Pokazuje rezultate 1 do 50 od 102

Tema: Do kada dijete može biti kod pedijatra?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Kod nas do navršenih 7 godina, potom k dok. opče prakse!

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Da, tako je i kod nas, pedijatri vrše pritisak da se uzme karton, ali mene zanima na temelju kojeg propisa. Pretraživanjem sam naišla na neke standarde HZZO-a da dijete do 14 godine može biti kod pedijatra, ali budući da je pedijatara malo, a dijece puno, pedijatri se "rješavaju" djece starije od sedam godina.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj VGmama prvotno napisa Vidi poruku
    Da, tako je i kod nas, pedijatri vrše pritisak da se uzme karton, ali mene zanima na temelju kojeg propisa. Pretraživanjem sam naišla na neke standarde HZZO-a da dijete do 14 godine može biti kod pedijatra, ali budući da je pedijatara malo, a dijece puno, pedijatri se "rješavaju" djece starije od sedam godina.
    Ovo nas čeka slijedeće godine ( i mi smo u DZVG), a ja sam već sad na muci. Ne znam po kojoj osnovi oni traže uzimanje kartona ( ja sam to slučajno čula u čekaonici) , zar ti nisu rekli ništa konkretno.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj CAPPY prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo nas čeka slijedeće godine ( i mi smo u DZVG), a ja sam već sad na muci. Ne znam po kojoj osnovi oni traže uzimanje kartona ( ja sam to slučajno čula u čekaonici) , zar ti nisu rekli ništa konkretno.
    Nasa pedijatrica, a i njena sestra su stvarno super i nisam imala nikakvih neugodnosti, nego nam je onako više uz put rečeno da potražimo liječnika opće prakse jer dijete neće još dugo moći biti kod njih. U razgovoru s prijateljima (svi iz VG) neki su odmah na prvo upozorenje digli karton i potražili opću praksu, a neki se prave gluhi (kao i mi trenutno) i idu i dalje kod pedijatra. Upravo me to i ponukalo da otvorim temu i da vidim što kažu propisi. Čini mi se da je i ovo s pedijatrima kao i većina drugih stvari kod nas za neke ovako, za druge onako, a sve po propisu .

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Nama je bilo rečeno da pri upisu u oš prelazi kod drugog doktora. I tako je mali završio kod moje dr opće prakse. Nisam uopće razmišljala o tome da ga ostavim kod pedijatrice, jer nikad nisam kod nje ni viđala djecu školske dobi (doduše osim kontrola prve godine života, vidjeli smo je samo pri upisu u školu ).

Sad kod nove, kod koje je mlađi, isto nisam viđala veću djecu. Glupo je što školski više ne ordiniraju.

gita avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Postoji propis, to je "Odluka o provedbi preventivno-odgojnih mjera zdravstvene zaštite u osnovnim i srednjim školama", od 03.09.1997. kada ju je donio tadašnji ministar A. Hebrang, a stupila je na snagu 1.1.1998. Ovom odlukom školska medicina provodi samo preventivnu skrb, kurativnu za djecu od 7. godina preuzima opća medicina radi rasterećenja pedijatara. Ovdje je jedan poduži članak s više detalja:

http://www.zadarskilist.hr/clanci/27...olska-medicina

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Manuela. prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas do navršenih 7 godina, potom k dok. opče prakse!
    i kod nas, isto zbog puno novih beba

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •