-
Kakve su vam bebe? :)
E ovako. Ja sam jedna nova mlada mama... Ujedno i nova na forumu.... Nisam nigdje našla ovakvu ili sličnu temu....ako postoji uputite me... Moja bebica je 3 mj i tjedan dana i uopce ju nista nezanima.... Neće dudu varalicu,neće u kolica,nevoli se kupati.... grčevi joj još traju...slabo pajki....baby aerobik (nula bodovva) sva je kenjkava....došlo je do toga da smo joj dali nadimak "kenjkica" i tako ju sad svi zovemo... uopće nevoli igračkice,zvečkice,krpice... trudim se animirati ju što više,al joj nakon par minuta dosadi... Neznam više što da radim s njom.... Onda joj postane valjda tak dosadno da samo plače... jel ona jednostavno takva beba? Ili postoji nešto što bi mogla učiniti? Molim vas za savjete.....
-
Ma draga nemogu ti puno pomoč,ali moja ti je S do tečeg mjeseca lezala ko stup,nije se pomakla,ništ joj nije odgovarlo,kod nje ti je vrjedilo pravilo-nediraj me i sve 5!A sad ima godinu i pol i nemožeš ju uhvatit ni za glavu ni za rep...s 4 mjeseca su je počele zanimati igračke i satima bi se sama igrala,a s 9 mjeseci je prohodala...
Moja nečakinja je bila baš isto kao tvoja mala od početka,i da te "UTJEŠIM" ima 4 godine ni dan danas nije bolja...
Al nemoj se puno brinut,oni ti i tako mjenjaju navike kako vjetar pirne.Mozda je samo faza i za koji mjesec če sve biti bolje...
-
Moja S jako uživa s veselim vrtuljkom..nekad satima samo gleda u njega..probaj to..pozz
-
Ako je zdrava i vid i sluh su u redu, tada je vjerojatno takva beba. Sada ću ti prepisati nekoliko rečenica iz knjige P.Leach o "cendravoj djeci" i vjerojatno ćeš i sebe i bebu prepoznati u tome:
"Tipično ponašanje: dijete je umorno i nervozno, cendra i dremucka čitavo popodne, iako gladno, sisanje ga ne veseli, jede sporo. Nije društveno, držanje mu brzo dojadi, ne mari za vaše šaputanje, no ne želi ni u krevetić. Prava je suprotnost čiloj dječici sa reklama.
Dijete koje niste kadri raspoložiti obeshrabruje, u roditelju izaziva osjećaj promašenosti.Odagnajte pomisao da je djetetovo ponašanje prijekor upućem vama. Život van materinje utrobe je ono što mu se osobito ne sviđa. Budite na njegovoj strani, nastojte da vas gleda, sluša i smiješi vam se.Volite ga čak i ako ne reagira. I pokušajte:
-neka bude što toplije u kući, zaboravite šetnje i dodatne podražaje bar neko vrijeme.Svjež zrak može doći i kroz prozor.
-neka dobiva mlijeko kad god vam se učini da želi.
-možda voli da je zamotano.
-ako se voli nosati, nosajte ga u marami dok god je budno.
-nemojte ga izlagati ničem novom, bučnoj igrački ili slično dok ne vidite da želi.
Jednog dana primijetit ćete da se naviklo na život."
Ima još puno toga, ali i ovo citirano ti pokazuje da ima dosta takve djece. Ako možeš, nabavi knjigu, meni je puno pomogla da shvatim svoju djecu.
-
Moja S zna satima gledati u veseli vrtuljak,odkad ga imamo svi odmaramo ruke..probaj s tim..pozz
-
Bila je neki dan kod mene prijateljica sam bebom od 4 mj. 2 tjedna je njen malac stariji od mog. Izmedu njih je ocita razlika, moj je sav neki zilav, aktivan, hvata igracke, trpa ih u usta, stalno ima potrebu za nekom interakcijom dok njen mali samo lezi, potpuno nezainteresiran za igracke, ne cendra, eventualno se nasmije al to je to. Nista! Moj stariji je bio ko tvoja beba. Jos uvijek se sjecam svoje srece kad sam ga prvi put uspjela zabavit 20 minuta igrackama a da on nije kenjkao. Imao je neka 4-4,5 mjeseca. Tad je nekako krenulo na bolje, poceo se okretati, sljedilo je sjedenje, puzanje a s tim i njegovo zanimanje za svijet.
Time ti samo zelim pokazati koliko su djeca razlicita a i koliko se brzo promjene,
-
...hvala vam curke..... nadam se da ce sto prije postati zanimljivija...ovako izludim i sebe i nju trazeci zanimljiv sadrzaj koji ce joj odgovarati....
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma