu opustiš i raširiš šaku on odmah opet stisne

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj BHany prvotno napisa Vidi poruku
    tako je mare
    premještam topic na prikladan pdf (Izazovi roditeljstva/Dobne skupine 0-1)
    ispričavam se na pogrešci i zahvaljujem na premještaju

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi smo za taj stisnuti palac radili vrlo jednostavnu vjezbu. Palac unutra-van po par minuta nekoliko puta dnevno. Glavu sam mu dizala prema prsima, naravno koliko ide, ne prejako i onda opet vracala nazad, isto tako par puta dnevno. Nama se u roku od 3 tjedna sve ispravilo.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Zbog palca unutar šake smo krenuli na pretrage. S tri mjeseca loše držanje glave. Dijagnoza - hipotonija.
    Vježbali smo godinu dana intenzivno, poslije još povremeno.

Sada mi cura sa 7 dana drži glavicu kao što je L. sa tri mjeseca.
    Ne pridržavam joj glavicu od prvog dana u rodilištu, dižem je bočno, jedna pa druga strana...
    Na prsima je sigurno par puta dnevno po 2-3 minute.

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

danas moj mali nećak ima 4 mjeseca,napreduje,pomalo ali je počeo držat glavicu bar na kratko.i njemu je dijagnoza hipotonija.za 15 dana ide opet na vježbe u bolnicu-ima za napravit još neke pretrage da vide zašto je to tako.
    svaki drugi dan dolazi sestra vježbat s njima,jedan dan je super drugi jednostavno kao da neće,pa evo danas je opet bilo dobro..
    počeo je držat igračke u rukicama ali samo kad mu daš,njegova dokt.kaže da bi sad već trebao sam ići s rukom prema igrački i uzeti ju..
    stvaljaju ga trbuh ali ne voli..onda ga čuje sva ulica

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Naš bebek je isto bio teža kategorija, sa nepuna 3 mj. 7800, sa mjesec dana smo bili na bolničkom liječenju zbog nečeg drugog i napisano u otpusnom pismu-hipotonia.
    Dođemo pedijatrici, on kljucne glavom, ona digne pogled, velim ja:" Da znam, hipotoničan je." A ona spusti naočale i strogo izjavi:"Ne gospođo! Neizvježban je! Stavljate li ga poslije svakog podoja na trbuh tako da su mu rukice savijene, laktovi uz tijelo?" Ja se uzvrpoljila, ne, paa, stavim ga, jednom, dva puta, jako urla, žao mi ga.." Gospođo stavite dijete na trbuh da izvježba vratne mišiće. Pustite nepostojeće dijagnoze. Imate savršeno zdravo dijete, Bogu hvala."
    Rečeno učinjeno. Stavljali smo ga stalno na trbuh, na podu je bio non stop i vrlo brzo smo primjetili očigledan napredak.
    Eto, to je naše iskustvo..

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Moj M. je još u bolnici kad sam ga prvi put stavila na prsa počeo dizati glavu i gledati okolo. Sa par tjedana je već sam vrtio glavu tj kad bi ležao na meni premješta glavu s jedne na drugu stranu kako mu paše. Nikad ga nisam držala ni na podu ni na krevetu, ali kako se voli držati smo po cijele dane - ja u poluležećem položaju na krevetu, a on na meni... Ne znam jeli to dovoljno? Koliko se dnevno treba dijete držati na prsima?

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Prve dane držanje na prsima učini mnogo, jer dijete tada mora upotrijebiti svu snagu da pomakne glavicu. Meni je fizioterapeutica davno rekla da više vrijedi ta minuta dok je tako maleno, nego poslije i 10 minuta, jer nikad kao prve dane ne upotrijebljava toliko snage za pomaknuti glavicu, posebno ako je zatvoren dotok zraka u nos. Ja sam svoju N. odmah u rodilištu prvi dan okrenula na prsa, iznenadila sam se koliko je žilava, nisam tako zamišljala zdravo novorođenče da može držati glavicu. Što je Rivendell rekla, sada nakon tjedan dana je odiže i okreće. Stavljam N. na prsa u principu dvaput dnevno, kratko po 1-2 minute. Još je premalena. Ako se ne budi (inače negoduje, bez plakanja) onda je držim i malo duže. Ne smije se njih tako malene držati dugo.
    Još bitnije od prsa je NE DRŽANJE glavice kad se podiže beba, već to raditi s boka. Malo jedan i malo drugi.

Da sam znala s L. ono što danas znam, vjerojatno bi mnogo manje muke imali i s hipotonijom i s vježbanjem. Ovako je L. došla do četiri mjeseca i ne samo da je bila loša, već je zahrđalo još više što nismo vježbali. Sada kad usporedim L. i N. vidim ustvari koliko je L. bila loša još kao novorođenče, sada bi znala to prepoznati od prvog dana, a eto, onda je bila prvo dijete, tko je znao kako izgleda novorođenče potpuno zdravo mišićnog tonusa.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Rivendell prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko se dnevno treba dijete držati na prsima?
    Koliko je staro dijete???
    Ako nema još mjesec dana ne bi ga ja nešto previše forsirala.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj Pepita prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko je staro dijete???
    Ako nema još mjesec dana ne bi ga ja nešto previše forsirala.
    Dva mjeseca, kako se stalno odiže dok je na meni nisam ga forsirala stavljati na prsa. Pokušala par puta uz glasno negodovanje, ali dok je na meni diže se bez problema.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Možeš ti njega stavljam nešto duže, bolje da je jak, nego da su vratni mišići slabi, od njih sve počima...

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

evo moj mali nećak sad ima 4,5mj. i vidi se napredak počeo je pomalo sam držat glavicu,pogotovo kad mu nešto ne paše naravno u svakodnevno vježbanje.bio je opet u bolnici na raznim pretragama i nalazi su u redu počeo je bit dosta aktivan,stalno se vrti ,okreće,što do zadnjih 2 tjedna nije bio dosta miran- tako da je kontrola za 3 mjeseca a do tada samo vježbanje i vježbanje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •