Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: IKEA regali/police

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno IKEA regali/police

U potrazi smo za dodatnim policama za knjige, i vjerojatno ćemo se odlučiti za Ikeu jer ima bolji izbor nego Zg-trgovine.
    Budući da nisam najbolje upoznata s Ikeinom ponudom, zanima me kakva su iskustva s regalima iz serije Expedit i Billy. Za koji biste se odlučili i zašto?
    Police nam trebaju prvenstveno za knjige, ali stajat će u dnevnom boravku, pa možda i neće imati tako isključivu namjenu.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mi imamo billy i zadovoljna sam. lijepo, kvalitetno, funkcionalno. i puno jeftinije nego išta ovdje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imali smo 2 billya (mislim da su 90cm širine, visine 190)
    samo za knjige, potpuno je bila popunjena
    nakon nekog vremena police su se svinule do težine
    bijela je postala siva...
    nažalost, sve knjige su završile u podrumu i čekaju bolje dane da nabavimo novu policu

za kratkoročno rješenje uzela bih takve jeftinije i tanje, ili ako nemate puno knjiga (u što sumnjam koliko te poznajem na forumu), ali za dugoročno bih ipak napravila/kupila s debljim policama (mislim da imam jednu 1,5cm ili 2 debljine daske i ta je kao nova, ujedno duljina police je 45cm, nije 90 što ipak pridonosi rasporedu težine knjiga)

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

S Billy-em nemam iskustva, ali znam da je on namijenjen baš za knjige, tj. plitak je. Expedita imamo punu kuću i super sam zadovoljna s njima. Oni su duboki. Ne koristimo ih za knjige, već za igračke, registratore, hrpe A4 papira, albume... a jedan sam napunila kutijama koje pašu u njegove rupe i tako čuvam svu dječju robu, cipele, papuče... koji nisu u upotrebi.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    U potrazi smo za dodatnim policama za knjige, i vjerojatno ćemo se odlučiti za Ikeu jer ima bolji izbor nego Zg-trgovine.
    Budući da nisam najbolje upoznata s Ikeinom ponudom, zanima me kakva su iskustva s regalima iz serije Expedit i Billy. Za koji biste se odlučili i zašto?
    Police nam trebaju prvenstveno za knjige, ali stajat će u dnevnom boravku, pa možda i neće imati tako isključivu namjenu.
    i ja sam nedavno bila u sličnoj dilemi
    nakon savjeta iskusnih "ikeaša" odlučili smo za boravak, gdje stoji većina knjiga i pokoja sitnica, ipak uzeti Expedit a za dječju sobu 1 Billy (za slikovnice i manje knjige) i Trofast za igračke
    Btw, meni je Expedit ljepši (al to je samo moj ukus

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Iako nije u dnevnom boravku u radnoj sobi je, Billy. Imamo ga godinama od (1998) i do sad prezivo je seljenje iz jedne sobe u drugu i iz stana u kucu. imamo dvije one sire i jednu uzu. kutnu smo eliminirali jer nam nije pasala. naime meni je nezgrapna za knjige, a onda nam je postala skladiste za sve i svasta, pa smo se jedva natjerali jednom je rascistiti.
    Teske knjige (enciklopedije razno razne, uvezane casopise drzimo na donjim plicama. i stane nam dosta), a gore malo lakse. krivljenja polica kod nas nema.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Samo da se pribilježim na temu jer bi slijedeće godine preuređivali kuhinju i dnevnu sobu (tj uredili po prvi put jer smo se navrat-nanos uselili) pa sad pikiram billy ili expedit sa mjestom za tv.
    Nadala sam se de će se ova ikea kod nas do onda otvoriti, al vidim sad na stranicama da su napisali 2014g

davorkica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

2014?! uh...
    Mi imamo Billy 80x202 taj stoji u djecoj sobi, knjige, igracke pa cak i printer i imamo 2 billija 80x105 sa staklenim vratima. Ta dvojica su u dnevnom boravku/blagovaoni nakrcani knjigama. Nigdje se police nisu iskrivile, stari su 3 godine. Odlicni su za knjige, ali ono sto mene muci je dubina 30 cm pa mi ne stane veliki album, atlas i takve knjige velikih formata. U tom slucaju, ako imas puno velikih knjiga bolji je expedit jer mu je dubina 39.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Hm, bojim se da na kraju i opet ništa od Ikee, jer ono što bismo kupili ne stane nam u auto (fali 20-ak cm), a za one profi dostavljače je prejeftino (sve skupa bi bilo ispod 100 eura)
    Svejedno, hvala na preporukama!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

