Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: ograniciti dnevno spavanje

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno ograniciti dnevno spavanje

Da li ograniciti detetu dnevno spavanje. Ima 4 godine i po noci je spavao po 10 sati, preko dana 2 do 2.5 i to je nekako bila dobra rutina. Sad je poceo da smanjuje nocno spavanje na 9 sati ali povecava ovo preko dana. Nije mi jasno ako ga probudim posle 1.5 sat preko dana da li ce lakse zaspivati uvece i spavati svojih 10 sati. Inace preko dana zaspe za 5 minuta ali zato uvece to traje sat pa nekad i sat i po ma koliko je umoran. Ludim vec od toga posto mi zaspiva svako vece u 23.30 sto mislim da je suvise kasno za jednog 4 ogodisnjaka. Polazem nade da kad se sat promeni * (27oct ) sat unazad da ce to biti 22.30 sto je prihvatljivo.
    sta vi mislite o tom popodnevnom budjenju posle odredjenog vremena.
    Ne idemo jos u vrtic.

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Meni se ne čini loša ideja probuditi ga možda nakon 1.5-2 sata dnevnog spavanja. Ne baš doslovno buditi,ali možda malo glasnije lupetati loncima po stanu.
    Moj je spavalica i puštala sam ga uvijek da spava koliko hoće,ali sad kad je krenuo u vrtić i manje spava po danu puno bolje i kvalitetnije spava po noći. Bitno je naravno i kada se ustaje ujutro.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Bas sam na to i mislila da ga budim nakon 1.5 ili 2h. Jako me izludjuje to vecernje uspavljivanje koje traje i traje....

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Pišeš da zaspi malo prije ponoći, a spava 9-10 sati. Znači, budi se poslije 9.
    Ja bih na tvom mjestu radije pomakla jutarnje buđenje, nego ga budila danju.
    Kod nas je ovako: buđenje u 7 (i radnim danom i vikendom), spava danju 2 sata (13-15), u krevetu je u 20.30.

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Da, i mi ustajemo sada ranije i navečer doslovno jedva dočeka da se izvali u krevet.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Lira prvotno napisa Vidi poruku
    Pišeš da zaspi malo prije ponoći, a spava 9-10 sati. Znači, budi se poslije 9.
    Ja bih na tvom mjestu radije pomakla jutarnje buđenje, nego ga budila danju.
    Kod nas je ovako: buđenje u 7 (i radnim danom i vikendom), spava danju 2 sata (13-15), u krevetu je u 20.30.
    mozda je i to resenje.....jutarnje budjenje oko 08.00 pa spavanje 2 sata danju i uvece ranije...
    probacu i tako

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mada to vecernje uspavljivanje traje i traje....cak i kad je najumorniji...njegovu rutinu i svaki korak moramo da ispostujemo....

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ja nisam za popodnevno buđenje,jer u našem slučaju su to onda drame (ni ja nevolim da me se budi),ali zato bi probala kao sto su cure rekle ranije buđenje ujutro,aktivnosti,pa popodnevno spavanje,aktivnost i predvečer smanjit aktivnost da se dijete primiri i lakše zaspi(bilo čitanje,maženje ili jednostavno više tišine...)

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moje iskustvo je skroz drukcije, kad sam ga pustala budnog do 22-22.30 onda mu je duze trebalo da zaspi nego sad kad je u krevetu u 21.00. I nema vise uspavljivanja, legne, pomazimo se par minuta, poljubim ga i laku noc. Zaspi za 10 minuta. Preko dana, ako neide u vrtic ni ne spava al to je zato jer kasnije ustajemo. Inace ustaje u 8 i u vrticu odspava. U svakom slucaju u krevetu je najkasnije do 21.30 i to bas ako mi se odulji uspavljivanje najmladeg.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Slično kao i koksy.
    Navečer su najkasnije u krevetu do 20:30, s time da sa poštuje njihova "procedura" odlaska na spavanje. Nju obično nikada ne preskačemo, možda ako baš nešto radimo ili smo negdje bili, malo ubrzamo ili pripomognemo oko nekih stvari koje rade sami.
    Ujutro se bude rano, oko 6:30, ali mi idemo u vrtić.
    Naše iskustvo poslijepodnevnog buđenja (bilo da se radi o vikendima, praznicima ili sl), nije dobro. Obično bi bili nervozni, razdražljivi i sl.
    Nakon jutarnjeg buđenja ne, samo iza popodnevnog buđenja.
    Problem teškog uspavljivanja jest problem preumorenosti.
    Ja isto tako ako sam preumorna, teže zaspim. A isto je i sa mojom djecom.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj kajka1 prvotno napisa Vidi poruku
    mada to vecernje uspavljivanje traje i traje....cak i kad je najumorniji...njegovu rutinu i svaki korak moramo da ispostujemo....
    Dijete se teze uspavljuje ako je premoreno. Poslusaj cure koje su savjetovale raniji odlazak u krevet.

Jos nesto - bitna je rutina, svaki dan u isto vrijeme, ali prije toga ne mozes pomaknuti spavanje odmah 2 sata, nego malo pomalo, a kad postignete da ranije zaspi, toga se drzite. Bitno je da to rijesis u godinama prije polaska u skolu. Nama je pomagalo i pomaze i dan danas.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je vazno da oboje odu spavati do 21, 21.30 jer se dizemo u 6.30.
    Buduci da malac jako voli spavati popodne, ali onda ne moze/ne zeli zaspati navecer prije 22-22.30, ja mu "doziram" popodnevna spavanja na max 2 sata.
    Vrlo rijetko imamo situaciju da iz umora prijedje u premorenost (moji klinci sami kazu da bi sad rado na spavanje, kad su umorni), ali tada je uspavljivanje gotovo nemoguca misija.

Vikendom se dize oko 8h, sam se probudi. Tada ili odspava krace popodne ili preskoci spavanje. Ali, zbog tjednog ritma, pazim da uvijek ide na spavanje u priblizno isto vrijeme.
    Posljednje uređivanje od BusyBee : 21.10.2011. at 10:28

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Dijete se teze uspavljuje ako je premoreno. Poslusaj cure koje su savjetovale raniji odlazak u krevet.

Jos nesto - bitna je rutina, svaki dan u isto vrijeme, ali prije toga ne mozes pomaknuti spavanje odmah 2 sata, nego malo pomalo, a kad postignete da ranije zaspi, toga se drzite. Bitno je da to rijesis u godinama prije polaska u skolu. Nama je pomagalo i pomaze i dan danas.
    Samo da javim rezultate preduzete akcije. U zavisnosti kad ujutru ustane ( izmedju 08 i 09 ) doziram popodnevno spavanje ali nikad preko 2 sata. Ne budim ga doslovno vec otvorim vrata i cangrljam nesto pa se on polako probudi. Uvece krene nasa rutina kupanja, igranja i citanja prica. Od trenutka kad zavrsimo sve, zaspe za 15 tak minuta. To je ogroman uspeh jer je to mesecima trajalo po 1 i duze. Ali jedan detalj sam primetila. Kad god da ustane ili spava popodne, uvece moram tacno u minut sve da postujem i on doslovno svako vece zaspi u 22.29 po satu u sobi. To je neverovatno. Mislim da je kljuc uspeha pored ovog doziranog popodnevnog spavanja i taj odlazak u isto vreme u krevet bas kako Peterlin napisa.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •