Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Povučeni testisi ili mala kesica?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Povučeni testisi ili mala kesica?

Naš dečko sada ima 20 mjeseci. Primjetili smo već neko vrijeme da mu je kesica dosta malena i uvijek nekako stisnuta, nikad onako labavo opuštena, ne visi nego je kruta. Jedno jaje napipam ali drugo teško, ne znam jeli uopće tu, ali čitala sam da je kod njih malih navodno dosta teško napipati jaja.
    Zanima me da li svaki dječak mora imati tako vrečicu koja visi ili je i ovakva kruta malena normalna?
    Idem kod pedijatra za 10ak dana, ali čisto da ne ubijam glavu mislima bilo bi mi drago da čujem neka vaša iskustva.
    Inaće naš dečko od mjesec dana ima veću kesicu od ovog večeg od 20 mjeseci !!

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

naš M. ima takvu mošnju
    testisi su mu se spustili nešto kasnije nego je uobičajeno
    bili smo s njim kod endokrinologa, ali na kraju nikakve intervencije nisu bile potrebne

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja imam dva decaka, imaju sasvim razlicit izgled i penisa i kesica, a i jajasca im se razlicito ponasaju.
    Jedan ima opustene kesice i testisi su mu uvek bili spusteni, a drugi ima testise kao na nekoj opruzi. Mogu da se izvuku, tu su, nikad nisu bili unutra, ali su skroz nekako gore. On ima i stisnute kesice. Zbog toga smo bili na pregledu kod decjeg urologa kad je imao, ne znam, oko 15-18 meseci otprilike, napisao je samo dg. testis migrens, i rekao da nema potrebe za kontrolom.
    Ponekad zajedno proverimo da li je testis na mestu jer decak sad ima vec 6 godina, i uglavnom je tu negde, samo ponekad ga treba duze potraziti

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Sad sam se sjetila jedne anegdote moje kume u svezi njezina dva sina i njihovih testisa.

Naime, kad je dovela ovog mlađeg kući iz rodilišta i usporedila veličinu njegovih "muda" sa jajcima starijeg sina nemalo se iznenadila kad je skužila da je novorođenče mnogo veći mudonja od dvogodišnjeg brata i to joj se učinilo u najmanju ruku čudno.

Izblesirala je i muža i svih oko sebe i pojurila s obadvoje djece kod pedijatra. Naime, to je bilo prije interneta pa joj je liječnik bio jedina opcija da smiri svoje strahove. Pedijatar, inače jako osebujna ličnost, na njezino pitanje o veličini mošnji kod njezinih dječaka ju je samo blijedo pogledao i upitao da li želi da se on i njezin muž skinu pa da je uvjeri kako se veličina tih organa kod svakog muškarca razlikuje.

Naravno, odbila je, ali je vrlo ubrzo i promijenila pedijatra. Nažalost, ne samo zbog gore navedenog slučaja.

Kod mog sina je bila ista situacija ko sa tvojim starijim i ja sam po veličini njegove kesice odmah znala kad ima povišenu temperaturu. Naime, u febrilnim stanjima je kesica bila mlohava, a kad je bio bez povišene temp. ona je bila smežurana i stisnuta. Doduše, moj sin je imao problema sa nespuštenim testisima, odnosno, jedan mu je bio mobilan, a drugi je bio uvijek zaglavljen i to smo rješavali s dječjim endokrinologom s njegove 2 i po godine. Zato ipak obrati pedijatru pažnju na taj detalj, mada ja smatram da je kod tvog sina sve u redu kad ti do sada liječnici nisu ništa sugerirali.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ne zelim mi previse pipkat

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Glupi mobitel!!!!!!! Htjela sam napisat da mu ne želim previše prckat po pišu pa ne napipavam stalno, ali jučer dok smo ga presvlacili sam napipala oba u kesici a onda mu se opet smanjila, bas sam zbunjena jer nije nikad pedijatrica ništa spomenika doduše sad već dosta duggo nismo bili pa ne znam jel se ta jaja mogu povuc kad dijete ima 11-12 mjeseci?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Mome Luki se nisu spustili testisi lijevo jajce smo operirali i za 10 dana idemo drugo riješit.
    Da vam budem iskrena ja ne primjetim razliku prije i poslije operacije kesice su još uvijem male. Samo što sad mogu napipat desno jajce. Zava mi je nedavno rodila dječaka i dobro se nisam onesvijestila kad sam mu vidika testise koliki su . Luki su isto mošnje mlohave kad ima temperaturu. Neugodno mi je doktora ispitivat sad kad ponovo odemo u Split,pa ću sad MM poslat da ga upita ponešto.