N. dovozi iz Ikee bez obzira na cijenu, samo uz 25% višu cijenu - ali običnih polica tipa Billy ima npr. i u emmezeti, npr.
    http://www.emmezeta.hr/namjestaj/dne...lica-6-otvora/
    http://www.emmezeta.hr/namjestaj/dne...-police-wenge/

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pa vjerojatno ćemo se za nešto slično tome na kraju i odlučiti. Više nam se isplati.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mi smo naručivali i manje iznose od 100 eura preko http://iprijevoz.com/ (bivši web ikea prijevoz)
    sve su vozili i kad smo imali manje narudžbe i veće... platili tek po pouzeću, donijeli u stan, zadovoljni...
    preporuku našli tu na rodi, na topicu o prijevozu iz ikee

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

meni je Billy preplitak za "prave" knjige, mislim, stanu manje ali enciklopedije i slično vire

mi smo se preorijentirali na Besta jer je dubine 40 a imaš puno opreme, vrata, ladica koje možeš nakokupit po potrebi

preporučam

davorkica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

maxi slazem se s tobom, vec sam gore napisala da mi ne stane atlas i slicne knjige i to drzim bas u Besti .

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

meni vire samo dvije knjige: Hrvatsko podmorje i Atlas of world History od The Thimes-a. ova prva stoji tako da viri, a druga je polegnuta na druge ecinklopedije.
    jos da pitam besta je ovo?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da, Besta je cijeli sistem regala koji se može slagati po želji; dosta je dublja od polica za kjnige tipa Billy npr.
    Mi imamo "regal" složen od Besta dijelova gore otvorene police, dolje zatvorene ormariće, a na jednom dijelu i gore zatvorene ormariće, i isto tako smo složili kombinaciju za TV i liniju. Fora je - npr. kod linije imamo ladice za pospremanje CD-ova, ima svakakvih dijelova i može se svašta kombinirati.

davorkica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Da, to je Besta, ja imam ovu http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/40134050/ s tim da sam stavila i vrata (ne staklena)

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

mi imamo 2 ekspedita. jedan je prezivio 3 seljenja, a drugi 2. uz to ja stalno nesto seljakam i premjestam po stanu, a u trudnoci je to bilo skoro svaki tjedan. uglavnom, mogu reci sve najbolje, oba su ko kad smo ih kupili.

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kod nas je polica za knjige napravljena po mjeri jer smo jedino tako mogli maksimalno iskoristiti prostor i smjestiti sve knjige. Expedit je u dječjoj sobi, ali i to tek par mjeseci pa iz vlastitog iskustva ne mogu baš govoriti o trajnosti, no da izgleda čvrsto i izdržljivo - izgleda. Mislim da bi bez problema nosio i teže knjige. Sviđa mi se ta linija namještaja jer se zbog minimalističkog dizajna uklapa u gotovo sve prostorije i stilove uređenja.

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

evo jos jednog fana linije Besta - imamo regal u dnevnom boravku i komodu u kuhinji kuci u Hrvatskoj, i bas smo ovaj vikend kupili jedan za dnevni ovdje u A. Super mi je jer su multifunkcionalni, i sto mogu stavit vrata i tako sakriti nered, ne volim bas otvorene police. A i gledam da za par godina ako si pozelim ga promijeniti uvijek mogu te komade iskoristit za npr.djecju sobu kao komodicu za tv ili nekakvu policu iznad radnog stola ili sl.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

kad bi vam ja rekla da ja imam Besta kombinaciju iz moje glave, tj takve nema niti u jednom Ikea katalogu...............tanja zovi mene u goste da si malo razigram um, premalo se bavim interijerima u zadnje vrijeme (plaća=kavica)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Zna li netko je li istinita informacija da bi na proljeće trebala stići IKEA u Hrvatsku?

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Planirano je otvaranje u 9.2014.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Poslije 1. 7.možete ići i natovariti auto sa svime jer nema više carine.
    Jedino vinjete za Slo i Aust.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •