Results 1 to 18 of 18

Thread: sojino mlijeko

mayato's Avatar

Default sojino mlijeko

Ne znam da li negdje već ima govora o tome, ali nemam vremena tražiti, uglavnom, da li mogu svojoj curici od 10 mj. ponuditi sojino mlijeko? Dojim ju, nije još probala niti jedno drugo mlijeko, na vodi sam joj skuhala griz, ali neće, slaba je skroz sa dohranom, već sam napol šiznula s tom njenom hranom pa sam joj mislila probati skuhati griz ili pahuljice sa sojinim mlijekom. Ima tko kakvih iskustava iz prve ruke?

Osoblje foruma laumi's Avatar

ako se možeš izdojiti, napravi joj obrok sa svojim mlijekom
    ako ne, onda je možda bolje adaptirano mlijeko

sojino mlijeko je u redu, ali to je napitak, a ne mlijeko

vidra's Avatar

ja sam griz mojoj maloj kuhala u kruški/jabuci, kao kompot. stavila bih kuhat voćku u malo vode i dodala griz, na kraju smiksala. tako nije griz na samoj vodi, ukusno je i slatko. probaj. dobro je i sa suhim šljivama.

Davor's Avatar

Soja je super za izbjegavanje, osobito u svakodnevnoj prehrani. Na topicu Evo zašto ne jedemo pseudohranu se o tome pisalo naširoko.

mayato's Avatar

Quote Originally Posted by vidra View Post
    ja sam griz mojoj maloj kuhala u kruški/jabuci, kao kompot. stavila bih kuhat voćku u malo vode i dodala griz, na kraju smiksala. tako nije griz na samoj vodi, ukusno je i slatko. probaj. dobro je i sa suhim šljivama.
    To sam probala, ne ide

probaj opet, možda samo sa jednom voćkom koju najviše voli i opet i opet

m.a.r.t.y.'s Avatar

meni su za griz i žgance super zobeno i mlijeko od pira.
    i da, to nije zamjena za mlijeko (ali s obzirom da još puno dojiš, tebi nije ni potrebna zamjena za mlijeko), već samo napitak za skuhati žitarice umjesto na vodi...

Ja bih pokušala s mješavinom sojinog i rižinog mlijeka (može se kupiti već pomiješano ili možeš sama pomiješati dvije vrste mlijeka); vezano uz konzumiranje i(li) izbjegavanje soje, pročitaj sljedeći članak: http://www.makronova.com/fullpage.as...=1321&PageID=1, pa sama donesi zaključak.
    MM, sin i ja već dulje vrijeme pijemo samo takva mlijeka i upravo smo presretni što postoje i ne opterećuju organizam kao kravlje.
    Ako želiš neko adaptirano mlijeko, postoje i ona na bazi soje - ali preporučujem ti da nađeš ono od soje iz ekouzgoja i po mogućnosti bez šećera - isplati se za zdravlje, iako je skuplje.

MarijaP's Avatar

Na osnovu jednog clanka se ne donosi zakljucak.

Ako ces kupovati te biljne napitke, provjeri kolicinu secera, ali i soli koju sadrze.
    Nisam sigurna da li na nasem trzistu postoji baby opcija (za djecu ispod godinu dana).

Nikad nisam vidjela reklamu za te napitke i uopce mi nije jasno kako su se tako uspjesno uvukli u dohranu.
    Last edited by MarijaP; 07.11.2011 at 22:42.

Mima's Avatar

Valjda zato što se zovu "mlijeko" pa ljudi misle - neću adaptirano, neću kravlje, evo uzet ću sojino.
    Ali osnovna stvar je da ti pripravci nisu mlijeko.

paid's Avatar

ja ne bi svom djetetu nikada dala ni soju ni sojino mlijeko...ako ne možeš izdojiti ja sam za adaptirano.i sama sam tako radila...

Davor's Avatar

Hajd' pliz nemoj ovdje veličati formulu

jelena.O's Avatar

Quote Originally Posted by mayato View Post
    To sam probala, ne ide
    a da probaš skuhat vrat od pute i s tom vodom napravit ružu,gris, žgance ja tak radim

mayato's Avatar

Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    a da probaš skuhat vrat od pute i s tom vodom napravit ružu,gris, žgance ja tak radim
    vrat od čega?

jelena.O's Avatar

Quote Originally Posted by mayato View Post
    vrat od čega?
    pure, tek sad vidim da na ovoj temi nisam bila dugo i napisala sve samoglasnike krivo.
    ništ vreme je za novu tipkovnicu
    Last edited by jelena.O; 30.01.2012 at 10:19.

Rivendell's Avatar

Quote Originally Posted by m.a.r.t.y. View Post
    meni su za griz i žgance super zobeno i mlijeko od pira.
    i da, to nije zamjena za mlijeko (ali s obzirom da još puno dojiš, tebi nije ni potrebna zamjena za mlijeko), već samo napitak za skuhati žitarice umjesto na vodi...
    kad si ovo počela raditi? ja sam mislila kuhati na zobenom, da doda slatkoću, jer je prirodno slatkasto. adaptirano ne bi, a kako mali Sisuljak posisa sve što ima, ne mogu izdojiti više od 30 ml

mayato's Avatar

Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    pure, tek sad vidim da na ovoj temi nisam bila dugo i napisala sve samoglasnike krivo.
    ništ vreme je za novu tipkovnicu
    da, to sam i mislila...
    Ma ja sam odustala i od sojinog i od rižinog,kuhala sam joj jabuke i kruške i suhe šlijive i zgušnjavala grizom, to prvo nije htjela pa je odjednom jako zavoljela, a sada već 2 mj. jedemo kravlje mlijeko za doručak i večeru, uz dojenje, naravno, ali i dalje obožava to voće kuhano u vodi s grizom