Minda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kod nas je pedijatrica u dobi od 3 godine na kontrolnom pregledu primjetila da mu jaja nisu spuštena u dno mošnji kako bi trebalo biti. U dobi s 3 godine smo ga odveli urologu u Klaićevu tamo nam je dao terapiju 20 čučnjeva napraviti svaki dan i jadan morao je raditi svako večer čučnjeve ispočetka mu je to bilo zanimljivo a poslije je izbjegavao... na idućoj kontroli stanje je bilo bolje, te na 2 još bolje a za dva tjedna idemo nadam se na zadnju kontrolu... Inače dobro je na vrijeme napraviti operaciju ako je potrebna... jer kasnije navedeno može u nekom manjem postotku biti uzrokom neplodnosti i u još manjem postotku uzrokom karcinoma...

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

za 3 tjedna mi malac ide na op spuštanja lijevog testisa. tada će imati 9 mjeseci pa me zanimaju iskustva boravka u bolnici, ako vas ima iz Rijeke još bolje..
    što ponijeti za papati osim voća, za ručak? ja mu inače kuham sama i nije mi baš drago što ću mu morati uzeti kupovne kašice ali nismo baš blizu bolnice pa nije zgodno da nam moji svaki dan donose ručak..
    što mi preporučujete? inače još dosta dojimo pa nam je to spas
    koliko dana se ostaje u bolnici, mora li dugo mirovati i kako ga držati mirnim, što ponijeti i sve informacije koje bi mi mogle biti korisne molim?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Zašto ne pitaš na odjelu? Ne znam kako je sada na Kantridi, ali ja sam smjela samo u točno određeno vrijeme dojiti, ne ista, ali slična operacija je bila u pitanju. Nikakva hrana izvana. U 10 navečer zadnje dojenje, u 7 ujutro prvo. Bio je smještaj za mame u posebnoj zgradi.
    Mislim da 24 sata nakon operacije mora biti na dijeti, samo infuzija, iako to ovisi od operacije. I postoperativnog toka.

Zato ti i predlažem da točno pitaš, da se neugodno ne iznenadiš s količinom vremena što ćete biti odvojeni.

Evo ti i jedan link na iskustvo s Kantride, s tim da su rigorozniji nakon operacije. Po mom iskustvu.
    http://forum.roda.hr/threads/52500-h...ljajte-ih-same!

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj anasti prvotno napisa Vidi poruku
    za 3 tjedna mi malac ide na op spuštanja lijevog testisa. tada će imati 9 mjeseci pa me zanimaju iskustva boravka u bolnici, ako vas ima iz Rijeke još bolje..
    što ponijeti za papati osim voća, za ručak? ja mu inače kuham sama i nije mi baš drago što ću mu morati uzeti kupovne kašice ali nismo baš blizu bolnice pa nije zgodno da nam moji svaki dan donose ručak..
    što mi preporučujete? inače još dosta dojimo pa nam je to spas
    koliko dana se ostaje u bolnici, mora li dugo mirovati i kako ga držati mirnim, što ponijeti i sve informacije koje bi mi mogle biti korisne molim?
    sve ovisi o bolnici i o liječniku.
    mi smo imali super iskustvo,
    super doktora i istu večer po dogovoru išli doma.

odmah nakon operacije sam bila s njim, buđenje iz anestezije nam je bilo najgore iskustvo,
    kad se probudio sve ok.
    jeo je štapiće i pio vodu, jednom povratio pa smo ostali do deset navečer u bolnici,
    nakon toga više nije povraćao pa su nas pustili.
    po noći smo mu vezali noge za svaki slučaj,
    ali bio je smantan još dva dana od anestezije pa je bio poprilično miran.

dodatak-operiran je u klaićevoj.
    Posljednje uređivanje od Tashunica : 16.10.2012. at 17:57

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

užas! zbilja ću nazvati malo da se raspitam!
    kada ste to boravili u bolnici i koliko ti je dijete imalo?
    ovo za dojenje mi je prestrašno, a malome mi sad izlaze i zubići, budi se stoput po noći u plaču, još uvijek dojim na zahtjev uz dohranu.. kakva im je hrana za djecu u bolnici?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Tashunica ti je napisala, oni budu omamljeni od anestezije, nije im do hrane prvi dan, ni drugi. A hrana je...zdrava, ali bolnička. Kakva je da je, izdržat ćete tih 2-3 dana. Već će ti oni objasniti kako trebaš dok ne zaraste rez.
    Najbitnije je da se što bolje oporavi, i što brže,a poslije ćete se dojiti i hraniti po tvojoj želji.

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

a meni prije par mjeseci na predzadnjem pregledu doktorica rekla da se u bolnici bude tjedan dana,ili sam nešto krivo shvatil ??
    ma nisam niš uspjela pitat sestre na prijemu, još sam i bila pod dojmom, još ajd trk do ansteziologa odmah obavit!
    nema mi druge nego nazvati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •